| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Analiza kakovostnih prehrambenih proizvodov z označbo na trgovskih policah in prepoznavnost teh proizvodov med trgovci
Valentina Markoja, 2010, diplomsko delo

Opis: Potrošnik danes poleg varne hrane želi tudi čimbolj kakovostno hrano. Kakovostna hrana je na evropskem nivoju zagotovljena z označbo kvalitete za kmetijske pridelke in živila. V Sloveniji trenutno obstaja 38 kmetijskih pridelkov oziroma živil, ki so zaščiteni s pomočjo Evropske uredbe (ES) št. 510/2006 in (ES) št. 509/2006. Pridelki s to označbo se od običajnih razlikujejo po večji kakovosti, ohranjenih geografskih značilnostih in načinu pridelave. Kljub jasnim označbam na izdelkih pa je znano, da je prepoznavnost teh izdelkov med potrošniki nizka. V diplomski nalogi smo želeli raziskati delež teh proizvodov na prodajnih policah Mercatorja, Špara in Tuša ter ugotoviti, kakšna je prepoznavnost teh izdelkov med trgovci. Vzorec trgovskih podjetij smo izbrali naključno v SV delu Slovenije. Metoda dela je bil strukturirani intervju zaprtega tipa med trgovci. Podatke smo statistično obdelali s pomočjo programa SPSS 17.0. Rezultati raziskave so pokazali, da so izdelki z označbo kvalitete prisotni v večini trgovskih podjetij, vendar je jasna prepoznavnost lastnosti teh izdelkov med prodajalci drugačna od pričakovane in se v veliki meri ujema s slabo prepoznavnostjo med potrošniki.
Ključne besede: prehrambeni izdelki, označba kakovosti, trgovske police, trgovci, intervju
Objavljeno: 29.06.2010; Ogledov: 3002; Prenosov: 170
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

4.
Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici