| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
NEPOSREDNI VPLIV SPREMEMBE TARIFNE LESTVICE ZA JAVNI PREVOZ POTNIKOV NA JAVNE FINANCE
Primož Lebarič, 2010, diplomsko delo

Opis: Povračila stroškov prevoza na delo so pomembna proračunska postavka. Ena izmed možnosti znižanja teh stroškov je znižanje cen avtobusnih vozovnic, saj se velikemu številu uslužbencev ta nadomestila vračajo ravno na podlagi teh cen. Da bi lahko ugotovili, v kolikšni meri bi se ta nadomestila zmanjšala in razbremenila državni proračun, je potrebno poznati pravne podlage, ki urejajo tarifne lestvice javnega potniškega prometa, v tem primeru mesečnih avtobusnih vozovnic, ter podlage, s katerimi je urejeno plačevanje nadomestil v zvezi s prevozom javnih uslužbencev in funkcionarjev na delo in z dela. V diplomski nalogi so podrobneje raziskane relacije med plačevanjem nadomestil potnih stroškov, cenami avtobusnih mesečnih vozovnic ter možnimi prihranki, ki bi iz tega sledili.
Ključne besede: avtobusni prevoz, povračilo stroškov prevoza, prevoz na delo, tarife za prevoz potnikov, javne finance
Objavljeno: 24.09.2010; Ogledov: 1863; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

2.
Optimizacija prevoza na delo v podjetju Mahkovec GmbH
Matevž Anžel, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Živimo v svetu, kjer je poudarek na racionalni porabi sredstev in surovin vse večji. Čas in denar sta najdragocenejši stvari, ki ju človek ob zdravju premore, zato je treba z njima ravnati skrbno. Zaradi procesa globalizacije se vedno pogosteje dogaja, da si iskalci zaposlitve službo izberejo izven kraja stalnega bivališča, včasih celo izven matične države. Če se v primeru zaposlitve v drugem kraju ali državi zaposleni ne odloči za preselitev, je pomembno koliko časa porabi in koliko stroškov ima s prihodom na delo. Analiza in optimizacija teh dveh segmentov zaposlitve je bistvo sledeče diplomske naloge. Do podanih zaključkov in predlaganih rešitev smo prišli s kombinacijo metod raziskovanja. Raziskava in analiza problema sta pokazali, da se pri trenutni ureditvi prevoza na delo v izbranem podjetju ponuja veliko prostora za izboljšave. Predlagane rešitve problema so se izkazale kot učinkovite – podjetju in zaposlenemu so prihranile sredstva: transportno pot in stroške.
Ključne besede: prevoz na delo, čas, stroški, optimizacija
Objavljeno: 11.02.2016; Ogledov: 375; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (959,18 KB)

3.
POVRAČILA STROŠKOV ZAPOSLENIM V ZVEZI Z DELOM PRI ČERZMEJNEM OPRAVLJANJU DELA
Kristina Dai, 2016, diplomsko delo

Opis: Za izbrano temo sem se odločila, saj je trenutno precej aktualna. Pri svojem delu se veliko srečujem s to problematiko, ki me je zato pritegnila, zato sem si jo želela podrobneje spoznati. V naši državi se precej mladih in precej mojih vrstnikov odloča za zaposlovanje izven Slovenije. Razlogi za to so, ker v Sloveniji ne dobijo ustrezne zaposllitve ali pa zato ker menijo, da so v Sloveniji premalo plačani za stopnjo svoje izobrazbe. Zaradi bližine Avstrije je ta država zelo popularna pri iskalcih zaposlitve v tujini s področja Severozahodnega dela Slovenije. Tudi zato, ker se je mogoče iskalcem zaposlitve voziti na delo v Avstrijo ter zato ker jezik ne predstavlja prevelike bariere. Predvsem to do razlogi, da sem želela narediti primerjavo povračila stroškov v zvezi z delom pri čezmejnem opravljanju dela po slovenski zakonodaji s povračili stroškov zaposlenim v zvezi z delom pri čezmejnem opravljanju dela po avstrijski zakonodaji. V laični javnosti je precej govora o tem kako so plače v Avstriji višje in koliko ugodnejša je avstrijska davčna zakonodaja. Namen tega dela je primerjava med povračili stroškov zaposlenim v zvezi z delom pri čezmejnem opravljanju dela po slovenski in avstrijski zakonodaji. Aktualnost teme je tudi v tem, da ravno v tem času potekajo dogovarjanja med rezidenti Slovenije, ki so zaposleni v Avstriji in so mnenja, da jim država Slovenija neupravičeno obdavči del zaslužka v Avstriji
Ključne besede: potni stroški, prevoz na delo, zajamčena plača.
Objavljeno: 23.06.2016; Ogledov: 562; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici