| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Modeli osvetlitve in metanje senc : diplomsko delo visokošolskega študija
Aleksander Vesel, 1989, diplomsko delo

Ključne besede: računalniška grafika, prikaz, senčenje, metanje senc
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1246; Prenosov: 0

4.
5.
Mobilni virtualni vodič : diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
Žiga Berce, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: informatika, mobilne naprave, vodič, GPS, virtualni prikaz
Objavljeno: 13.10.2008; Ogledov: 2074; Prenosov: 0

6.
Izdelava merilnih poročil s programskim orodjem DIAdem
Robert Kolednik, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obsega problematiko prikaza in obdelave merilnih rezultatov ter izdelave merilnih poročil. Uporabljeno je programsko orodje DIAdem, ki je izdelek podjetja National instruments. Omogoča nam, da podatke shranjenie v različnih formatih naložimo v podatkovni portal in nato nad njimi izvajamo različne operacije. Prikazan je tudi praktičen primer uporabe omenjenega orodja, ki obsega analize in poročila o spremembi vplivnih veličin.
Ključne besede: meritve, obdelava merilnih rezultatov, prikaz merilnih rezultatov, izdelava merilnih poročil, DIAdem
Objavljeno: 24.03.2009; Ogledov: 1490; Prenosov: 0

7.
POSKUSI Z VODO V PRVEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE
Manuela Tot, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni poskusi z vodo, ki sem jih pripravila za otroke v prvem razredu osnovne šole. V teoretičnem delu so na kratko opisane naravoslovne vede, učni načrt za prvi razred osnovne šole ter lastnosti vode. V empiričnem delu diplomske naloge je predstavljenih deset enostavnih poskusov, ki so primerni tako za predšolske otroke kot tudi za otroke prve triade devetletke. V zadnjem delu diplomske naloge je opisana priprava in izvedba poskusov ter skladnost vsebin z učnim načrtom. Dodani so tudi rezultati opravljenih anket, ki so bile izvedene neposredno pred poskusom in po njem. Predpostavljali smo, da se otroci v šoli premalo učijo ob poskusih in igri. Premalo je igranja z vodo in učenja preko igre pri fiziki ali širšem naravoslovju. To teorijo, da je v šoli preveč učenja in premalo igre, smo po poskusih z otroki v šoli le še okrepili. Poskusi zahtevajo mnogo več časa in potrpežljivosti kot branje knjige ali ogled filma. Verjetno je ravno čas tisti, ki ne dopušča, da bi se otroci učili skozi poskuse in si tako pridobili novo znanje. Vsekakor smo pri otrocih želeli vzpodbuditi zanimanje za naravoslovje skozi igro z vodo. Če bomo otrokom znali na primeren način približati naravoslovne vede, bodo le-ti pridobljeno znanje znali uporabiti v enakih ali podobnih situacijah.
Ključne besede: poskus, voda, naravoslovje, biologija, kemija, fizika, osnovna šola, prvi razred, otrok, učenje, demonstracije, prikaz, učni načrt, kurikulum, lastnosti vode, priprava in izvedba poskusov
Objavljeno: 07.05.2009; Ogledov: 9827; Prenosov: 2901
.pdf Celotno besedilo (4,16 MB)

8.
RAZVOJ IN UVAJANJE SAP MII REŠITVE V PODJETJU LEK D.D.
Tomaž Sallubier, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema razvoj in uvajanje rešitve SAP MII v podjetju Lek d.d. Rešitev je bila razvita znotraj Manufacturing Execution System globalnega kompetenčnega centra, ki ima sedež v podjetju Lek v Ljubljani, vendar deluje na globalnem nivoju divizije Sandoz. V uvodnem delu diplomske naloge so na kratko predstavljeni podjetje Lek d.d., problem, ki ga razrešujemo, in omejitve pri razreševanju opisanega problemskega stanja, s katerim se pogosto srečujejo tako v proizvodnem kot v preostalih delih podjetja. V osrednjem delu diplomske naloge smo analizirali problemsko stanje v podjetju in navedli cilje, ki jih mora vsebovati rešitev za temeljito odpravo problemskega stanja. V nalogi je ponazorjen obstoječ proces pred uvedbo rešitve SAP MII v podjetje, opisana je obstoječa informacijska tehnologija in kako jo je možno izkoristiti ob uvedbi rešitve SAP MII v kar največji možni meri. V zadnjem sklopu osrednjega dela diplomske naloge je prikazan predlog rešitve in nato tudi zgrajen prototip rešitve SAP MII. Naloga se zaključi z opisom možnosti nadaljnjega razvoja rešitve, predlogom celovite zamisli in oceno učinkov.
Ključne besede: SAP MII, KPI, realnočasovni prikaz podatkov, optimizacija procesov, uvedba, tehnične operacije
Objavljeno: 23.08.2010; Ogledov: 2121; Prenosov: 417
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

9.
SPLETNI SISTEM ZA POMOČ PRI OCENJEVANJU VODSTVENIH KARAKTERISTIK
Frenk Ten Sedmak Nahtigal, 2010, diplomsko delo

Opis: Projekt karierni center trenutno ponuja ročno reševanje testov, ročno analizo podatkov in ročno predstavljanje rezultatov. Trenutni klasični pristop je časovno zelo potraten. Še večja pomanjkljivost je hranjenje in dostop do rezultatov. Poleg vsega tega morajo posamezniki čakati v vrsti na preverjanje, sama preverjanja pa niso lahko dostopna. Posameznikom, ki ne vedo, ali so kompetentni za vodenje, smo olajšali pristop k odločitvi za nadaljnje korake v njihovi karieri. Razvili smo prototip, ki zajema del spletnega kariernega centra in je usmerjen v preverjanje razvitosti potenciala oziroma kompetenc posameznika za vodenje. Stremimo k temu, da bi bile storitve kariernega centra dostopne kjerkoli in kadarkoli, analiza dobljenih rezultatov pa uporabniku na voljo nemudoma.
Ključne besede: spletni karierni center, reševanje testov, analiza testov, prikaz rezultatov
Objavljeno: 02.12.2010; Ogledov: 1119; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (752,67 KB)

10.
UPORABA OGRODJA CAKEPHP PRI IZDELAVI SPLETNIH PORTALOV
Simon Gliha, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo opisali proces izdelave spletnega portala (oblikovna podoba, načrtovanje podatkovne baze, uporabniške funkcionalnosti, uredniške funkcionalnosti). V praktičnem delu smo z uporabo ogrodja CakePHP izdelali lasten portal. Uporabili smo arhitekturo model-prikaz-krmilnik.
Ključne besede: spletni portali, ogrodje, PHP, CakePHP, model-prikaz-krmilnik
Objavljeno: 31.01.2012; Ogledov: 1184; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

Iskanje izvedeno v 0.31 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici