| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Snovanje in konstruiranje izsekovalnega orodja za plačevino : diplomsko delo
Žiga Voga, 2021, diplomsko delo

Opis: V svoji diplomski nalogi sem se osredotočil na snovanje in konstrukcijo izsekovalnega orodja za pločevino po zahtevah kupca. Najprej sem izdelal metodo (tehnologijo izdelave pločevine), nato pa se lotil modeliranja na osnovi le tega. Sledila je določitev tehnoloških parametrov in s tem preračun sil v orodju - izsekovalne in snemalne sile. Kasneje sem določil tudi velikost serije proizvodnje.
Ključne besede: preoblikovalna orodja, izsekovalna orodja, preoblikovalni stroji, CAD
Objavljeno v DKUM: 21.10.2021; Ogledov: 787; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

2.
Postopki kovanja jekla
Damjan Hribernik, 2016, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je predstaviti postopke preoblikovanja jekla, izzive pri kovanju, preoblikovalne stroje primerne za kovanje ter njihovo izbiro pri kovanju. Pri preoblikovanju jekla ločimo prosto in utopno kovanje, pri čemer prosto delimo na ročno in strojno kovanje. Zelo pomembna je tudi pravilna izbira peči, saj če dosežemo pravilno temperaturo v peči, na surovcih nastane manj okujin. V diplomski nalogi pa sem navedel tudi nekaj strojev, ki so primerni za kovanje, opisal kaj je pomembno pri njihovi izbiri ter naredil izračun za izbiro primernega stroja. V diplomi sem želel raziskati, ali je pravilna izbira postopka kovanja pomembna za kakovost izdelka, čas izdelave in njegovo ceno. Omejitve, ki sem jih pričakoval pa so povezane z dimenzijo in ceno končnega izdelka.
Ključne besede: AutoCAD, kovanje, prosto kovanje, utopno kovanje, ročno kovanje, preoblikovalni stroji, konstruiranje, surovec, Pro/ENGINEER.
Objavljeno v DKUM: 21.09.2016; Ogledov: 3675; Prenosov: 657
.pdf Celotno besedilo (5,95 MB)

3.
Rekonstrukcija preoblikovalnega orodja za izdelavo hladilno-zamrzovalne naprave
Klemen Žužek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava rekonstrukcijo preoblikovalnega orodja za izdelavo dna hladilno-zamrzovalnega aparata. Rekonstrukcija je bila izvedena v podjetju Gorenje Orodjarna, d. o. o., na zahtevo naročnika, podjetja Gorenje, d. d.. Na začetku je predstavljen obstoječ izdelek in orodje, ki ga izdeluje. Orodje je konstruirano za izdelavo štirih podobnih izdelkov. Sledi opis novega izdelka in naročnikovih zahtev. V nadaljevanju so predstavljene osnove izsekovanja in rezanja pločevine. Sledijo teoretične osnove izsekovalnih orodij in izračunani tehnološki parametri. Na koncu je nazorno prikazana konstrukcija celotnega orodja. Predstavljeni so nekateri standardni elementi, ki so uporabljeni v orodju.
Ključne besede: preoblikovanje pločevine, preoblikovalna orodja, preoblikovalni stroji
Objavljeno v DKUM: 07.11.2013; Ogledov: 2266; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (3,34 MB)

4.
PREGLED IN ANALIZA SODOBNIH PREOBLIKOVALNIH STROJEV ZA REZANJE IN UPOGIBANJE
Blaž Jelen, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so prikazani in opisani stroji za striženje in upogibanje pločevine. Predstavljene so mizne škarje, valjčne škarje, kolutne škarje, profilne škarje, ročne vzvodne škarje, izsekovalni stroji, stroji za upogibanje na letvi, stroji za upogibanje pločevine v prizmi, stroji za izdelavo valjastih (cevnih) profilov, stroji za izdelavo robov in stroji za upogibanje pločevine v cevi. Predstavljeni so predvsem stroji, ki se uporabljajo najpogosteje.
Ključne besede: preoblikovalni stroji, škarje, upogibni stroji, preoblikovanje pločevine
Objavljeno v DKUM: 06.01.2011; Ogledov: 2928; Prenosov: 479
.pdf Celotno besedilo (4,24 MB)

5.
PRIPRAVA PROIZVODNJE NOVEGA TIPA VEZI ZA LISTNATO VZMET
Samo Grobelnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V času gospodarske krize je konkurenčnost podjetja dobila še večji pomen. Na zahtevnem evropskem tržišču bodo preživela le tista podjetja, ki bodo ponujala kakovostne izdelke po konkurenčni ceni ob čedalje krajšem odzivnem času. Za našteto pa je seveda pomembno pravilno načrtovanje proizvodnih procesov, preudarno investiranje v nove tehnologije izdelave in dober nadzor nad stroški izdelave. V diplomski nalogi sem predstavil primer priprave proizvodnje za izdelavo novega tipa vezi za listnato vzmet. Izvedel sem kalkulacijo vezi ter na njeni podlagi analiziral obstoječi proizvodni proces. Na koncu diplomskega dela sem predstavil še moje zamisli optimizacije proizvodnega procesa.
Ključne besede: proizvodnja, vez za listnato vzmet, preoblikovalni stroji, stroškovna kalkulacija
Objavljeno v DKUM: 03.06.2010; Ogledov: 2530; Prenosov: 373
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici