| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 22
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava porazdeljenega večnitnega ter razširljivega spletnega pajka za iskanje datotek
Adam Veselič, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali spletnega pajka, ki je enostaven za uporabo, združuje funkcionalnosti odprtokodnih alternativ in deluje na vseh popularnih platformah. Uporabili smo tehnologijo .NET Core, ki nam je omogočila ustvarjanje le ene izvršilne datoteke za vsako platformo, ki je hkrati prenosljiva in deluje brez dodatnih sistemskih potreb. Da bi bila uporaba enostavna, smo implementirali spletni vmesnik za hitro konfiguracijo. Za funkcionalnost smo poskrbeli tako, da pajek deluje brezhibno na več nitih, v razširljivem porazdeljenem sistemu in podpira razširjanje s pomočjo uporabnikovih skript. Nazadnje smo tudi poskrbeli, da smo vključili vse funkcionalnosti, ki so značilne za spletne pajke.
Ključne besede: spletni pajek, porazdeljeni sistemi, spletni vmesnik, .NET Core
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 440; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (934,26 KB)

2.
IMPLEMENTACIJA GRUČE APLIKACIJSKIH STREŽNIKOV S KNJIŽNICO OWIN
Janez Kremzer, 2016, diplomsko delo

Opis: Aplikacijske gruče temeljijo na osnovi porazdeljevanja izvajanja aplikacije z več strežniki z namenom zagotavljanja boljše zanesljivosti delovanja in možnosti skaliranja aplikacije v primeru večje obremenitve sistema. V diplomskem delu smo se osredotočili na gručo, ki lahko izvaja eno ali več spletnih aplikacij. Spoznali bomo izravnalce obremenitve (angl. load balancer), katerih naloga je enakomerno porazdeliti izvajanje zahtevkov po celotni gruči. Omenili smo pomen interne komunikacije in pa algoritme soglasja, ki v aplikacijski gruči zanesljivo izmenjavo internih informacij. Kot primer algoritma soglasja bomo podrobneje pogledali algoritem Raft ter izvedli njegovo implementacijo. Prav tako smo s pomočjo knjižnice OWIN implementirali izravnalca obremenitve in aplikacijsko gručo.
Ključne besede: aplikacijska gruča, OWIN, spletna aplikacija, porazdeljeni sistemi, Raft
Objavljeno: 08.09.2016; Ogledov: 711; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (825,71 KB)

3.
IZDELAVA SPLETNEGA PAJKA ZA POTREBE DETEKCIJE PODOBNIH VSEBIN
Boštjan Ferlič, 2016, diplomsko delo

Opis: Spletni pajki so programi za prenos spletnih strani iz interneta, njihovo obdelavo in shranjevanje. V teoretičnem delu diplomske naloge je opisano splošno delovanje spletnih pajkov in problemi, s katerimi se srečujemo pri njihovi implementaciji. Opisano je tudi delovanje spletnih pajkov dveh najbolj razširjenih spletnih iskalnikov ter trije odprtokodni spletni pajki. V praktičnem delu diplomskega dela smo implementirali porazdeljen spletni pajek v dveh ločenih aplikacijah. Ena aplikacija je grafični vmesnik za urejanje vseh nastavitev, druga pa konzolna aplikacija, ki prenaša strani in jih shranjuje v podatkovno bazo.
Ključne besede: spletni pajki, porazdeljeni računalniški sistemi
Objavljeno: 07.09.2016; Ogledov: 943; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

4.
AVTOMATIZACIJA PLOVIL - PORAZDELJENI SISTEMI
Peter Vinceković, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je nastala na podlagi večletnih delovnih izkušenj z avtomatizacijo plovil. V njej obravnavam porabo, proizvodnjo in nadzor energije in akumulatorjev na plovilih. Sledi prikaz naprav za navigacijo, komunikacijo in varnost, povezanih v omrežje, potrebnih za vizualizacijo in krmiljenje avtopilota. V nadaljevanju na kratko opišem načine avtomatizacije, ki smo jih vgrajevali v plovila Shipman (59 - 80 čevljev), ter predstavim proizvajalce in ponudnike opreme za avtomatizacijo plovil in njihov proizvodni asortiment, vključno s komunikacijskim omrežjem NMEA2000. Nato podrobno obdelam avtomatizacijo in vgrajevanje elementov porazdeljenega električnega sistema na plovilu Shipman 72#9 Moksha z uporabo komponent Mastervolt. V zaključku opišem vpliv avtomatizacije na uporabnike, stroške, servis in trend razvoja.
Ključne besede: avtomatizacija plovil, energija na plovilu, navigacija, omrežje, NMEA2000, porazdeljeni sistemi
Objavljeno: 14.07.2016; Ogledov: 1122; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

5.
UPORABA OGRODJA WCF ZA RAZVOJ REŠITEV E-POSLOVANJA
Blaž Paradiž, 2009, diplomsko delo

Opis: Spletne storitve so skupni imenovalec poslovnega modela na zahtevo. Omogočajo povezovanje celotnega sistema različnih neprilagodljivih virov v močnejšo poenoteno platformo, ki zmanjšuje stroške in omogoča nove priložnosti. Microsoft je za implementacijo spletnih storitev zgradil ogrodje WCF (Windows Communication Foundation). Ogrodje WCF omogoča razvoj in namestitev spletnih storitev v operacijskem sistemu Windows in zagotavlja izvajalno okolje za spletne storitve. Predstavlja način komunikacije med komponentami prek različnih računalnikov. WCF je Microsoftova implementacija množice specifikacij spletnih storitev, ki so dosegljive prek različnih protokolov. Zagotavlja veliko uporabnih funkcionalnosti za razvoj spletnih storitev, kot so gostovanje, upravljanje storitvenih primerkov, asinhroni klici, zanesljivost, upravljanje transakcij in varnost spletnih storitev. Ker vključuje vse funkcionalnosti, ki so potrebne za razvoj rešitev elektronskega poslovanja, je za implementiranje prototipa dokumentnega sistema, ki skrbi za elektronsko izmenjavo dokumentov med različnimi partnerji, izbira ogrodja WCF prava rešitev.
Ključne besede: Porazdeljeni sistemi, storitvene arhitekture, spletne storitve, ogrodje WCF, elektronsko poslovanje
Objavljeno: 05.06.2009; Ogledov: 2484; Prenosov: 224
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici