| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
TEHNOLOGIJE IN PRAKSE PRI ZAJEMU, OBDELAVI IN PRIPRAVI SPLETNEGA PRETOČNEGA VIDEA
Nejc Zorko Horvat, 2009, diplomsko delo

Opis: Spletni pretočni video spada med multimedijske vsebine, ki v zadnjem času doživljajo še posebej hiter razvoj. Vse večjo uveljavitev spletnega pretočnega videa omogočata dosegljivost zmogljivejše strojne opreme in širokopasovnih spletnih povezav. V zadnjih letih so se uveljavile video pretočne vsebine z nekoliko nižjo kvaliteto, danes pa se vse bolj uveljavljajo tudi spletne pretočne video vsebine višje ločljivosti. V diplomski nalogi smo izvedli primerjavo različnih vrst pretočnega videa in ugotavljali zadovoljstvo uporabnikov s kvaliteto posamezne vrste videa. Diplomska naloga je razdeljena na dva dela. V teoretičnem delu so predstavljene najbolj uveljavljene tehnologije za zajem, obdelavo, distribucijo in predvajanje spletnih pretočnih vsebin. Predstavljeni so tudi najpogostejši formati spletnih pretočnih vsebin. V empiričnem delu naloge smo uporabnike prosili, da primerjajo štiri spletne pretočne videe različnih kvalitet. Prosili smo jih, da po ogledu videov le-te primerjajo in ocenijo njihovo kvaliteto po vnaprej določenih parametrih. Rezultati kažejo, da je po mnenju večine uporabnikov obstoječa tehnologija že primerna za ogled pretočnih video vsebin visoke ločljivosti.
Ključne besede: splet, pretočnost, video
Objavljeno: 04.11.2009; Ogledov: 7468; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (2,38 MB)

4.
Reorganizacija prometne signalizacije na določenih križiščih v občini Krško in njen vpliv na pretočnost, varnost in dinamičnost : diplomsko delo
Jože Vračun, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Zaradi vse večjega števila uporabnikov cest je potrebna tudi učinkovitejša prometna signalizacija in oprema cest. Temu se pridružuje tudi hiter način življenja, kar dodatno zahteva večjo pretočnost in dinamičnost. Na varnost, pretočnost in dinamičnost vpliva tudi vedenje udeležencev v prometu, pa tudi nepoznavanje, nespoštovanje prometnih predpisov ter prometne signalizacije in opreme V nalogi so predstavljene značilnosti prometne signalizacije in opreme. Poudarek je predvsem na ugotavljanju nevarnosti, ki se pojavlja pri nepravilno postavljeni prometni signalizaciji in opremi. Zaradi tega pride do zavajanja voznikov, ki z nepravilnim ravnanjem ogrožajo vse udeležence v prometu. Da bi prometna signalizacija in oprema res služila svojemu namenu, je potrebno ceste dobro preučiti ter jih opremiti v skladu z zakonodajo. V zaključku smo določili smo ukrepe, ki po našem mnenju zagotavljajo predvsem varnost, pretočnost in dinamičnost. Kot dober primer prakse smo predstavili program Maximus, ki ponuja dober pregled nad prometno signalizacijo in opremo.
Ključne besede: prometna signalizacija, oprema cest, varnost, pretočnost, dinamičnost
Objavljeno: 04.05.2011; Ogledov: 1685; Prenosov: 119
URL Povezava na celotno besedilo

5.
Paradigma oskrbne verige v podjetju BSH hišni aparati Nazarje : diplomsko delo univerzitetnega študija
Urška Javornik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: BSH Hišni aparati Nazarje je hitro rastoče in razvijajoče se podjetje, katerega osnovna dejavnost je proizvodnja malih gospodinjskih aparatov. Po našem mnenju je podjetje BSH eno tistih podjetij, ki daje velik poudarek na inovacije in nove tehnologije. To dokazuje ţe obstoječe stanje celotne oskrbne verige, ki je lahko za zgled vsem ostalim tako manjšim, kot večjim podjetjem na trgu. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. Prvi del temelji na teoretičnem delu, kjer je s pomočjo spoznanj drugih avtorjev, predstavljena tematika oskrbnih verig. Drugi, glavni del diplomske naloge pa obsega praktičen del, in sicer predstavitev obstoječega stanja ter prikaz slabosti, ki se v procesih oskrbne verige pojavljajo. Naš osrednji problem, ki smo ga v diplomskem delu analizirali, je slabša pretočnost materiala v oskrbni verigi med prevzemom materiala v skladišče do njegove uporabe v proizvodnji. Na podlagi izdelane kritične analize smo v nadaljevanju predstavili rešitve, ki bi obstoječo oskrbo verigo izboljšale. S predlaganimi izboljšavami, bi povečali oskrbno kapaciteto tako skladišča, kot proizvodnje. Na eni strani bi material hitreje prevzemali in polnili skladišče, na drugi strani bi skladišče hitreje praznili in material z ustreznimi principi dostavljali v proizvodnjo.
Ključne besede: skladišče, oskrbna veriga, material, pretočnost materiala
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 2748; Prenosov: 363
.pdf Celotno besedilo (3,19 MB)

6.
Izboljšanje pretočnosti križišča pri nakupovalnem centru Qlandia Krško
Tjaša Dimitrišin, 2012, diplomsko delo

Opis: Pretočnost oziroma prepustnost križišča je ključnega pomena pri izbiri tipa križišča v fazi načrtovanja. Pogosto se srečujemo z izbiro med izgradnjo semaforiziranega križišča in krožnega križišča. Da bi sprejeli pravilno odločitev, moramo preučiti, katera možnost zagotavlja večjo pretočnost. V diplomski nalogi smo med seboj primerjali prepustnost obstoječega štirikrakega semaforiziranega križišča pri nakupovalnem centru Qlandia Krško ter dveh predlaganih rešitev, in sicer obstoječega križišča s preurejenimi časovnimi intervali semaforizacijskega sistema in krožnega križišča. Diplomska naloga je razdeljena na tri dele. Prvi del zajema teoretične osnove o križiščih in prometnih tokovih v križiščih. V drugem delu sledita posnetek obstoječega stanja in analiza rezultatov anketnega vprašalnika, s katerim smo pridobili mnenje uporabnikov o obravnavanem križišču. V zadnjem, tretjem delu pa so podane možne rešitve oziroma predlogi za izboljšanje pretočnosti križišča.
Ključne besede: pretočnost prometa, kapaciteta, semaforizirano križišče, krožno križišče
Objavljeno: 16.02.2013; Ogledov: 897; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

7.
Zagotavljanje pretočnosti pri premeščanju blaga v skladišče druge države
Matjaž Hodnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu se bomo ukvarjali z logističnimi izzivi, ki se pojavljajo pri projektu selitve skladiščne vsebine v drugo državo. Predstavili bomo podjetja, ki sodelujejo v projektu in zgodovino podjetja, ki ponuja logistične storitve in organizira projekt selitve skladiščne vsebine v drugo državo. Prikazali bomo osnove skladišč in skladiščenja in pri tem raziskovali procese, ki se odvijajo v skladiščih, nazadnje pa bomo obravnavali področje skladiščnih dokumentacij oz. listin. V poglavju, ki zajema praktičen del, bomo opazovali stanje in iskali vzroke za izvedbo tega projekta. Opredelili bomo predmet selitve, stroške in transport ter natančneje opisali proces izdaje blaga. Prav tako pa bomo v praktičnem delu opredelili probleme, na katere lahko naletimo pri naši analizi, in poskušali podati rešitve.
Ključne besede: pretočnost, logistični izzivi, selitev, skladiščenje, transport
Objavljeno: 22.10.2013; Ogledov: 803; Prenosov: 46
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

8.
ZNAČILNOSTI CESTNIH ZAPOR IN IZVEDBA ZAPORE VOZIŠČA NA CESTI R3-684/7460 PRELASKO-BUČE-KOZJE
Amadeja Marko, 2014, diplomsko delo

Opis: V cestnem prometu prihaja, zaradi izvajanja gradbenih in vzdrževalnih del, kot tudi raznih prireditev, do začasnih ureditev prometa – cestnih zapor. V diplomskem delu so na začetku podana splošno znana dejstva o zaporah na javnih cestah. V nadaljevanju pa sta na konkretnem primeru cestnega odseka »Ključice« predstavljena dva načina začasne prometne ureditve s pomočjo semaforjev. Poudarek je namenjen izračunu parametrov za krmiljenje semaforjev. Narejena je analiza vpliva cestnoprometnih parametrov na rezultate signalnega programa, ter primerjava dveh lokacijsko in prometno-tehnično neodvisnih primerov cestnih zapor podobne dolžine.
Ključne besede: zapora ceste, urejanje prometa, zožitev ceste, prometna obremenitev, pretočnost
Objavljeno: 12.08.2014; Ogledov: 900; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (5,66 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici