| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
TURISTIČNE KMETIJE NA OBMOČJU OBČINE ORMOŽ
Simona Rakuša, 2010, diplomsko delo

Opis: Podeželje postaja pomembna turistična destinacija. Vedno več ljudi se odloča za počitnice na podeželju, saj ponuja veliko možnosti za športne aktivnosti, uživanje v naravnem okolju in spoznavanje tradicionalnega načina življenja. Lahko rečemo, da podeželje ponuja vse tisto, česar urbana območja nimajo. Upoštevati pa moramo, da ima turizem poleg pozitivnih tudi negativne vplive na lokalno gospodarstvo, okolje in družbo. Uspeh turizma na podeželju je odvisen od kakovosti osnovne turistične ponudbe in uspešne kombinacije različnih aktivnosti. Da obiskovalcem ponudimo kakovostno storitev poleg kakovostnega blaga, ki ga bodo kupili, potrebujemo nasmeh, prijaznost in občutek odgovornosti za ponudbo ter urejeno kmetijo, njeno okolico in dostop. Glavne prednosti turistične ponudbe v občini so: - idealna geografska lega, - ponudba vina in kulinarike ter - gostoljubni domačini. V diplomski nalogi sem proučevala značilnosti turizma na podeželju v občini Ormož. Glavne ugotovitve raziskave so: - vse več turistov se odloča za počitnice v neokrnjeni naravi, mirnem in čistem okolju, vstran od velikih turističnih središč, - šibka povezanost turističnih kmetij s specializiranimi posredniki in potovalnimi agencijami, - nezadostna prepoznavnost turistične ponudbe (Slovenije in) občine Ormož.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: turizem, podeželski turizem, občina Ormož, SWOT analiza turistične ponudbe v občini Ormož in SWOT analiza turističnih kmetij v občini Ormož, ponudba turističnih kmetij.
Objavljeno: 15.02.2011; Ogledov: 2643; Prenosov: 370
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

2.
RURALNI TURIZEM NA OBMOČJU SLOVENSKIH GORIC
Robert Hadela, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Podeželski turizem ima pomembno vlogo pri razvoju podeželja, saj lahko izdatno prispeva k povečanju dohodkov prebivalstva in pospešuje gospodarski razvoj lokalne skupnosti v celoti. Posebna oblika turizma na podeželju je turizem na kmetiji, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju predvsem manjših kmetij, kjer kmetovanje ne omogoča preživetja. Območje Slovenskih goric omogoča številne kvalitetne oblike turistične ponudbe in ponuja izvirne turistične proizvode. Tu se mnoge manjše kmetije ukvarjajo tudi s turistično dejavnostjo, zato smo se odločili, da raziščemo njihovo ponudbo in kakšna so pričakovanja njihovih gostov. Najpogostejši razlog za obisk turističnih kmetij so različna praznovanja (rojstni dnevi, obletnice). V diplomskem seminarju smo se osredotočili predvsem na turistične kmetije na območju Slovenskih goric. Prednosti razvijanja turizma na obravnavanem območju so: • turizem pospešuje razvoj podjetništva v lokalnih skupnostih, • dobra prepoznavnost turističnih kmetij v bližnji okolici, • gostje turističnih kmetij so zelo zadovoljni s prenočitvenimi zmogljivostmi. Nekatere pomanjkljivosti turistične ponudbe na kmetijah na obravnavanem območju so: • namestitvene kapacitete turističnih kmetij so še v veliki meri neizkoriščene, • lastniki turističnih kmetij se premalo posvečajo animaciji svojih gostov, • pomanjkanje razvedrilne ponudbe ali aktivnosti za otroke. Ta raziskava lahko pripomore k ustvarjanju novih naložb v turizmu, ki izkoriščajo edinstveno geografijo in kulturo tega območja. Na območju Slovenskih goric, bi morali turizem izkoristiti za nadomestitev služb, ki temeljijo na naravnih virih.
Ključne besede: turizem na podeželju, Slovenske gorice, SWOT analiza turističnih kmetij, ponudba turističnih kmetij, pričakovanja gostov turističnih kmetij.
Objavljeno: 10.01.2012; Ogledov: 2326; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (495,42 KB)

3.
PREDLOG ZA DOPOLNITEV PONUDBE NA TURISTIČNI KMETIJI APAT
Anja Cojhter, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo proučevali ponudbo na TK Apat, katere osnovna dejavnost je pridelava mleka, kot dopolnilno dejavnost pa se ukvarjajo s turizmom na kmetiji. V prvem poglavju diplomskega dela smo opredelili problem diplomskega dela. Predstavili smo namen, cilje in postavili tri osnovne trditve. Zapisali predpostavke in omejitve ter predstavili raziskovalne metode. V drugem delu smo predstavili turizem na podeželju, dopolnilne dejavnosti in ponudbo na turistični kmetiji. V tretjem poglavju smo predstavili TK Apat. Opisali smo njihovo dejansko stanje na kmetiji in predstavili njihovo ponudbo. Predpostavili smo prednosti, slabosti, možnosti in nevarnosti za njihovo kmetijo. Sestavil anketni vprašalnik za njihove goste, kasneje pa odgovore anket analizirali in zapisali ugotovitve. V zadnjem poglavju smo zastavili kratkoročne in dolgoročne cilje TK Apat, ter sklepne ugotovitve.
Ključne besede: turizem na podeželju, turistična kmetija, ponudba turističnih kmetij, ponudba.
Objavljeno: 28.10.2016; Ogledov: 327; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici