| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 1 / 1
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razumevanje makrobiotike med pridelovalci in kupci ekoloških živil
Nina Prah, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Poglavitni cilj raziskave je oceniti ali v raziskavo vključeni ekološko ozaveščeni skupini posameznikov sledi-ta tudi priporočenemu življenjskemu slogu. Namen raziskave je pokazati vplive življenjskega sloga na pre-hranjevanje po načelih makrobiotike. Makrobiotika je eden izmed komplementarnih konceptov, ki zajema prehranjevalni vzorec, kulturo gibanja in življenjsko aktivnost ter trajnostno polikulturno obliko kmetova-nja. V anketi so sodelovali 104 anketiranci dveh različnih skupin, ekoloških pridelovalcev in kupcev ekolo-ških živil iz štajerske regije. Na podlagi odgovorov ankentirancev in statističnih značilnosti smo ocenili, da življenjski slog vpliva na prehranjevanje, izbiro vrste in izvor živil. V raziskavo vključeni skupini sledita makrobiotičnim priporočilom na področju prehrane, telesne aktivnosti in vrednot. Poglobljen pristop v ma-krobiotiko in v trajnostno naravnano kmetijstvo lahko v Sloveniji ponuja celovit tržni potencial trajnostne-ga in zelenega turizma manjših samooskrbnih kmetij.
Ključne besede: makrobiotika, živila, polikultura
Objavljeno v DKUM: 23.12.2016; Ogledov: 1842; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (1,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici