| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Logistični vidik uvoza vozil
Irena Anžič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo v teoretičnem delu predstavi logistiko uvoza novih vozil z vidika pooblaščenega uvoznika. Predstavi trenutno veljavno evropsko in slovensko zakonodajo, ki določata obračunavanje predpisanih dajatev. Prav tako prikaže različne možne načine dostave vozil z različnimi prevoznimi sredstvi. V praktičnem delu je na konkretnih primerih dveh japonskih znamk (Honda in Mitsubishi) predstavljen način obračunavanja uvoznih dajatev. Podrobno je prikazan tudi način določanja transportne poti dobave vozil do pooblaščenih trgovcev v Sloveniji.
Ključne besede: avto logistika, špedicijske storitve, prevozne storitve, carinska politika, poreklo blaga, davek na motorna vozila
Objavljeno: 21.06.2016; Ogledov: 605; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (3,41 MB)

2.
MODEL TOČNOSTI IN ZANESLJIVOSTI POSTAJNIH VOZNIH REDOV V SISTEMU JAVNEGA MESTNEGA POTNIŠKEGA PROMETA V MAJHNIH IN SREDNJE VELIKIH MESTIH
Adrijana Kresnik Kočev, 2013, magistrsko delo

Opis: Kakovosten javni mestni potniški promet ima zraven zagotavljanja enakovredne mobilnosti za vse prebivalce pomembno vlogo pri spreminjanju uporabe prometnih sredstev v korist okolju prijaznejših oblik mobilnosti. Z namenom pridobiti več potnikov, mora prevozna storitev zagotavljati visoko raven kakovosti, ne samo z visoko frekvenco in s kratkim časom potovanja, ampak tudi s točnostjo in zanesljivostjo prevozne storitve. Prav slednja sta pomemben element koncesijskih pogodb, s katerimi se meri kakovost prevozne storitve prevoznika, in prav merjenje točnosti ter zanesljivosti je primaren cilj magistrskega dela. Zato bo v nadaljevanju vzpostavljen model, s katerim lahko upravljavec vrednoti točnost in zanesljivost prevozne storitve. Prikaz delovanja modela je eksperimentalno izveden na primeru javnega avtobusnega potniškega prometa v Mestni občini Maribor. Z upoštevanjem standardov SIST EN 15140:2006 in SIST EN 13816:2003 ter Transit Capacity and Quality of Service Manual je podana definicija točnosti in zanesljivosti prevozne storitve ter dovoljeno odstopanje od voznega reda. V raziskavah je bilo ugotovljeno, da potnik različno občuti čas čakanja na postajališču. Tako bo na podlagi ugotovitev o občutenem in dejanskem času čakanja potnika model ločeno obravnaval postajališča s sistemom obveščanja potnikov v realnem času in postajališča s statičnim obveščanjem o voznih redih linij.
Ključne besede: javni mestni potniški promet, model točnosti in zanesljivosti prevozne storitve, vozni red
Objavljeno: 16.07.2014; Ogledov: 1459; Prenosov: 251
.pdf Celotno besedilo (3,49 MB)

3.
ELEMENTI KAKOVOSTI POTNIŠKEGA PROMETA SLOVENSKIH ŽELEZNIC
Davor Pečnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo obravnavali organiziranost železniškega potniškega prometa z vidika pestrosti in predvsem kakovosti storitev. V teoretičnem delu bomo opredelili kakovost, prikazali modele kakovosti, predstavili ponudbo prevoznih storitev potniškega prometa Slovenskih železnic, javni potniški promet RS, kakor tudi infrastrukturo ter vozni park, s katerim le-te razpolagajo. V empiričnem delu bomo z uporabo ankete elementov kakovosti preučili in analizirali zadovoljstvo potnikov, poleg tega prikazali obstoječe stanje potniškega prometa ter s predlogi podali določene ukrepe za izboljšavo prevoznih storitev potniškega prometa Slovenskih železnic. Sodobni gospodarski sistem zahteva varen, hiter, reden in točen prevoz. Nenehne spremembe zahtevajo večjo fleksibilnost in prilagoditev storitev, ki jih ponujamo uporabnikom. Tako se bo za potovanje z vlakom odločalo vse več ljudi, če bo prišlo do razvoja kakovostnejših storitev, uvedbe novih sodobnih prodajnih kanalov, večje interoperiabilnosti prometnega sistema, modernizacije železniške infrastrukture in voznega parka železniškega potniškega prometa.
Ključne besede: Ključne besede: modeli kakovosti; elementi kakovosti; prevozne storitve; potniški promet. Elements
Objavljeno: 01.11.2012; Ogledov: 1089; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici