| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova procesa poslovne logistike v podjetju LESTRO-LEDINEK d. o. o.
Luka Kalderon, 2023, diplomsko delo

Opis: v tem diplomskem delu bo opisana sprememba poslovnega procesa poslovne logistike v podjetju LESTRO-LEDINEK d.o.o. Sprememba se bo zgodila na poslovnem procesu nabave in na poslovnem procesu skladiščenja. V nalogi je prikazano kaj so poslovni procesi, zakaj se podjetja za poslovne procese odloča in kako jih spreminjajo. pojasnjeno bo tudi kako pomembna je poslovna logistika za uspešno delovanje podjetja na svetovnem trgu.
Ključne besede: poslovni proces, poslovna logistika, proces nabave, proces skladiščenja
Objavljeno v DKUM: 07.04.2023; Ogledov: 499; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

2.
Zunanje izvajanje logističnih dejavnosti v avtomobilski industriji
Katja Cepec, Klavdij Logožar, 2010, pregledni znanstveni članek

Opis: Zunanje izvajanje (outsourcing) je metoda specializacije podjetja za opravljanje dejavnosti, pri katerih dosega konkurenčne prednosti. Osredotočenje na t. i. ključne sposobnosti ter najem podpornih dejavnosti, kot je logistika, povečuje učinkovitost poslovanja podjetja. Zunanje izvajanje dejavnosti je v avtomobilski industriji že uveljavljena praksa podjetij. Zaradi čedalje kompleksnejših dobavnih verig je logistika pogosto predmet zunanje oskrbe. Logistični ponudniki imajo potrebno znanje in tehnologijo, s katerima lahko zagotovijo celovite logistične rešitve za naročnike različnih panog. Podjetja iz avtomobilske industrije so zaradi globalne navzočnosti in množice udeležencev v dobavni verigi najpomembnejši naročniki tovrstnih storitev.
Ključne besede: logistika, poslovna logistika, outsourcing, sposobnosti, ponudba, dobavitelji, dejavnost, zunanje izvajanje, avtomobilska industrija, svetovni trg, proizvodnja
Objavljeno v DKUM: 10.07.2015; Ogledov: 1292; Prenosov: 124
URL Povezava na celotno besedilo

3.
The future of logistics : scenarios for 2025
Heiko A. von der Gracht, 2008, doktorska disertacija

Ključne besede: poslovna logistika
Objavljeno v DKUM: 10.07.2015; Ogledov: 1658; Prenosov: 50
URL Povezava na celotno besedilo

4.
POMEN PAKIRANJA ZA POTEKANJE LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU PACK SERVICE D.O.O.
Tina Bajc, 2013, diplomsko delo

Opis: Pakiranje kot aktivnost dobiva na vse večji pozornosti, zaradi pomembne vloge in funkcij, ki jih ima v logistiki. Pravilno pakiranje je ključ do varnega transporta proizvodov od proizvajalca do uporabnika. S skrbno in natančno izdelanimi izdelki bomo poskrbeli, da bodo do kupca prispeli nepoškodovani in da se v procesu distribucije ne bodo poškodovali. Namen diplomskega dela je bil preučiti pomen poslovanja na področju pakiranja oziroma embaliranja in ugotoviti pomen pakiranja za potekanje logističnih procesov v podjetju Pack Service d.o.o. V teoretičnem delu smo najprej opredelili logistiko, njen razvoj in elemente logističnega sistema. Nato smo na splošno opisali embalažo in pakiranje, funkcije embalaže in njene vrste, stroške pakiranja ter ekološke zahteve v zvezi z embalažo. V drugem delu diplomske naloge smo opisali, kako rešujejo problem pakiranja v podjetju Pack Service d.o.o. Opisali smo kakšna je organizacijska struktura podjetja, kako se odvija ves proizvodni proces v družbi in kateri proizvodni programi ga sestavljajo. Opredelili smo tudi vrste embalaže, ki jo uporabljajo, kateri so njihovi dobavitelji pri katerih nabavljajo razno embalažo, kako v podjetju poteka pakiranje, skladiščenje in prevoz blaga. Ustrezno izdelana embalaža zagotavlja, da njena vsebina zadostuje kvalitetnim pogojem in predvsem zadovoljuje zahteve okolja ter poskrbi za varen prevoz.
Ključne besede: Poslovna logistika, elementi logističnega sistema, embalaža, pakiranje, ekologija, skladiščenje, prevoz blaga.
Objavljeno v DKUM: 14.10.2013; Ogledov: 2004; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (933,83 KB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici