| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Povezanost individualnih in organizacijskih dejavnikov timskega dela na Centrih za socialno delo
Gordana Možina Florjanc, 2009, magistrsko delo

Opis: Delo centrov za socialno delo je zelo občutljivo področje, saj strokovnjaki nosijo veliko moralno odgovornost, predvsem ko gre za specifične odločitve, kot so odvzem otrok, rejništvo, posvojitve otrok, določitev skrbništva, skrb za ostarele in onemogle, ipd. Pomembno je, da se v proces komunikacije aktivno in enakovredno vključujejo vsi člani tima, saj je ravno uspešna in iskrena komunikacija ključ za produktivno sodelovanje. Ustrezna stopnja zaupanja predstavlja ključno in nepogrešljivo vrednoto za sodelovanje. V magistrski nalogi smo na vzorcu 279 zaposlenih na centrih za socialno delo v Republiki Sloveniji ugotavljali povezanost individualnih in organizacijskih dejavnikov timskega dela. Rezultati raziskave kažejo, da uspešnost timskega dela ni povezana s stopnjo izobrazbe članov tima. Z uspešnostjo timskega dela je pozitivno povezana osebna prilagodljivost zaposlenih, sodelovanje z zunanjimi strokovnjaki, možnost podajanja lastnih interesov in pobud ter združevanje različnih znanj v timu. V znanju članov tima so se pokazale statistično pomembne razlike glede na število otrok anketiranih. Rezultati regresijske analize so pokazali, da na varianco uspešnosti timskega dela najbolj vplivajo znanje in osebna prilagodljivost.
Ključne besede: • center za socialno delo • socialno varstvena storitev • osebna prilagodljivost • znanje • uspešnost timskega dela
Objavljeno: 07.08.2009; Ogledov: 2321; Prenosov: 357
.pdf Celotno besedilo (1004,18 KB)

3.
PRILAGODLJIVE STORITVENE APLIKACIJE
Jože Pfeifer, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili vse relevantne pojme v zvezi s prilagodljivimi storitvenimi aplikacijami, kot sta kvaliteta storitev (QoS) in spletni jezik ontologij za storitve (OWL-S), saj omogočajo boljšo in lažjo selekcijo med množico storitev, ki nudijo isto funkcionalnost, vendar imajo različne nefunkcionalne lastnosti. Opisali smo tudi nekatere obstoječe raziskave za zagotavljanje prilagodljivosti storitvenih aplikacij s pomočjo prilagodljivosti pri vsebovanih storitvah. Na podlagi opisanega smo s pomočjo storitvenega agenta zasnovali lastno implementacijo takšnega sistema.
Ključne besede: prilagodljivost, spletne storitve, QoS, OWL-S
Objavljeno: 10.09.2009; Ogledov: 2038; Prenosov: 82 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

4.
KONSTRUIRANJE NASTAVLJIVE ERGONOMSKE MIZE
Damijan Sadek, 2012, diplomsko delo

Opis: Pri vsakodnevnem dolgotrajnem delu za mizo je zelo pomembno, da se oseba malo razgiba. Ker sedenje v enakem položaju ni udobno niti zdravo, prav tako pa nimamo vsi enake telesne konstrukcije, se je porodila ideja o izdelavi mize, ki bi se lahko uporabljala v različnih položajih. Poiskati je bilo potrebno primerne rešitve, ki bodo zadostile tako ekonomskim kot funkcionalnim zahtevam. Miza naj omogoča nastavitev višine, naklona in nastavljive ter odstranljive dodatke. Vseeno pa naj miza z obliko deske in s svojo funkcionalnostjo omogoča ergonomično delo. V diplomskem delu je prikazan način iskanja rešitve in izdelava dokumentacije.
Ključne besede: razvoj izdelka, nastavljiva višina, ergonomija, miza, prilagodljivost
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 1830; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (13,79 MB)

5.
PRILAGODITEV DELOVNEGA MESTA OPREMLJANJA VRAT V PROGRAMU HLADILNIH APARATOV GORENJE D.D.
Sebastjan Novosad, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obsega raziskavo s področja ergonomije in ureditve delovnega mesta v proizvodnji hladilnih aparatov v podjetju Gorenje, d. d., z metodama OWAS in GA-KA-99. Glavni namen je z omenjenima metodama analizirati delovno mesto in pomanjkljivosti ter jih z izboljšavo odpraviti. Na ta način se izboljša zdravje in učinkovitost delavcev na obravnavanem delovnem mestu. Izvedena je bila analiza gibov pri opravljanju dela na delovnem mestu »opremljanje vrat«, ki je bilo predhodno urejeno univerzalno in ni omogočalo prilagoditve dela glede na višino delavca. Rezultati so pokazali, da je obravnavano delovno mesto treba prilagoditi zahtevam delovnega procesa, da bo primerno za zaposlene glede na njihovo višino.
Ključne besede: • prilagodljivost delovnega mesta, ergonomija, metoda OWAS, GA-KA 99, delovno okolje.
Objavljeno: 24.04.2015; Ogledov: 865; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

6.
Prilagodljivost in optimizacija montaže kuhalnih aparatov glede na velikost serije
Tomaž Skarlovnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena montaža kuhalnih aparatov v podjetju Gorenje d.d. ter problemi, ki se pojavljajo pri sestavi le-teh. Predstavljen je tip menjave dveh aparatov, ki se je v praksi izkazala za zelo neugodno. Izračunani so časi potrebni za menjavo materiala na montažnih mestih, ki predstavljajo največje probleme, ter stroški dela pri omenjeni menjavi. Podana je tudi praktična rešitev, ki čase menjav skrajša, hkrati pa pridobimo tudi na prostoru ob montažnih in predmontažnih mestih.
Ključne besede: montaža, kuhalni aparati, optimizacija, prilagodljivost, stroški
Objavljeno: 12.06.2013; Ogledov: 1091; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

7.
MOBILNO NEODVISNE SPLETNE STRANI S POMOČJO OGRODJA SENCHA TOUCH
Sabina Mlinarič, 2013, diplomsko delo

Opis: Z razvojem mobilnih naprav (telefoni, tablice, pametne ure) so se začele razvijati tudi zahteve po dostopu do spletnih strani. Vendar pa je zaradi različnih platform, ločljivosti zaslona in drugih specifikacij naprav težko narediti spletno stran, ki bo ustrezala vsem pogojem. Iz tega razloga so nastale mobilno neodvisne spletne strani s pomočjo ogrodij, med katere spada tudi Sencha Touch. V diplomski nalogi so predstavljene prednosti in slabosti tega ogrodja, primerjava z drugimi tovrstnimi ogrodji ter praktični primer uporabe z lastno implementacijo.
Ključne besede: ogrodje, mobilnost, JavaScript, HTML, prilagodljivost
Objavljeno: 06.09.2013; Ogledov: 887; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

8.
Povezanost psiholoških resursov s karierno prilagodljivostjo in oceno lastne zaposljivosti
Katja Ponikvar, 2015, magistrsko delo

Opis: Prehod iz šolanja v prvo zaposlitev je vse od nastopa svetovne gospodarske krize postal kompleksnejši in poln novih izzivov. Nepredvidljive in stresne okoliščine sodobnega trga dela od mladih diplomantov na prehodu terjajo dobršno mero prilagodljivosti in vztrajnosti. Namen naše raziskave je bil zato ugotoviti, kateri so tisti psihološki resursi, ki posameznika na tem prehodu podpirajo. Zanimala nas je narava povezave med karierno prilagodljivostjo in oceno lastne zaposljivosti ter naslednjimi psihološkimi resursi: samoučinkovitost iskanja zaposlitve, proaktivna osebnost, načini spoprijemanja s stresom in občutek koherence. V vzorec je bilo vključenih 139 udeležencev, od tega 70,4 % študentov zadnjih letnikov in 29,6 % diplomantov 2. bolonjske stopnje Univerze v Mariboru. Za preverjanje hipotez je bila uporabljena multipla regresija. Rezultati so pokazali, da so najpomembnejši prediktorji karierne prilagodljivosti proaktivna osebnost, samoučinkovitost iskanja zaposlitve in načrtovanje kot strategija spoprijemanja s stresom, najpomembnejša prediktorja ocene lastne zaposljivosti pa sta proaktivna osebnost in samoučinkovitost iskanja zaposlitve. V zadnjem delu magistrskega dela so podane smernice za svetovalno delo s študenti z namenom krepitve tistih psiholoških resursov, ki napovedujejo uspešen vstop mladih diplomantov na trg dela.
Ključne besede: prehod iz šolanja v zaposlitev, karierna prilagodljivost, ocena lastne zaposljivosti, samoučinkovitost iskanja zaposlitve, proaktivna osebnost, strategije spoprijemanja s stresom, občutek koher
Objavljeno: 09.12.2015; Ogledov: 683; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (990,16 KB)

9.
PRILAGODITEV DELOVNIH MEST NA MONTAŽNI LINIJI 2 V PROGRAMU KUHALNIH APARATOV GORENJE, D.D.
Boštjan Meh, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: POVZETEK V proizvodnji kuhalnih aparatov podjetja Gorenje, d. d., smo v diplomskem delu izvedli raziskavo področja ergonomije in ureditve delovnega mesta. Delovno mesto mora biti učinkovito, udobno, urejeno in prijazno do delavca. Delovna oprema in sredstva morajo doprinašati dodano vrednost, da bodo lahko zaposleni z njimi učinkovito opravljali delo in podjetju ustvarjali ustrezno dodano vrednost, dobiček ter zagotavljali rast in razvoj podjetja. Zato je pomembno, da delovna mesta niso samo prilagojena zahtevam delovnega procesa, ampak tudi ergonomsko oblikovana. Kot posledica neupoštevanja ergonomije se kažejo izostanki z dela, bolniški stalež, bolezni in trajne okvare, ki vodijo do invalidnosti. Z metodama OWAS in GA-KA-99 smo v proizvodnji programa kuhalnih aparatov izvedli raziskavo področja ergonomije in preureditve delovnega mesta. Z analizo gibov pri opravljanju dela na določenih delovnih mestih smo ugotovili določene pomanjkljivosti. Dobljeni rezultati so pokazali, da je treba delovna mesta prilagoditi, saj obstaja velika verjetnost poškodb. Po preureditvi delovnih mest smo ponovili analizo. Rezultati so pokazali pozitivne učinke na delavca, saj se je verjetnost za nastanek poškodbe ali celo trajne invalidnosti precej zmanjšala. Z iskanjem najboljše rešitve za obravnavana delovna mesta smo dosegli naslednje izboljšave: • odpravili smo delavčeve bolečine v kolku, • odpravili smo delavčeve bolečine v predelu hrbtenice, • odpravili smo delavčeve bolečine v zgornjih okončinah, • z uporabo manipulatorja (robotske celice) in nastavljivih dvižnih miz smo dosegli prilagoditve delovnih mest z vidika varnosti in zdravja pri delu.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: • ergonomija, • ergonomska prilagodljivost delovnega mesta, • metoda OWAS, • metoda GA-KA-99, • delovno okolje.
Objavljeno: 23.11.2016; Ogledov: 967; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (3,89 MB)

10.
DODATNE DEJAVNOSTI IN UČNA GRADIVA ZA POUK ANGLEŠČINE V TRETJEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE
Saša Horvat, 2016, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga temelji na učbeniku My Fairyland 3, za tretji razred osnovne šole. Glavni namen naloge je narediti bolj splošen in razširjen priročnik za učitelje z dodatnimi materiali in aktivnostmi, ki so lahko uporabljeni za učenje angleščine v tretjem razredu, ob uporabi tega ali kateregakoli drugega učbenika. Dodane bodo aktivnosti za učence, ki sledijo pouku hitreje, ter aktivnosti za tiste, ki sledijo počasneje kot večina in potrebujejo dodatno pomoč. Teoretični del magistrske naloge temelji na učnem načrtu za tretje razrede osnovne šole iz leta 2013, ko se je program začel izvajati, opisane so potrebe mladega učenca tujega jezika, obravnava hitrosti in razvoja ter raznotere inteligentnosti. Prav tako so vključeni otroci s posebnimi učnimi potrebami, ker je skoraj v vsakem razredu osnovne šole vsaj en tak učenec. V empiričnem delu, so teme iz učbenika nadgrajene z novimi aktivnostmi, ki so lahko uporabljene pri učni uri. Uvodne pravljice so lahko nadomeščene z drugimi verzijami, če se učitelju zdijo primernejše in lahko izpelje bolj učinkovite aktivnosti. Vse izbrane aktivnosti in materiali so prilagodljivi katerikoli temi ali učni uri, ne samo tem iz izbranega učbenika. Dodani so primeri, kako se aktivnosti lahko prilagodijo s spreminjanjem nekaterih besed ali navodil. Pod vsako novo aktivnostjo so komentarji, ki razložijo kako prilagoditi aktivnost za učence, ki potrebujejo dodatno pomoč in dodane aktivnosti za nižji nivo znanja.
Ključne besede: tretji razred, aktivnosti, učni materiali, prilagodljivost
Objavljeno: 24.09.2018; Ogledov: 194; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici