| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
UPORABA SODOBNIH TEHNOLOGIJ PRI IZDELAVI TRAKTORSKIH PRIKOLIC
Sebastjan Zadravec, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomi so predstavljene tehnologije, ki se uporabljajo pri izdelavi traktorskih prikolic. Na kratko je opisano samo podjetje in organizacija znotraj njega. Podrobneje so prikazane tehnologije, ki se uporabljajo pri izdelavi traktorskih prikolic, lasersko in plazemsko rezanje ter upogibanje pločevine. Na podlagi teh tehnologij je prikazan primer izdelave pločevine blatnika – vse od delavniške risbe, pripisovanja delovnih postopkov, izdelovanja programa za lasersko rezanje in upogibanje pločevine ter do končnega varjenja stičnih mest. Zaradi potrebe po inovacijah v podjetju je prikazana možnost izboljšave proizvodnega procesa traktorskih prikolic. Ta inovacija teži k izdelovanju izdelkov po zahtevi kupcev.
Ključne besede: Sodobne tehnologije, lasersko rezanje, plazemsko rezanje, upogibanje pločevine, delovni postopki, traktorske prikolice.
Objavljeno: 06.10.2011; Ogledov: 1846; Prenosov: 235
.pdf Celotno besedilo (3,42 MB)

7.
Razvoj vpenjalne priprave za varjenje stranic zaboja traktorske prikolice
Sebastjan Zadravec, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljen razvoj vpenjalne priprave za varjenje stranic traktorske prikolice. Razlog za izdelavo vpenjalne priprave je dolgotrajen proces predmontaže zaboja in poznejša neenakost stranic zaboja. Predstavljen je postopek modeliranja priprave s ključnimi parametri, ki vplivajo na njeno končno obliko. Priprava je zasnovana na principu modularne gradnje zaradi možnosti poznejših sprememb in dodelav. Tudi elementi in sklopi so zasnovani tako, da je njihova izdelava čim cenejša, hkrati pa še vedno dosega predpisane tolerance. Zraven tega je upoštevana maksimalna varnost, da med delom ne bi prišlo do morebitnih poškodb. Narejen je tudi napetostni in upogibni preračun za potrditev ustreznosti priprave. Proti koncu je opisana izdelava elementov ter končna montaža priprave. V zaključku pa so podani rezultati testiranja priprave in ideje za nadaljnji razvoj priprave.
Ključne besede: Vpenjalna priprava, zaboj traktorske prikolice, varjenje, modeliranje, montaža
Objavljeno: 29.10.2014; Ogledov: 997; Prenosov: 247
.pdf Celotno besedilo (5,69 MB)

8.
Priprava za montažo elektromagnetnega ventila
Tomaž Kuhar, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava postopek konstruiranja priprave, ki bo omogočal hitrejšo in natančnejšo montažo elektromagnetnega krmilnega ventila prikolice v serijski proizvodnji. Prvi del diplomskega dela se nanašana na zgodovino podjetja AGIS TECHNOLOGIES in dejavnosti s katerimi se podjetje ukvarja. Opisano je delovanje elektromagnetnega krmilnega ventila prikolice in sestava celotnega ventila po korakih, kjer je natančneje predstavljen tretji korak. V nadaljevanju so opisane teoretične osnove konstruiranja, kateri sledi postopek računalniško podprtega konstruiranja priprave za montažo elektromagnetnega krmilnega ventila prikolice.
Ključne besede: priprava za montažo, montaža, pnevmatski ventil, postopek montaže, konstruiranje, modeliranje, elektromagnetni krmilni ventil prikolice.
Objavljeno: 08.12.2017; Ogledov: 196; Prenosov: 0

9.
Varnost pri izvajanju izrednih prevozov v cestnem prometu
David Kozinc, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Kadar govorimo o izrednih prevozih, govorimo o prevozih z transportnimi vozili, ki skupaj ali brez tovora prekoračijo z zakonom določene skupne dimenzije, osne obtežbe oz. skupno maso. Za izvajanje izrednega prevoza je potrebno dovoljenje, katerega se pridobi na pristojnem ministrstvu. V dovoljenju je potem določeno ali potrebuje oz. koliko spremljevalnih vozil potrebuje in ali potrebuje policijsko spremstvo. Kot že samo ime »izredni prevoz« pove, gre tukaj za večje prevoze, kateri naletijo na veliko varnostnih ovir (kot so npr.: slabi odzivi ostalih prometnih udeležencev, slaba infrastruktura, slabo zavarovan tovor, itd…), kar otežuje izvajanje takšnih prevozov. Glede na to, da so si tovori med seboj zelo različni, razlikujemo tudi veliko različnih prikolic, katere se uporabljajo za takšne prevoze, prav tako se tudi uporabljajo različni vlačilci. Vendar večji kot so izredni prevozi, težje je izvajanje, saj so prostorsko zelo omejeni.
Ključne besede: izredni prevoz, spremstvo izrednega prevoza, dovoljenje za izvajanje izrednega prevoza, policijsko spremstvo, specialne prikolice
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 99; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

10.
Sprememba konstrukcije silažnih vrat za prikolice
Mitja Prelog, 2018, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje rekonstrukcijo silažnih vrat, natančneje prilagoditev silažnih vrat novemu sistemu proizvodnje. Tema diplomskega dela izhaja iz praktičnega usposabljanja v podjetju Farmtech d. o. o. Prilagoditev silažnih vrat na nov sistem proizvodnje je nujno potrebna, saj z dosedanjim načinom to ni bilo izvedljivo. V uvodnem delu je opisan problem in pot do rešitve. Sledi opis podjetja, proizvodov in silažnih vrat. Delo obsega postopek modifikacije, ki se začenja s koncipiranjem. Ker smo rešitev iskali na podlagi že obstoječe konstrukcije, ni bilo potrebno razvijati celotnih vrat, temveč samo poiskati rešitev za podane nove zahteve. Pri koncipiranju smo izbrali primer rešitve, ki temelji na zahtevniku. Na podlagi izbrane rešitve je sledilo modeliranje oziroma rekonstrukcija silažnih vrat. Po končanem modeliranju smo celoten sklop še šifrirali in na kratko opisali celoten postopek šifriranja. V diplomskem delu je zajet kratek preračun določenih konstrukcijskih elementov in MKE analiza roke silažnih vrat.
Ključne besede: prikolica, silažna vrata, konstruiranje naprav, vrata prikolice, konstruiranje vrat, preračun konstrukcij
Objavljeno: 04.01.2019; Ogledov: 346; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici