| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 49
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje namenske priprave industrijskega robota
Aleš Krajnc, 2019, diplomsko delo

Opis: Podjetje Orodja Erhart d.o.o. izdeluje raznorazne vpenjalne trne za CNC obdelovalne stroje. Podjetje se je odločilo za pospešitev proizvodnje z nakupom industrijskega robota. Za industrijskega robota je bilo potrebno skonstruirati pripravo, na kateri se bo robot postavil, ter namensko mizo, kamor se bodo nalagali surovci in kamor bo robot odlagal končne izdelke. Ob izdelavi idejnih skic smo začeli s konstruiranjem potrebnih komponent, katere smo narisali v programu Solidworks. Najprej smo naredili podstavek za robota, nato pa še mizo. V konstrukcijo mize sta združeni še naprava za transport surovcev ter naprava za privijanje izvlečnih vijakov. Na koncu smo opisali še potek dela industrijskega robota ter okvirno stroškovno analizo.
Ključne besede: konstruiranje, industrijski robot, avtomatizacija proizvodnje, namenska priprava
Objavljeno: 08.10.2019; Ogledov: 422; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,92 MB)

2.
Optimizacija planiranja proizvodnega procesa v podjetju daihen varstroj d.d.
Ivo Kuzma, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obravnavana tema optimizacije planiranja proizvodnega procesa v podjetju Daihen Varstroj d.d. Opisane so teoretične osnove, potrebne za razumevanje podanih predlogov za optimizacijo proizvodnega procesa na podlagi obstoječega stanja v podjetju. Osrednja tema diplomskega dela je operativna priprava proizvodnje, ki deluje kot povezovalna enota med konstrukcijo in proizvodnjo. Predstavljeno je podjetje Daihen Varstroj d.d. ter informacijski sistem, ki ga podjetje uporablja za podporo pri pripravi proizvodnje. Podani so predlogi za izboljšanje obstoječega stanja proizvodnega procesa v službi operativne priprave proizvodnje ter pretoka materiala v proizvodnji. Ugotavljam, da bi z uvedbo predlogov poenostavili ter optimizirali delo v službi operativne priprave proizvodnje in skrajšali pretočne čase pretoka materiala v proizvodnji. S tem bi podjetje pridobilo na konkurenčnosti na slovenskem ter tujem trgu.
Ključne besede: Operativna priprava proizvodnje, planiranje proizvodnje, optimizacija proizvodnega procesa, informacijski sistem, pretok materiala
Objavljeno: 05.09.2019; Ogledov: 836; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

3.
Analiza procesa vodenja proizvodnje v podjetju sems d.o.o.
Saša Stojko, 2017, diplomsko delo

Opis: V gospodarstvu se še vedno občuti kriza, zato je zelo pomembno, da podjetja na trgu ostanejo konkurenčna, ob tem pa dosegajo svoje temeljne proizvodne cilje. Receptov za doseganje teh ciljev je več, eden izmed glavnih pa je prav gotovo uspešno vodenje proizvodnje, ki predstavlja v podjetju temeljno funkcijo, okoli katere se nadalje odvijajo vse ostale aktivnosti. Prav zaradi tega razloga sem se odločila, da opravim analizo procesa vodenja v podjetju, v katerem sem zaposlena. Tako sem v prvem delu diplomske naloge predstavila teoretične osnove vodenja proizvodnje. Najprej je predstavljeno podjetje, nato so opisane še druge teme, kot sta priprava in nadzor proizvodnje. Nato sem se osredotočila na proces vodenja proizvodnje, pri čemer so podane bistvene stvari od prihoda naročila, do načrtovanja proizvodnega programa. Drugi del diplomskega dela zajema trenutno stanje v podjetju Sems d. o. o., kamor je vključen tudi program JobDISPO. Postopek je prikazan od predaje dokumentacije do izdelave končnega izdelka. S to nalogo bi želela podjetju prikazati metode, ki bi jih bilo možno vpeljati v podjetje in bi bile v pomoč pri proizvodnem procesu.
Ključne besede: priprava proizvodnje, delovna dokumentacija, nadzor, terminsko planiranje, razvrščanje, delovni nalog, JobDISPO
Objavljeno: 12.09.2017; Ogledov: 775; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (2,64 MB)

4.
Tehnološka priprava proizvodnje v podjetju Var d.o.o.
Bogdan Kaučič, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava teoretične osnove načrtovanja in vodenja proizvodnje, ki sta ključni funkciji za učinkovito pripravo proizvodnje. Osrednja tema diplomskega dela je tehnološka priprava proizvodnje, kot povezovalni element med konstrukcijo in proizvodnjo. Navedene so glavne naloge s področja tehnološke priprave, nadalje pa tudi aktivnosti tehnološkega oddelka serijske proizvodnje v podjetju VAR d.o.o.. Predstavljena je podpora informacijskega sistema SAP R/3 pri tehnološki pripravi proizvodnje v podjetju, in sicer: kreiranje matičnih podatkov, materialne kosovnice, tehnoloških postopkov in pakirnih predpisov ter vnos risb, pakirnih listov in nastavitvenih listov. Ugotavljam, da lahko informacijske tehnologije zagotavljajo konkurenčno prednost, če jih znamo pravilno izkoristiti za pripravo celovitih in učinkovitih poslovnih procesov.
Ključne besede: načrtovanje proizvodnje, vodenje proizvodnje, tehnološka priprava proizvodnje, informacijski sistem, SAP R/3
Objavljeno: 31.08.2017; Ogledov: 987; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (5,86 MB)

5.
PRENOVA PROIZVODNEGA PROCESA V PODJETJU KOVINOSTRUGARSTVO LEVSTEK MATIJA S.P.
Nika Levstek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Podjetje Kovinostrugarstvo Levstek Matija s.p. se po uspešni selitvi v moderne poslovne prostore in izboljšavi proizvodnega parka spopada s problemom realizacije naročil, zato je potrebno v poslovanje podjetja uvesti spremenjene organizacijske metode dela. Število zaposlenih se je povečalo za polovico, zato vodja – mojster - težko obvladuje celotni sistem. Dopolnitev obstoječega informacijskega sistema bi standardizirala proizvodno in zaposlenim omogočila dostop do potrebnih informacij za samostojno delo. Slaba realizacija naročil za podjetje pomeni nezadovoljstvo strank in mu dodeljuje oznako slabega partnerja oziroma partnerja, ki ni vreden zaupanja. Tako podjetje zapravlja težko dosežen ugled in možnost dobre reklame, ter na dolgi rok tvega izgubo stranke. Poleg slabega sodelovanja s strankami, neizpolnjevanje dobavnih rokov vzbudi slabo klimo med vodstvo in zaposlene v podjetju. Konstantni pritiski zmanjšujejo učinkovitost zaposlenih in posledično se zmanjša kakovost dela - storitev in izdelkov. V podjetju bi uvedba posodobljenega informacijskega sistema omogočila pregledno in urejeno proizvodnjo, s katero se bo napovedovalo proste kapacitete in zmanjšalo zamude dobavnih rokov, ter ohranjalo kvaliteto proizvedenih izdelkov. Doprinesla bi k produktivnosti, učinkovitosti in uspešnosti poslovnih procesov, zadovoljstvo kupca, vir informacij in podpore za odločanje. Podjetju bi se odprla možnost, da iz izpolnjevalca naročil postane podjetje, ki z lastnim izdelkom spreminja trg.
Ključne besede: Optimizacija proizvodnje, priprava in planiranje proizvodnje, informacijski sistem.
Objavljeno: 06.10.2016; Ogledov: 1701; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (4,93 MB)

6.
Priprava projekta selitve podjetja iz najetih v lastne prostore na primeru podjetja MF-CT d.o.o.
Samo Fijavž, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na pripravo projekta selitve podjetja na realnem primeru podjetja MF-CT d.o.o. iz Ljutomera. V teoretičnem delu smo predstavili osnove projektov, projektnega menedžmenta ter konkurenčne prednosti. S pomočjo teorije smo nato prikazali pripravo projekta selitve podjetja na primeru podjetja MF-CT d.o.o. Pripravili smo vsebinsko zasnovo za selitev, določili objektne in namenske cilje, pripravili terminski plan selitve ter ocenili tveganja projekta. Prav tako smo razčlenili ekonomiko projekta in določili rentabilnost projekta.
Ključne besede: Projektni menedžment in projekti, priprava projekta, selitev proizvodnje, zagonski elaborat projekta, ganntov diagram, konkurenčna prednost.
Objavljeno: 14.04.2015; Ogledov: 2293; Prenosov: 372
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

7.
Analiza procesa vodenja proizvodnje v Orodjarna & inženiring Alba d.o.o.
David Pirnat, 2014, diplomsko delo

Opis: Podjetja si v današnjem času želijo biti konkurenčna svetovnemu trgu. Eno najpomembnejših meril za uspešnost podjetja je vodenje proizvodnje. V diplomski nalogi so v prvem delu opisane teoretične osnove vodenja proizvodnje. Najprej je predstavljeno podjetje, nato so opisane še druge teme, kot sta priprava in nadzor proizvodnje. Zatem smo se osredotočili na proces vodenja proizvodnje, pri čemer so podane bistvene stvari, od načrtovanja proizvodnega programa do usklajevanja naročil. V drugem delu diplomskega dela je opisano trenutno stanje v podjetju Orodjarna & inženiring Alba, kamor je vključen tudi program Perftech.Largo. Prikazan je postopek, in sicer od predaje dokumentacije do izdelave končnega izdelka, podane so predloge za izboljšanje vodenja proizvodnje, s čimer bi med drugim lahko pripomogli k usklajenosti rokov.
Ključne besede: priprava proizvodnje, načrtovanje, razvrščanje, delovni nalog, vodenje proizvodnje, Perftech.Largo
Objavljeno: 20.11.2014; Ogledov: 1527; Prenosov: 290
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

8.
TEHNOLOŠKE ZAHTEVE PRI IZDELAVI ŽENSKIH OBLAČIL
Renata Lepoša, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo temelji na spremljanju ženske obleke skozi tehnološke procese v proizvodnji ženskih oblačil. Predstavlene so tehnološke zahteve pri izdelavi ženskih oblačil. Na podlagi opazovanja proizvodnega procesa sem izdelala predloge in navodila za delo in dopolnila že obstoječo dokumentacijo za izdelavo ženske obleke.
Ključne besede: konfekcijska tehnologija, tehnološka priprava proizvodnje, procesi proizvodnje
Objavljeno: 12.01.2010; Ogledov: 2071; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (8,97 MB)

9.
PRIPRAVA PROIZVODNJE ZA MONTAŽO BIVALNIH KONTEJNERJEV
Miki Marton, 2009, diplomsko delo

Opis: V nalogi je obravnavana problematika priprave proizvodnje novega izdelka v proizvodnem podjetju. Diplomska naloga zajema kratek opis podjetja kjer sem opravljal tudi strokovno prakso in imel nalogo vodenja proizvodnje. Opis izdelka je podkrepljen s podrobnimi slikami načina montaže. Predstavljeni so primerni postopki za načrtovanje poteka proizvodnje, načrtovanja proizvodnega sistema in vodenja proizvodnje. Vsi opisani postopki so izdelani na osnovi kosovnih listov izdelka in vnaprej določenih izdelovalnih časov.
Ključne besede: montaža, priprava proizvodnje, načrtovanje proizvodnje
Objavljeno: 23.12.2009; Ogledov: 2114; Prenosov: 305
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

10.
TEHNOLOŠKA PRIPRAVA ZA PODSTAVEK VAGONA IZRAEL TC
Miran Furek, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema tehnološko pripravo za podstavek vagona. Postopek tehnološke priprave je razdeljen na posamezne korake, ki sem jih vsakega posebej obdelal po posameznih poglavjih diplomskega dela. Osnove za izdelavo tehnološkega postopka so: pridobitev naročila, določitev vseh parametrov, naročanje sestavnih priprav ter pričetek izdelave tehnološkega postopka. Tehnološki postopek pa je narejen na osnovi zapiskov in izkušenj iz predhodnih projektov. Za izdelavo le tega sem uporabil metodo vnaprej določenih tehnoloških časov.
Ključne besede: priprava proizvodnje, tehnološki postopki, varjenje, razrez, rezkanje, vagon
Objavljeno: 22.06.2009; Ogledov: 1789; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (3,65 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici