| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Porazdeljen vgrajen sistem za kontrolo motorjev v pametnem pohištvu
Žiga Miklošič, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo opisuje zasnovo in razvoj porazdeljenega sistema za kontrolo motorjev v pametnem pohištvu na poudarku modularnosti. V nalogi so predstavljene vezalne topologije aktuatorjev v pohištveni industriji, osnovne značilnosti enosmernih motorjev, kontrola motorjev, komunikacijska povezljivost posameznih modulov in položajna regulacija aktuatorjev. Cilj danega dela je izdelava sistema za uporabo aktuatorjev v pametnem pohištvu na osnovi porazdeljene topologije, kjer posamezni podrejeni elementi za kontrolo motorjev delujejo usklajeno in pod nadzorom nadrejenega elementa. Opisan sistem je namenjen za industrijske produkte s poudarkom na nastavljivih mizah. V nalogi je podrobno predstavljena zgradba celotnega sistema od strojne opreme, do opisov algoritmov za položajno vodenje motorjev. V ospredju naloge je komunikacijska povezljivost posameznih aktuatorjev, ki omogoča prenos podatkov po porazdeljeni vezalni shemi sistema. Pravilno delovanje sistema je bilo preizkušeno na treh aktuatorjih, povezanih v verigo.
Ključne besede: vgrajeni sistem, kontrola motorja, položajna regulacija, porazdeljen sistem, FPGA
Objavljeno: 27.06.2019; Ogledov: 603; Prenosov: 0

2.
NAČRTOVANJE SERVO HIDRAVLIČNEGA VALJA ZA TESTNE APLIKACIJE
Toky Fanomezantsoa Ravelojaona, 2016, magistrsko delo

Opis: Glavni predmet v okviru magistrskega dela je zasnovati in zgraditi dve identični servohidravlično osi, ki bi bili primerni za uporabo v testnih sistemih, bodisi za testiranje materialov in strojnih sklopov ali pa za testiranje in razvoj raznovrstnih regulacijskih algoritmov. Tako bo omogočeno testiranje različnih konceptov regulacije na primerih regulacija sile, regulacija položaja, regulacija ob spremembi bremena, povišani dinamiki s podvojenim pretokom, itd. Prvi del naloge je posvečen spoznavanju različnih izvedb servohidravlični linearnih osi, študiju področij uporabe tovrstnih osi in njihovih posameznih gradnikov. V nadaljevanju bo problematika usmerjena v načrtovanje mehanskih sestavnih delov servohidravlične osi, kjer bo v ospredju ustrezna togost izvedbe osi, kot integraciji ostalih komponent kot je merilni sistem položaja, priključna plošča za en oziroma dva servoventila in hidravličnih akumulatorjev. Dimenzioniranje mehanskih delov servo osi z ustreznimi spremenljivkami bo izvedeno s pomočjo programskega orodja “SOLIDWORKS”. Naslednje poglavje bo namenjeno izbiri in vgradnji senzorskih in krmilnih naprav in merilnik položaja ter servoventil, pri čemer bodo v ospredju karakteristike omenjenih komponent. Za krmiljenje teh komponent bo izbrana ustrezna oprema za zajemanje signalov in vodenje servo osi. Vse omenjene komponente bodo sestavljene v funkcionalno celoto, ter preverjeno njihovo delovanje. V zaključnem poglavju bo prikazan še pristop k snovanju ustreznega fizikalnega modela linearne osi, ki bo služil kot simulacijski model za kasnejše aplikacije regulacij
Ključne besede: servohidravlična valja, servoventil, modeliranje, MKE, položajna regulacija
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 819; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (4,71 MB)

3.
ROBOTSKI TELESKOP
Simon Krulec, 2010, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomske naloge so opisane teoretične osnove in pojmi, ki so potrebni za lažje razumevanje delovanja robotskega teleskopa. V drugem, praktičnem delu, so opisane potrebne komponente za motorizacijo ekvatorialne nastavitve, opisana in razložena je izbira elektronskih komponent in delovanje celotnega vezja na osnovi mikrokrmilnika. Nato je shematsko predstavljeno delovanje programskega dela v mikrokrmilniku, pomembnejši deli programa so še dodatno razloženi. Opisan je tudi poseben program za prednastavitev ekvatorialne nastavitve ter njegovo delovanje. Na koncu je prikazana še analiza delovanja celotnega sistema, tako hitrosti sledenja zvezdam, kot tudi natančnost pozicioniranja na nebu.
Ključne besede: robotski teleskop, astronomija, elektronika, mikrokrmilnik, položajna in hitrostna regulacija
Objavljeno: 10.06.2010; Ogledov: 2378; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (9,18 MB)

4.
5.
6.
Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici