| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje sušilnika na liniji za prašno barvanje
Tilen Vizler, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno konstruiranje sušilnika za prašno lakiranje. Predstavljen je potek konstruiranja in reševanje problemov, ki nam jih povzročajo širina naprave, omejitve pri transportu in omejitve pri izdelavi. V nadaljevanju sledi konstruiranje in termodinamični preračuni. Izdelek je konstruiran v programu SOLIDWORKS 2023.
Ključne besede: konstruiranje, dimenzioniranje, prašno barvanje, predobdelava
Objavljeno v DKUM: 09.10.2023; Ogledov: 360; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (4,34 MB)

2.
Zasnova linije za kemično odstranjevanje praškaste barve v podjetju KO-Lovec d.o.o.
Rok Kovše, 2022, diplomsko delo

Opis: V podjetju KO-LOVEC, d. o. o., smo se skupaj z vodstvom odločili za izdelavo linije, ki bo kemično odstranjevala prašno barvo. Po pregledu proizvodnje in zbiranju podatkov trenutnih postopkov odstranjevanja prašne barve smo se lotili koncipiranja in zbiranja idej za linijo. Glavni cilj naloge je narediti linijo, ki bo na koncu tudi avtomatizirana in bi s tem razbremenili delo zaposlenega. Po narisanem prvem konceptu linije smo začeli zbirati ideje posameznega sklopa oziroma kadi. Zaradi obsežnosti linije smo v diplomskem delu zajeli raziskovanje trga, projektiranje in konstruiranje prvega sklopa (Kad 1), kar pomeni, da bomo preostanek linije opisovali v magistrski nalogi.
Ključne besede: prašno barvanje, kemično odstranjevanje, industrija, koncept
Objavljeno v DKUM: 13.02.2023; Ogledov: 539; Prenosov: 0

3.
Konstruiranje ogrodja in nosilne konstrukcije naprave za predobdelavo izdelkov na liniji za prašno barvanje : diplomsko delo
Andrej Cerjak, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno konstruiranje ogrodja naprave za predobdelavo in njene nosilne konstrukcije. Predstavljen je potek konstruiranja in reševanje problemov, ki nam jih povzročajo širina naprave, omejitve pri transportu in omejitve pri izdelavi. V nadaljevanju sledi konstruiranje in trdnostni preračun nosilne konstrukcije. Izdelek je konstruiran v programu SOLIDWORKS 2020. Prikazani so končni model, sestavne risbe in rezultati dela.
Ključne besede: Predobdelava, konstruiranje, prašno barvanje, lakiranje
Objavljeno v DKUM: 05.09.2022; Ogledov: 472; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (2,40 MB)

4.
Vpeljava prašnega barvanja aluminijastih platišč za širitev dejavnosti podjetja : diplomsko delo
Jure Grajžl, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo izdelavo in vpeljavo peči za prašno barvanje, kot novo dejavnost v že obstoječe podjetje GAS avtokozmetika Suzana Grajžl s. p. Načrt za izdelavo peči za prašno barvanje je bil izveden na podlagi že poznanih izvedb in s pomočjo programa za načrtovanje/konstruiranje novih izdelkov. Najprej je predstavljena teorija prašnega barvanja, nato sledi teorija o ALU platiščih in samem poteku prašnega barvanja ALU platišč, v zadnjih dveh poglavjih pa so predstavljeni izračuni, ki so potrebni za izdelavo peči za prašno barvanje in ekonomski vidik vpeljave nove dejavnosti v podjetje. Na koncu so predstavljene ugotovitve.
Ključne besede: prašno barvanje, aluminijasta platišča, širitev dejavnosti.
Objavljeno v DKUM: 16.02.2022; Ogledov: 422; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

5.
6.
Označevanje in sledljivost polizdelkov v podjetju I.H.S., d.o.o. Krško
Sara Urbanč, 2012, diplomsko delo

Opis: Pravilno označevanje blaga je pomembno, saj se le tako omogoči njegova sledljivost. V podjetju I.H.S., d. o. o. največjo problematiko označevanja predstavlja neučinkovita sledljivost polizdelkov, ki je povezana z neuporabo črtnih kod na polizdelkih, ki gredo na cinkanje in prašno barvanje. Zaradi navedenega v podjetju izgubljajo čas z razvrščanjem polizdelkov s pomočjo delavniških risb. V diplomskem delu je predstavljen proces označevanja polizdelkov v navedenem podjetju. V uvodnem delu diplomskega dela smo predstavili teoretične osnove, ki so nam pomagale pri končni rešitvi problema. V nadaljevanju diplomskega dela je predstavljeno obstoječe stanje podjetja s kritično analizo in vzročno-posledičnim diagramom, na podlagi katerega smo prikazali obstoječe probleme in možne rešitve. Cilj diplomskega dela je poiskati črtno kodo, ki bi vzdržala težke vplive iz okolja ter omogočila sledljivost polizdelkov. Naše raziskovanje smo razširili tudi na tuja podjetja, ki izdelujejo nalepke s črtno kodo za izrazito zahtevne omejitve pri procesu prašnega barvanja. Na koncu diplomskega dela so predstavljene predlagane posamezne rešitve, podrobnejši opis stroškov uvedbe posebne črtne kode ter primerjava cen med različnimi variantami rešitev.
Ključne besede: skladiščenje, tehnologija črtne kode, prašno barvanje, analiza učinkovitosti posamezne rešitve.
Objavljeno v DKUM: 19.10.2012; Ogledov: 2303; Prenosov: 258
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

7.
NAČRTOVANJE IN TIPSKI PRESKUS NIZKONAPETOSTNEGA STIKALNEGA BLOKA NN-500
Aleš Slatinek, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga prikazuje načrtovanje, izdelavo in tipski preskus nizkonapetostnega stikalnega bloka NN-500. Opisana je izbira, nadalje pa tudi lastnosti vseh elementov, vgrajenih v stikalni blok. Diplomsko delo pregledno obravnava izdelavo kovinskega ohišja stikalnega bloka, montažo elementov, kosovni preskus po izdelavi in izvedbo tipskega preskusa NN- stikalnega bloka v laboratoriju ICEM - TC. Na koncu je izdelana še izjava o skladnosti, izvedena pa tudi označitev stikalnega bloka z oznako CE.
Ključne besede: tipski preskus, nizkonapetostni stikalni blok, prašno barvanje
Objavljeno v DKUM: 03.06.2010; Ogledov: 3473; Prenosov: 581
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici