| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
ANALIZA PRETOČNIH ČASOV DELOVNIH NALOGOV V PODJETJU SISTEMSKA TEHNIKA D.O.O.
Gregor Pridigar, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema analiziranje in poznavanje pretočnih časov na posameznih delovnih operacijah. Raziskava analiziranja pretočnih časov delovnih nalogov je potekala v proizvodnem obratu podjetja Sistemske tehnike d.o.o. Analizirali smo tri naročila in sicer, linijo s škarjami za rezanje pločevine, forsirano naročilo, katero se je moralo izvesti v dveh mesecih ter vojaški program, kjer ima tehnologija veliko operacij. Ugotovitve analiz nam kažejo, da je v podjetju potrebno delovati v smeri ukrepov, ki omogočajo skrajševanje pretočnih časov, skrajševanje prehodnih časov, skrajševanjem skupnih časov operacij, prekrivanjem operacij z vzporednim izvajanjem operacij in z delitvijo serije, torej tistih ukrepov, ki jih je pri proizvodnji mogoče upoštevati.
Ključne besede: naročila, pretočni čas, prehodni čas, pretočni koeficient
Objavljeno: 02.06.2010; Ogledov: 1798; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (5,80 MB)

4.
SKRAJŠANJE PRETOČNIH ČASOV IZDELKOV V PODJETJU NIEROS METAL D.O.O.
Janko Sinreih, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema posnetek obstoječega stanja načrtovanja proizvodnje v podjetju NIEROS Metal d.o.o. Posnetek vsebuje analizo stanja v konstrukciji in analizo stanja v planski službi s posnetkom obstoječega stanja planiranja in upravljanja z materialom. Na osnovi posnetka obstoječih stanj in analize pretočnih časov so podani predlogi za skrajšanje pretočnih časov izdelkov. Rezultati analize nam kažejo na pojav ozkega grla v proizvodnem procesu, velike medfazne zaloge, subjektivne izdelovalne čase in slabo dinamiko upravljanja proizvodnje. V prihodnje bo potrebno delovati v smeri skrajševanj pretočnih časov z ukrepi, ki omogočajo skrajševanje prehodnih časov, nižanje medfaznih zalog in zmanjšanje nedovršene proizvodnje.
Ključne besede: pretočni čas, prehodni čas, pretočni koeficient, vodenje proizvodnje
Objavljeno: 06.09.2010; Ogledov: 1686; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (3,37 MB)

5.
Optimizacija razvrščanja nalogov v proizvodnji po naročilu
Bojan Leš, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema pregled obstoječega stanja s področja planiranja in vodenja proizvodnje v Sistemski tehniki d.o.o. Ker je za proizvodnjo po naročilu značilno, da pogosto prihaja do nepredvidenih dogodkov, na katere se je potrebno hitro odzvati, ni smiselno vnaprej planirati daljšega urnika izvajanja naročil. Zato sem glede na delitev planiranja in vodenja proizvodnje na grobo, srednje in podrobno, v diplomski nalogi podrobneje obdelal področje dinamičnega krmiljenja operacij s pomočjo prednostnih pravil, pri čemur je ključnega pomena kako dodelimo delo ozkim grlom v proizvodnji. Na osnovi posnetka obstoječega stanja so podani predlogi in smernice za nadaljnje delo s področja planiranja in vodenja proizvodnje.
Ključne besede: pretočni čas, prehodni čas, metode vodenja proizvodnje, terminiranje, prednostna pravila
Objavljeno: 14.04.2011; Ogledov: 1883; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (3,55 MB)

6.
NOVA ARHITEKTURNA IKONA CELJA
Jasmina Kotnik, 2014, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava problematiko enega najpotencialnejših mestnih prostorov, a hkrati degradiranega zemljišča tik ob starem mestnem jedru in ga rešuje z zasnovo parterja in umestitvijo nove sodobne arhitekturne ikone kot simbiotske celote, ki bo zagotavljala povezovanje urbanih mestnih tkiv v logično soodvisno strukturo. Z novo predvidenim poslovno-stanovanjskim nebotičnikom smo želeli doseči nadstandardno bivanje, saj tovrstnih objektov Celju primanjkuje. Del programa smo nameniti javnosti, in sicer z mestno restavracijo na vrhu ter trgom v parterju. Hkrati želimo z umestitvijo podzemne garaže staro mestno jedro, ki je v neposredni bližini, razbremeniti motornih vozil, pri čemer bi se vloga motornega prometa znatno zmanjšala, pomen pešca pa bi se s tem izjemno zvišal, ter dopolnil težnjo k prehodnemu oz. pretočnemu značaju tega prostora. Z zasnovo odprtega parterja smo oblikovali javni prostor, ki spaja mestna tkiva, jih povezuje v urbane ambiente ter tvori novo mestno površino.
Ključne besede: nebotičnik, mestna dominanta, stanovanja, poslovni program, nadstandard, parter, spoj mestnih tkiv, prehodni javni prostor, steklena fasada
Objavljeno: 13.02.2014; Ogledov: 1239; Prenosov: 425
.pdf Celotno besedilo (256,24 MB)

7.
KRATKA SLOVENSKA POETIČNA PROZA
David Kunstek Kneževič, 2015, diplomsko delo

Opis: Literarni hibridi so že iz antičnih časov del literature ter so se med literarnozgodovinskim razvojem bolj ali manj vseskozi spreminjali in prilagajali danim okoliščinam. Prisotni so tudi v slovenski književnosti. Namen pričujočega diplomskega dela z naslovom Kratka slovenska poetična proza je prikazati nekaj posameznih različic literarnih hibridov ter jih ustrezno umestiti in prikazati njihove lastnosti. V ta namen smo izbrali šest zbirk kratke slovenske poetične proze, ki so si med sabo po motivno-tematski plati popolnoma različne, hkrati pa vsebujejo dovolj skupnih elementov za prikaz in utemeljitve obstoja literarnih hibridov med dvema literarnima vrstama, kot sta poezija in proza. Pri tem smo se osredotočili predvsem na naratološki vidik preučevanja danih besedil, ki v kontekstu svoje univerzalne možnosti preučevanja pripovedno-informacijskih dejanj omogoča uporabno obravnavo različnih vrst besedil. V pričujočem diplomskem delu je tako ugotovljeno, da imajo vrsta pripovedovalca, notranja in zunanja zgradba samega besedila ter stopnja figurativnega jezika pomembno vlogo pri ugotavljanju in razvrščanju samih literarnih hibridov med poezijo in prozo. Glede na spekter sorodnih lastnosti posameznih hibridov smo lahko dokazali, da ni stroge ločnice (meje) med poezijo in prozo, ampak da med eno in drugo vrsto obstaja neki prehodni pas, kjer so različni literarni hibridi, glede na količino in razmerje proznih ali pesniških elementov pa se približujejo ali oddaljujejo od t. i. prvotne (primarne) proze oziroma prvotne poezije
Ključne besede: literarni hibridi, slovenska kratka poetična proza, poetika, lirika, naratologija, posredni avtor, pripovedovalec, način, figurativni jezik, pesniški elementi, prozni elementi, prehodni pas, Franjo Frančič, Lidija Gačnik Gombač, Robert Simonišek, Dijana Matković, Milan Dekleva
Objavljeno: 23.01.2015; Ogledov: 1503; Prenosov: 245
.pdf Celotno besedilo (986,47 KB)

8.
9.
PREHODNI POJAVI V DISTRIBUCIJSKEM TRANSFORMATORJU MOČI 250 kVA
Jože Leskovar, 2016, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu smo se ukvarjali tako s splošno kakor tudi s konkretno obravnavo dveh značilnih prehodnih pojavov v povprečnem distribucijskem transformatorju, tj. z vklopom in s kratkim stikom. Pri obravnavi smo si pomagali s sodobnimi programskimi orodji, s katerimi smo v obliki simulacij izvajali analitično in numerično obravnavo omenjenih dveh prehodnih pojavov in njunih kombinacij, prav tako pa smo s pomočjo zmogljive merilne opreme praktično izvedli številne konkretne meritve in preskuse, s katerimi smo preverjali ujemanje rezultatov ter ugotavljali vzroke morebitnih razlik/odstopanj.
Ključne besede: distribucijski transformator, prehodni pojavi, vklopni tok, kratki stik
Objavljeno: 15.07.2016; Ogledov: 1122; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (5,78 MB)

10.
Analiza obratovanja baterijskega sistema med prehodnimi stanji
Boštjan Mlakar, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje delovanje litij-ionskih baterij, posebej pa je predstavljena tehnologija LTO. Sledi predstavitev baterijskega sistema s pretvornikom in sončno elektrarno, na katerem so bile opravljene meritve prehodnih stanj in izkoristkov. Predstavljena je tudi merilna oprema Sirius proizvajalca Dewesoft s pripadajočim programskim vmesnikom, ki omogoča povezavo z osebnim računalnikom. Opisana so prehodna stanja, za katera je predvideno, da jim je baterijski sistem s pretvornikom lahko izpostavljen. Za omenjena stanja so izvedene meritve in analiza rezultatov s pripadajočo razlago.
Ključne besede: baterijski sistem, pretvornik, prehodni pojavi, čas preklopa, izkoristek
Objavljeno: 30.08.2017; Ogledov: 865; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (4,15 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici