| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ZADOVOLJSTVO KUPCEV V TERENSKI PRODAJALNI INTER DISKONT
Metka Linasi, 2009, diplomsko delo

Opis: Cilj vsakega podjetja je doseči zadovoljstvo kupcev, kajti zadovoljni kupci so pravo bogastvo podjetja. Vendar to ni lahko, saj so podjetja soočena na eni strani z močno konkurenco, na drugi strani pa z vedno bolj zahtevnimi kupci, ki želijo za svoj denar dobiti kar največ. In prav zaradi naraščajoče konkurence je vedno bolj pomembno, da si podjetja prizadevajo čim bolje spoznati svoje kupce, njihova pričakovanja ter čim bolje zadovoljiti njihove potrebe, kajti le zadovoljni kupci bodo ostali zvesti podjetju in se bodo vanj ponovno vračali. Na zadovoljstvo kupcev vpliva skupina dejavnikov in ne le samo kakovost in cena izdelka. Zato je pomembno, da se podjetje teh dejavnikov zaveda in jih upošteva pri uresničevanju svoje poslovne strategije. Le tako bo lahko kupcem zagotovilo večjo mero zadovoljstva in s tem tudi večjo mero njihove zvestobe. Analiza rezultatov raziskave med kupci podjetja Inter Diskont kaže, da so kupci na splošno zadovoljni s terenskima prodajalnama tako v Krškem kot v Murski Soboti, ki sta bili vključeni v raziskavo, kar predstavlja dobre temelje za uspešno poslovanje podjetja v prihodnosti. Vendar pa so kupci navedli tudi nekaj predlogov za spremembe in nekaj nezadovoljstva z določenimi dejavniki, ki bi jih podjetje lahko spremenilo ter izboljšalo in s tem še povečalo trenutno zadovoljstvo svojih kupcev.
Ključne besede: Kupci, zadovoljstvo kupcev, pričakovanja, zaznave, merjenje zadovoljstva kupcev, anketa o zadovoljstvu kupcev, Inter Dikont.
Objavljeno: 01.12.2009; Ogledov: 3038; Prenosov: 717
.pdf Celotno besedilo (280,16 KB)

2.
VPLIV KAKOVOSTI STORITEV NA ZADOVOLJSTVO STRANK PRI PRODAJI IN SERVISU AVTOMOBILOV
Zoran Sever, 2009, diplomsko delo

Opis: Pojav vse večje in močnejše konkurence, porast kupčevih zahtev in pričakovanj ter različni gospodarski padci in vzponi so botrovali k močni spremembi razmer za avtomobilsko industrijo. Med ključnimi dejavniki za uspešno delovanje prodajnih in servisnih hiš so danes: gradnja in vzdrževanje konkurenčne prednosti, izboljševanje ponudbe oz. storitev, predvsem pa poudarjena skrb za kakovost produktov in prizadevanje za zadovoljstvo svojih strank. Analizirali smo podatke dveh spletnih vprašalnikov in prišli do naslednjih ugotovitev: 62 odstotkov anketiranih bi prodajno mesto še priporočilo, le 3 odstotki ga ne bi. Srednja vrednost je pokazala, da so kupci servisnih dejavnosti najbolj zadovoljni s prijaznostjo (4,44), kakovostjo (4,28) in z usposobljenostjo (4,26), manj s hitrostjo, čakalno dobo in z garancijo za opravljeno delo, najmanj pa s ceno dela in ceno samih rezervnih delov. Nekatere smernice za izboljšavo so na področju prodaje so: uvedba sistema za pridobivanje povratne informacije, nekaj dni po nakupu avtomobila ter povečanje strokovnosti z morebitnim dodatnim izobraževanjem prodajalcev. Na strani servisa pa povečanje kakovosti opravljenega dela z morebitnim dodatnim izobraževanjem serviserjev, izboljšanje odnosa serviser – kupec (t. i. soft skill), ter uvedba samoiniciativnega svetovanja serviserjev o stanju vozila ob njegovem prevzetju.
Ključne besede: kakovost storitev, zadovoljstvo kupcev, pričakovanja kupcev, management kakovosti, servisna dejavnost
Objavljeno: 22.07.2009; Ogledov: 2840; Prenosov: 462
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

3.
RAZISKAVA KUPCEV PRODAJALNE BOTTEGA VERDE V KOPRU
Snežana Grbec, 2016, diplomsko delo

Opis: V današnjem konkurenčnem okolju mora prodajalna, ki stremi k uspešnosti, razvijati učinkovite strategije na področju zagotavljanja zadovoljstva svojih kupcev. Poznavanje in razumevanje svojih kupcev ter ugotavljanje pomembnosti dejavnikov, ki vplivajo na nakupne odločitve in na kupčevo zadovoljstvo je za tržnike izjemnega pomena, saj jim omogoča prilagoditev ponudbe, ki ustreza kupčevim pričakovanjem in željam. Kupci, ki so zadovoljni s prodajalno in z blagovno znamko se pogosteje vračajo, razvijajo zvestobo prodajalni, so pripravljeni kupiti več, so manj dovzetni za konkurenčne ponudbe in pripovedujejo drugim o svojih pozitivnih izkušnjah. Ohranjanje in strateško spodbujanje zvestobe je učinkovito v kolikor se prodajalna osredotoči na prave skupine kupcev. Z raziskavo kupcev v prodajalni Bottega Verde v Kopru, smo z ugotavljanjem pomembnosti dejavnikov pri nakupovanju kozmetičnih proizvodov, merjenjem zadovoljstva s prodajalno in ugotavljanjem nakupnih navad pridobili potrebne podatke za oblikovanje predlogov za razvoj učinkovitih strategij zagotavljanja in vzdrževanja visoke ravni zadovoljstva in zvestobe obstoječih kupcev in priprave programa za pridobivanje novih kupcev. Večina anketiranih kupcev v prodajalni Bottega Verde v Kopru je ženskega spola, stara med 36 in 50 leti, zaposlena s srednješolsko izobrazbo. Velika večina (83%) kupcev že ima kartico zvestobe, ki jim prinaša določene ugodnosti in darila ob nakupu. Največ kupcev se je prvič s prodajalno seznanila po priporočilu prijateljev in znancev. Kot najpomembnejše dejavnike pri nakupovanju kozmetičnih izdelkov so kupci navedli kakovost izdelkov, učinkovitost izdelkov, prijaznost in ustrežljivost prodajalcev, znanje, strokovnost in svetovanje prodajalcev ter sestavine posameznega izdelka. 98% kupcev je z nakupovanjem v prodajalni zadovoljnih oz. zelo zadovoljnih. Dejavnika, ki po povprečni oceni zadovoljstva zasedata najvišji mesti sta oba vezana na prodajno osebje. Nezadovoljnih in povsem nezadovoljnih kupcev prodajalna nima.
Ključne besede: zadovoljstvo, pričakovanja, zvestoba, prodajalna, raziskava kupcev.
Objavljeno: 22.07.2016; Ogledov: 1092; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici