| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
UPRAVLJANJE ČASA V AIESEC SLOVENIJA
Monika Rajšp, 2009, diplomsko delo

Opis: Čas je dobrina, ki je ne moremo kupiti, tudi če imamo ogromno denarja. Premalo se zavedamo njegove redkosti in pomembnosti. Z ustreznimi načini upravljanja časa imamo možnost narediti vse, kar želimo. Upravljanje časa je vrlina, skrita v vsakem človeku, ki pa jo mora sam odkriti in razvijati dalje. Diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov. V prvem, teoretičnem delu, smo predstavili teorije o času, spoznali najpogostejše kradljivce časa ter opredelili mite o času. V poglavju o upravljanju časa, ki je sledilo, smo predstavili načine upravljanja časa. Pojasnili smo, zakaj je pomembno, da si zastavimo cilje, postavimo prioritete, zakaj delegiramo naloge ter čemu je namenjeno planiranje časa. Opredelili smo prednosti upravljanja s časom. Uspešno upravljanje časa nam prinese več časa za druge aktivnosti, zmanjšamo možnost nastanka stresnih situacij in preprečimo odlašanje. Ker živimo v svetu tehnologije in napredka, smo predstavili še orodja, s katerimi lahko upravljamo čas. Na koncu teoretičnega dela smo predstavili še organizacijo, v kateri smo opravljali raziskavo. Drugi del je sestavljen iz raziskave in analize pridobljenih podatkov. Najprej smo opredelili namen same raziskave, nato pa predstavili vzorec anketiranih ter grafično prikazali rezultate raziskave. Z raziskavo smo ovrgli dve tezi, ki smo si jih zastavili v uvodnem delu. Z njeno pomočjo smo dobili nekaj splošnih spoznaj ter pripravili predloge za izboljšavo procesov delovanja v organizaciji, ki smo jo proučevali. Ugotovili smo, da preučevana organizacija dobro upravlja s časom.
Ključne besede: upravljanje časa, postavljanje ciljev, čas
Objavljeno: 02.06.2010; Ogledov: 1433; Prenosov: 148
.pdf Celotno besedilo (421,97 KB)

2.
SAMOMOTIVACIJA ZAPOSLENIH V POKRAJINSKI IN ŠTUDIJSKI KNJIŽNICI MURSKA SOBOTA
Jasna Horvat, 2012, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga zadeva problem samomotivacije. Samomotivacija je zelo pomembna pri doseganju uspeha na delovnem področju in osebnem življenju. Dobro sprejeta razlaga, ki pojasnjuje človekovo obnašanje je, da imajo ljudje potrebe in motive, ki jih ženejo naprej pri doseganju ciljev. Teorije, osnovane na potrebah, pomagajo pri razlagi samomotivacije. Najprej opredelimo potrebe, ki jih hočemo zadovoljiti. Drugi pogled na samomotivacijo je, da če smo močno motivirani, smo bolj zavzeti pri delu, boljše opravljamo delo in čutimo pripadnost podjetju. Samomotivacija je posameznikova prostovoljna notranja težnja k čim bolje opravljenemu delu. Štirje dejavniki, ki so potrebni, da dosežemo visoko stopnjo samomotivacije, so: samozavest in samoučinkovitost, pozitivno razmišljanje, cilji in motiviranje iz okolja. Postavljanje ciljev je pomembno pri delu. Osebni cilji morajo biti vključeni med poslovne cilje. Za doseganje ciljev in motivacijo je zelo pomembna samodisciplina. V magistrski nalogi smo predstavili Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota. Analizirali smo stopnjo samomotivacije pri zaposlenih. Raziskali smo tudi, kako so zaposleni notranje motivirani pri delu in katere vire samomotivacije uporabljajo, da dosežejo visoko stopnjo samomotivacije.
Ključne besede: Samomotivacija, pozitivno razmišljanje, angažiranost zaposlenih, samozavest, samoučinkovitost, postavljanje ciljev, motiviranje iz okolja, samodisciplina, notranja motivacija
Objavljeno: 23.10.2012; Ogledov: 1791; Prenosov: 262
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

Iskanje izvedeno v 0.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici