| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
SODELOVANJE DRŽAVNIH ORGANOV, JAVNIH ZAVODOV IN LOKALNE SKUPNOSTI V UPRAVNEM CENTRU MOZIRJE
Bernarda Vodlak, 2010, diplomsko delo

Opis: Javna uprava je pomemben segment družbe, ki ga je potrebno zaradi sprememb v družbenem okolju spreminjati in prilagajati za učinkovito izvajanje njenih temeljnih nalog. Ena od možnih rešitev za izboljšanje sistema predstavlja novo zgrajeni Upravni center Mozirje, ki je realiziral idejo o združitvi služb javne uprave, državnih organov in lokalne skupnosti pod eno streho. Projekt je bil zasnovan zaradi želje po večji kakovosti storitev, večjemu zadovoljstvu uporabnikov in zaposlenih ter zmanjševanju stroškov, kar je korak bliže k uresničevanju zahtev, ki jih opredeljuje lizbonska pogodba. V diplomskem delu sta zajeta tako teoretični kot praktični del. V teoretičnem delu so opisana merila za ugotavljanje racionalnosti, učinkovitosti, preglednosti in kakovosti v javni upravi. V praktičnem delu so na zgledu Upravnega centra Mozirje prikazane dosedanje aktivnosti v sodelovanju in povezovanju služb javne uprave, državnih organov in lokalne skupnosti na lokalni ravni. Nakazane so tudi nekatere možnosti za prihodnost, kjer bi službe še lahko iskale točke povezovanja in sodelovanja, vse v želji po večji učinkovitosti in kakovosti javne uprave.
Ključne besede: Upravni center Mozirje, organizacija v javni upravi, kakovost v javni upravi, Lizbonska strategija za javno upravo, politika kakovosti v Upravnem centru Mozirje, Odbor za kakovost, komunikacija s strankami, pridobitve za uporabnike, pridobitve za zaposlene
Objavljeno: 02.09.2010; Ogledov: 1729; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (267,42 KB)

6.
ZAKONSKA UREDITEV ŽELEZNIŠKEGA TRANSPORTA V EU IN V SLOVENIJI
Jožica Nipič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena splošna opredelitev transportnih zvrsti, med katerimi je izpostavljen železniški transport, ki se je v zadnjih letih veliko manj razvijal od drugih zvrsti transporta. Vsebina opredeljuje razvoj javne železniške infrastrukture v Sloveniji in Evropski uniji v procesu deregulacije in liberalizacije, ki ga določata Bela knjiga ter vpliv železniškega transporta na gospodarstvo. EU načrtuje, da bo v prihodnje z izpolnitvijo prioritet prometne politike, ki določajo investicije v obstoječo železniško infrastrukturo in novogradnje, vzpostavila stanje, ki bo omogočalo povečanje železniškega prevoza s preusmeritvijo potnikov in tovora s cestnih povezav in letališč na varne in zanesljive železniške proge. Zaradi preobremenjenosti cest in zračnega prostora je namreč okolje precej bolj onesnaženo, kot bi bilo zaradi okolju prijaznejšega železniškega prometa. Poseben poudarek diplomskega dela je na pravni ureditvi železniškega transporta v Sloveniji in njegova odstopanja ter uskladitve s pravnim redom EU (zakoni, uredbe, razvojni programi in projekti). Predstavljena pa je tudi politika kakovosti in okoljska politika železniškega prometa v Sloveniji.
Ključne besede: Ključne besede: železniški transport, javna železniška infrastruktura, Slovenija, Evropska unija, deregulacija, liberalizacija, Bela knjiga, gospodarstvo, investicije, pravna ureditev, politika kakovosti, okoljska politika.
Objavljeno: 19.11.2010; Ogledov: 1675; Prenosov: 189
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici