| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
NADGRADNJA KRMILNIKOV PORAZDELJENEGA VODENJA HIDRAVLIČNEGA SISTEMA
Jure Štefl, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega opis in predstavitev laboratorijskega hidravličnega sistema. Delo je osredotočeno zgolj na programabilna logična krmilnika. Podrobno je opisano njihovo ožičenje, naslavljanje ter komponente krmilnikov. Narejeno je tudi prenaslavljanje nekaterih vhodov in izhodov zaradi napačne programske kode na krmilnikih. Na koncu sledi tudi opis spominske kartice, ki služi za varnost pred izgubo podatkov iz samega krmilnika.
Ključne besede: krmilnik, programabilni logični krmilnik - PLK, hidravlični sistem, porazdeljen sistem vodenja
Objavljeno: 16.09.2011; Ogledov: 1347; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (2,10 MB)

2.
MEDORGANIZACIJSKO UPRAVLJANJE Z IDENTITETAMI IN ENOTNA PRIJAVA
Aleksander Mihičinac, 2011, diplomsko delo

Opis: V današnji informacijski družbi se vsi vsakodnevno srečujemo z množico uporabniških imen in gesel. Storitve nas morajo znati identificirati na podlagi lastne baze uporabnikov. Konvencionalno kreiranje uporabniškega imena za vsakega uporabnika, za vsako storitev posebej je za upravljavca storitve časovno intenzivno opravilo, uporabniška izkušnja pa je kljub vloženemu trudu slaba. Na koncu običajno pripelje do nevzdrževanih uporabniških imen, ki predstavljajo nesluteno varnostno grožnjo. Z vpeljavo organizacijskega in predvsem medorganizacijskega upravljanja z identitetami, enotne prijave ter povezovanjem v federacijo uvedemo princip univerzalne identitete. Le-to uporabniku izda domača organizacija, uporabna pa je tako za prijavo v vse storitve znotraj organizacije kot tudi v storitve, pridružene federaciji. V okviru diplomskega dela smo preučili tehnologije in koncepte, razvili povezovalne in prilagoditvene elemente medorganizacijskega upravljanja identitet ter na praktičnem primeru federacije ArnesAAI predstavili rešitev.
Ključne besede: porazdeljen sistem za upravljanje z identitetami, avtentikacijska in avtorizacijska infrastruktura, izobraževalno raziskovalna federacija ArnesAAI, enotna prijava, IKT
Objavljeno: 06.01.2012; Ogledov: 1132; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,80 MB)

3.
RAZVOJ NIZKOCENOVNEGA SISTEMA INTELIGENTNE HIŠE S PORAZDELJENIM VODENJEM
Jernej Medved, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta opisana razvoj in izvedba lastnega nizkocenovnega sistema inteligentne hiše. Sistem je sestavljen iz centralne enote in več podsistemov (podsistem za detekcijo plinov, krmiljenje razsvetljave, alarmni sistem, itd.), ki so s centralno enoto povezani preko brezžičnega radijskega omrežja. Uporaba tega omrežja omogoča relativno enostavno nadgradnjo obstoječih sistemov z inteligentnimi in sicer brez večjih inštalacijskih posegov. Centralna enota je povezana v omrežje internet in s tem omogoča, dodatno k lokalnemu upravljanju preko zaslona na dotik, tudi oddaljeno upravljanje z uporabo mobilnih naprav, ki bazirajo na iOS ali Android operacijskem sistemu.
Ključne besede: pametna hiša, porazdeljen sistem vodenja, Arduino.
Objavljeno: 16.09.2016; Ogledov: 687; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

4.
Porazdeljen sistem na osnovi spletnega brskalnika in stohastičnega algoritma
Niko Kovačič, 2019, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo zasnovali in implementirali porazdeljen sistem, ki s pomočjo spletnega brskalnika ter programskega jezika JavaScript rešuje problem neperiodičnih binarnih zaporedij z nizkimi avtokorelacijami (LABS) s stohastičnim algoritmom samo izogibajočega sprehoda (SAW). V nalogi smo predstavili različne tipe porazdeljenih sistemov in kakšne cilje morajo izpolniti, da je njihova izgradnja vredna truda. Opisali smo osnovne lastnosti problema LABS in algoritma SAW za njegovo reševanje. Na koncu smo predstavili še rezultate večmesečnega testiranja porazdeljenega sistema. Z pridobljenimi podatki smo ponovno izračunali enačbo zaključnega pogoja, s katero bi lahko ob omejenih razpoložljivih virih vseeno lahko v nadaljevanju testiranja daljših sekvenc našli najboljše rešitve.
Ključne besede: porazdeljen sistem, spletni brskalnik, stohastični algoritem SAW
Objavljeno: 14.02.2019; Ogledov: 204; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

5.
Porazdeljen vgrajen sistem za kontrolo motorjev v pametnem pohištvu
Žiga Miklošič, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo opisuje zasnovo in razvoj porazdeljenega sistema za kontrolo motorjev v pametnem pohištvu na poudarku modularnosti. V nalogi so predstavljene vezalne topologije aktuatorjev v pohištveni industriji, osnovne značilnosti enosmernih motorjev, kontrola motorjev, komunikacijska povezljivost posameznih modulov in položajna regulacija aktuatorjev. Cilj danega dela je izdelava sistema za uporabo aktuatorjev v pametnem pohištvu na osnovi porazdeljene topologije, kjer posamezni podrejeni elementi za kontrolo motorjev delujejo usklajeno in pod nadzorom nadrejenega elementa. Opisan sistem je namenjen za industrijske produkte s poudarkom na nastavljivih mizah. V nalogi je podrobno predstavljena zgradba celotnega sistema od strojne opreme, do opisov algoritmov za položajno vodenje motorjev. V ospredju naloge je komunikacijska povezljivost posameznih aktuatorjev, ki omogoča prenos podatkov po porazdeljeni vezalni shemi sistema. Pravilno delovanje sistema je bilo preizkušeno na treh aktuatorjih, povezanih v verigo.
Ključne besede: vgrajeni sistem, kontrola motorja, položajna regulacija, porazdeljen sistem, FPGA
Objavljeno: 27.06.2019; Ogledov: 156; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici