| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
EKONOMSKI IN TEHNIČNI VIDIKI IZGRADNJE POSLOVNO - STANOVANJSKEGA OBJEKTA V OBČINI ŠENTILJ
Gordana Krasić, 2010, diplomsko delo

Opis: Vse se prične pri idejah. S starimi idejami ni mogoče doseči odločilnega premika. Nove, obetavne ideje pa pomenijo zagon, gibanje, energijo, življenje. Ena izmed takšnih novih, obetavnih idej, je za občino Šentilj vsekakor projekt izgradnje poslovno-stanovanjskega objekta. Diplomsko delo obravnava ekonomske in tehnične vidike izgradnje poslovno-stanovanjskega objekta. Osredotoča se predvsem na ugotavljanje potreb na tržišču in upravičenost same gradnje. V diplomski nalogi so zajeti stroški vseh gradbenih, obrtniških in instalacijskih del z infrastrukturo. Na podlagi le teh bomo poskušali ugotoviti, ali je projekt ekonomsko upravičen in s tem komercialno uspešen.
Ključne besede: Tržišče, ekonomska upravičenost, poslovno-stanovanjski objekt, stroški gradnje, nepremičnine
Objavljeno: 04.10.2010; Ogledov: 1897; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

3.
LOKACIJA HOTEL SLAVIJA: POSLOVNO STANOVANJSKI OBJEKT
Polina Kukhtacheva, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava zasnovo idejne rešitve umestitve poslovno stanovanjskega objekta na lokacijo nekdanjega hotela Slavija, v centru Maribora. Predstavljeni so teorija in primeri uporabe koncepta večfunkcijske zasnove stavb. Analizirali smo obravnavano lokacijo in njeno vpetost v prostor. Na podlagi rezultatov analiz smo razvili koncept in funkcionalno zasnovo nove stavbe. Z upoštevanjem izbrane vsebinske in konstrukcijske zasnove smo nadalje izdelali idejne načrte in prostorski model nove stavbe ter rezultate predstavili v diplomskem delu.
Ključne besede: poslovno stanovanjski objekt, večfunkcijska zasnova, prostorska analiza, grafična predstavitev, vizualizacija
Objavljeno: 15.07.2011; Ogledov: 2989; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (90,72 MB)

4.
MARIBOR-JUG: POSLOVNI OBJEKT VZDOLŽ TRŽAŠKE CESTE
Simon Komar, 2011, diplomsko delo

Opis: Pričujoče diplomsko delo obravnava umeščanje in arhitekturo poslovnega objekta ob južnem robu mesta Maribor z namenom označiti vstop v mesto in oblikovati prostor ob mestni vpadnici – Tržaški cesti. Podana je zgodovina in vizija mariborskega urbanizma ter opis urbanistične delavnice Maribor-jug skupine mariborskih študentov. V nadaljevanju so predstavljeni primeri poslovnih stavb. Diplomsko delo zaokrožuje arhitekturna zasnova poslovno trgovskega objekta ob Tržaški cesti s vso pripadajočo dokumentacijo.
Ključne besede: arhitektura, urbanizem, poslovno-trgovski center, poslovni objekt, rob mesta, urbanistična delavnica Maribor-jug
Objavljeno: 05.10.2011; Ogledov: 2289; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

5.
ENERGIJSKO UČINKOVITO NAČRTOVANJE IN ANALIZA POSLOVNO - SKLADIŠČNEGA OBJEKTA ARNOVSKI GOZD
Maja Žigart, 2013, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava načrtovanje sodobnih energijsko učinkovitih poslovno-skladiščnih objektov. Predstavili smo koncepte zasnov energijsko učinkovitih stavb s pomočjo pasivnih strategij in aktivnih tehničnih sistemov, ter primerjali energijske potrebe stanovanjskih objektov z industrijskimi. S pomočjo pregleda zakonodajnih okvirov na področju energetske učinkovitosti in dobrih referenčnih primerov energijsko učinkovitih industrijskih objektov, smo poskušali načrtovati energijsko učinkovit poslovno-skladiščni objekt Arnovski gozd. Objekt smo analizirali v programskih orodjih URSA Gradbena fizika 4.0 in Autodesk ECOTECT Analysis, ter s pomočjo modifikacij v programu ECOTECT ugotavljali kako lahko uporabnik in izbira materialov vplivata na energijske izkaze stavbe.
Ključne besede: arhitektura, energijsko učinkovito načrtovanje, poslovno-skladiščni objekt, energijska analiza objekta
Objavljeno: 16.09.2013; Ogledov: 1357; Prenosov: 287
.pdf Celotno besedilo (6,77 MB)

6.
Sedemetažni jekleni poslovno-komercialni objekt 20 m x 20 m x 30 m
Iztok Videmšek, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je izvedena zasnova, statična in potresna analiza ter dimenzioniranje sedemetažnega poslovno-komercialnega objekta tlorisnih dimenzij 20 m x 20 m, višine 30 m z medetažnimi konstrukcijami iz prefabriciranih prednapetih armiranobetonskih votlih plošč. Elementi jeklene konstrukcije so izdelani iz jeklenih vroče valjanih profilov kvalitete S355, za točkovne temelje pa beton kvalitete C25/30. Analiza vplivov na konstrukcijo je izvedena v skladu s standardom SIST EN 1991, dimenzioniranje jeklenih elementov je izvedeno po SIST EN 1993, dimenzioniranje temelja po SIST EN 1997, potresni vpliv pa je določen skladno s predpisom SIST EN 1998. Statična in potresna analiza sta izvedeni z računalniškim programom Nemetschek SCIA Engineer po teoriji II. reda, analiza spojev pa s programom Autodesk Robot Structural Analysis. Magistrsko delo obsega tudi analizo izkoriščenosti profilov in porabe materiala ter prikaz stroškov izdelave objekta.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklene konstrukcije, poslovno-komercialni objekt, statična analiza, potresna analiza, dimenzioniranje
Objavljeno: 25.09.2017; Ogledov: 728; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (15,28 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici