| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ZNAČILNOSTI JAVNIH NAROČIL V SLOVENIJI: PRIMER OŠ PRAGERSKO
Mateja Pavlin, 2013, diplomsko delo

Opis: Javna naročila so v pomoč javnemu sektorju, da lažje in po konkurenčih cenah opravi kakšno javno naročilo v korist celotnemu gospodarstvu. V javna naročila je vljučen denar davkoplačevalcev, udeleženi pa so tudi ponudniki zasebnih podjetij. Skozi celotno delo diplomskega seminarja smo poskušali iz teoretičnega vidika opredeliti javna naročila, razvoj javnih naročil, značilnosti postopka javnih naročil in pregled javnih naročil za leto 2009 ter vse skupaj prikazati na primeru OŠ Pragersko. Ker so bila predmet dela diplomskega seminarja javna naročila, smo jih v teoretičnem delu predstavili. V drugem praktičnem delu pa smo želeli prikazati, katero javno naročilo je bilo izbrano na primeru OŠ Pragersko. Kdo je bil izvajalec, kdo je bil naročnik in vse podrobnosti zvezi s tem projektom. Na koncu dela diplomskega seminarja smo priložili vso dokumentacijo, ki se je nanašala na projekt izgradnje OŠ Pragersko.
Ključne besede: javna naročila, Slovenija, postopek javnega naročanja, Zakon o javnih naročilih, OŠ Pragersko
Objavljeno: 11.11.2013; Ogledov: 1422; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

2.
NABAVNO POSLOVANJE PODJETJA KOMUNALA MURSKA SOBOTA
Mateja Smej, 2009, diplomsko delo

Opis: Vsako podjetje se samo odloči, kolikšen pomen bo pripisalo nabavni funkciji, vendar v uspešnih podjetjih vedo, da se z dobro organizirano nabavo lahko doseže del dobička. Osnovna naloga nabave je, da oskrbuje podjetje s potrebnim materialom ustrezne kakovosti in količine ob pravem času in po primerni ceni. Nabava pa poleg osnovnih nalog opravlja še veliko drugih nalog (raziskava nabavnega trga, pogajanja z dobavitelji, sklepanje pogodb z dobavitelji …). V diplomski nalogi je teoretično predstavljena nabava, njena vloga in pomen, cilji in naloge nabave ter na kakšen način nabavna funkcija sodeluje z ostalimi funkcijami v podjetju. Teoretično sta predstavljena tudi javno podjetje in nabava preko javnih naročil, saj takšen način nabave v javnih podjetjih prevladuje. Na koncu sem predstavila javno podjetje Komunala Murska Sobota, nabavno poslovanje v podjetju in kako poteka nabava materiala, storitev ali gradenj preko javnih naročil. Uspešnost podjetja je ključnega pomena za obstoj in razvoj podjetja na trgu. Uspešnost pa je odvisna od vseh poslovnih funkcij in povezanosti med njimi. Tako je uspešnost poslovanja v veliki meri odvisna tudi od nabave. V podjetju Komunala Murska Sobota ima nabavna funkcija velik pomen, saj se zavedajo, da z dobro organizirano nabavno funkcijo lahko prispevajo k uspešnosti podjetja.
Ključne besede: nabava, naloge nabave, cilji nabave, nabavno poslovanje, javno podjetje, javni razpisi, javna naročila, javna naročila majhnih vrednosti, načela javnega naročanja, odprti postopek, omejeni postopek, postopek s pogajanji, nabava v javnem podjetju, postopek javnega naročanja.
Objavljeno: 17.12.2009; Ogledov: 2867; Prenosov: 470
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici