SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PREGLED REŠITEV ZA IZDELAVO NAPREDNIH PREDSTAVITEV
Tine Hamler, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo vsebuje pregled ter primerjalno analizo izbranih rešitev za izdelavo naprednih predstavitev. V prvem in drugem poglavju smo na kratko predstavili trende podajanja predstavitev in opisali osnovne vizualne elemente, ki jih pri tem uporabljamo. V nadaljevanju smo se posvetili predstavitvi rešitev za izdelavo naprednih predstavitev in najbolj obetavne podrobneje analizirali. V okviru tega dela smo definirali tudi kriterije, s pomočjo katerih smo izvedli primerjalno analizo. V praksi smo izdelali testno napredno predstavitev in na ta način sami preizkusili ves nabor izbranih rešitve. V zaključku smo potrdili oz. ovrgli podane hipoteze in obrazložili dobljene rezultate primerjalne analize.
Ključne besede: pregled, rešitve, predstavitev, prezentacija, diapozitiv, prosojnica, projektor, powerpoint, keynote, prezi, show, slides
Objavljeno: 14.03.2016; Ogledov: 401; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (13,16 MB)

2.
Prezentacija ostankov protestantske molilnice v Govčah pri Žalcu
Tina Petek, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V nalogi sem zasnovala idejni projekt za prezentacijo ostankov protestantske molilnice v Govčah pri Žalcu na način, ki je v skladu z načeli varstva kulturne dediščine. Poleg ustrezne prezentacije izkopanin sem predstavila tudi velik potencial lokacije same in poudarila pomembnost obdobja, protestantizma, kot zelo pomembnega v razvoju zavesti slovenskega naroda.
Ključne besede: arhitektura, kulturna dediščina, zaščita, prezentacija
Objavljeno: 17.08.2015; Ogledov: 687; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (44,84 MB)

3.
FILMSKA IN DEJANSKA RESNIČNOST PRI PRODUKCIJI DOKUMENTARNEGA FILMA
Mateja Toplak, 2013, diplomsko delo

Opis: Dokumentarni film uporablja vsa potrebna izrazna sredstva, ki jih nudi filmska slika, da bi čim bolj dokumentarno, prepričljivo in objektivno predstavil neko tematiko. Vendar dokumentarni film ni prikaz dejanske »resničnosti«, temveč ustvarjalna interpretacije le-te, saj so vedno prisotni še dejavniki (avtorjev subjektivni pristop, produkcijske metode, filmski jezik …), ki omogočajo, da filmska zgodba lahko sploh nastane. Problem določitve, ali film posreduje verodostojna dejstva ali ne, je že v tem, da je sama narava resnice subjektivna. Dokumentarni film je torej specifično oblikovan pogled na neko aktualnost ali dogodek oz. le izsek iz stvarnosti, saj je le-to, kot celoto, s kamero povsem nemogoče zaobjeti.
Ključne besede: dokumentarni film, zvrsti dokumentarnega filma, filmska prezentacija resničnosti
Objavljeno: 06.05.2013; Ogledov: 4260; Prenosov: 236
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

4.
PREZENTACIJA GRAŠKIH MESTNIH VRAT
Taja Recek, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Maribor je mesto z bogato zgodovino in bogato kulturno dediščino. Vendar potencial mesta še ni povsem izkoriščen. V mestu še marsikatera območja niso bila deležna arheoloških izkopavanj in, posledično, so nam ostanki prejšnjih dob še vedno precej nepoznani. Eden takšnih biserov so tudi temelji Graških mestnih vrat, ki so obravnavana v tej nalogi. Projektna naloga vsebuje analize, ki ovrednotijo in osmislijo podzemno prezentacijo. Na podlagi analiz so nastali načrti za podzemno prezentacijo. Program dopolnjuje paviljon, ki bi bil namenjen predstavitvi nekdanjega obzidja, prav tako pa bi služil kot turistično informacijska točka. Prezentacija in paviljon sta zasnovana kot javna objekta, saj je njun namen vzpodbuditi zanimanje za nekdanje obzidje in približati zgodovino mesta in grajeno dediščino širši javnosti.
Ključne besede: Maribor, obzidje, prezentacija, kulturna dediščina
Objavljeno: 31.05.2016; Ogledov: 510; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (36,23 MB)

5.
Prezentacija Rimskega amfiteatra na Ptuju
Sandi Vaupotič, 2019, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V zadnjih nekaj letih se je vse bolj razširila domneva o rimskem amfiteatru v srednjeveškem predelu Ptuja, tik ob Dravskem nabrežju. Projektna naloga obravnava predlog izgradnje arheološkega muzeja na domnevni lokaciji nekdanjega amfiteatra ter povezavo in prezentacijo domnevnih ostalin amfiteatra na mestu samem.
Ključne besede: amfiteater, Ptuj, arheološki muzej, zaščita, prezentacija
Objavljeno: 07.03.2019; Ogledov: 155; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (87,91 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici