| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 47
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
PRILAGODITEV PROCESA NAČRTOVANJA PROIZVODNJE V PODJETJU ENOOP D.O.O.
David Tratnik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili družinsko mikro podjetje, ki z uspešnim poslovanjem prerašča v malo podjetje, kar se odraža v vseh njegovih procesih. Raziskali smo, kako rast podjetja vpliva na organizacijo proizvodnje, kakšna so najpogostejša tveganja in vrzeli pri reorganizaciji proizvodnega procesa in s kakšnimi orodji jih zmanjšamo. Pridobljeno znanje smo uporabili pri analizi konkretnega primera organizacije proizvodnje uspešnega podjetja ENOOP d.o.o. Predmet diplomskega dela je reorganizacija načrtovanja proizvodnje, ki zajema proces od načrtovanja do izdelave končnega izdelka s poudarkom na procesih, ki neposredno vplivajo na proizvodni proces. Z raziskavo, opravljeno v diplomski nalogi, želimo spoznati, kako prilagodimo proizvodnjo, da lahko sledimo spremembam na projektu, in sicer od samega začetka. Izkazalo se je, da bo imela proizvodnja del vpliva pri oblikovanju projekta že na začetku in tako pripomogla s tehničnimi rešitvami obdelav, ki bi nakazovale enostavno, hitrejšo in cenejšo proizvodnjo.
Ključne besede: mikro podjetje, proces proizvodnje, pretok informacij, stimulacija, organizacija
Objavljeno: 06.10.2016; Ogledov: 599; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

2.
ORGANIZACIJSKI MODEL V PROJEKTIVNEM PODJETJU ELEA IC D.O.O.
Saša Žagar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V podjetju Elea iC d.o.o. smo zaznali problem neupoštevanja nivojev organiziranosti in posledično neustreznega pretoka informacij med posameznimi nosilci delovnih nalog. To nam je bilo izhodišče za pripravo diplomske naloge in iskanje možnosti za izboljšan pretok informacij v podjetju. Skozi raziskavo v proučevanem podjetju smo zasledovali zastavljeni cilj učinkovitosti organizacijske strukture z vidika pretoka informacij med zaposlenimi. Ugotovili smo, da obstoječa organizacijska struktura vpliva na učinkovitost pretoka informacij v podjetju, čeprav smo bili pred pričetkom raziskave drugačnega mnenja. Izkazalo se je, da sodelovanje med zaposlenimi znotraj delovnih skupin poteka usklajeno, le deloma pa med zaposlenimi različnih delovnih skupin. Raziskovanje nam je dalo tudi odgovor glede vpliva obstoječega pretoka informacij v podjetju. Dobili smo odgovor, da neučinkovit pretok informacij med delovnimi skupinami negativno vpliva na učinkovito izvajanje delovnih nalog, neučinkovit pretok informacij znotraj delovnih skupin pa tega vpliva nima. Ugotovljeno je bilo tudi, da zaposleni v podjetju poznajo pristojnosti in odgovornosti delovnega mesta ter da poznajo svoje delovne naloge in vedo kako jih bodo opravili. V diplomski nalogi smo na podlagi preučene literature, rezultatov ankete ter dolgoletnega dela v podjetju, predlagali spremenjen model organizacijske strukture. Želeli smo namreč opozoriti na probleme oziroma pomanjkljivosti organizacije, saj le-ti vplivajo na učinkovitost in s tem na uspešnost poslovanja, njihovo zavedanje pa zagotavlja podjetju konkurenčno prednost, zato smo v zaključnem delu diplomske naloge podali svoje predloge za izboljšanje organiziranosti v podjetju Elea iC ter obenem zapisali še predloge za izboljšanje, ki so jih predlagali zaposleni.
Ključne besede: organizacija, organizacijska struktura, pretok informacij, pristojnosti in odgovornosti, organizacijski model.
Objavljeno: 19.05.2016; Ogledov: 1144; Prenosov: 32
.pdf Celotno besedilo (576,90 KB)

3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici