| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Hidravlična analiza prevodnosti kanalizacijskega sistema v naselju Zgornje Radvanje : magistrsko delo
Aleš Hohnjec, 2021, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo obravnavali kanalizacijski sistem v naselju Zgornje Radvanje, ki leži v neposredni bližini Maribora. Glavni namen je bil ugotoviti trenutno prevodno zmogljivost obstoječega kanalizacijskega sistema ter ugotoviti kritične točke, kjer ob primerih večjih nalivov prihaja do preplavljanja. Hidravlični preračun kanalizacijskega sistema je bil izveden z uporabo programskega paketa Autodesk Storm and Sanitary Analysis. Preračun je bil opravljen za različne primere realnih nalivov, na podlagi katerih se je izkazalo več problematičnih mest kanalizacijskega sistema, za katere smo poskušali poiskati najugodnejše rešitve. Za preračun ustreznosti kanalizacijskih cevi smo uporabili tudi standard ATV-DVWK-A 127E.
Ključne besede: odvajanje odpadne vode, mešani kanalizacijski sistem, hidravlični preračun, polaganje cevi
Objavljeno v DKUM: 18.01.2021; Ogledov: 638; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (7,89 MB)

2.
RAZPOZNAVANJE ENOSTAVNEGA NOTNEGA ZAPISA
Miha Vučko, 2013, diplomsko delo

Opis: Namen te diplomske naloge je izdelati program za optično razpoznavanje glasbenih simbolov na enostavnih notnih zapisih in predvajanje razbrane melodije. Naloga spada na področje optičnega razpoznavanja glasbe. Uporabljeni sta metodi Houghove transformacije in polaganja šablon. Pri razpoznavanju notnih črt smo dosegli stoodstotno uspešnost z izločanjem črt iz Houghovega prostora. S polaganjem šablon odkrivamo taktnice, ključe, vrste takta, celinke, polovinke, četrtinke ter celinske, polovinske in četrtinske pavze. Razpoznamo tudi piko za podaljšano trajanje tonov. Vse glasbene simbole smo s polaganjem šablon razpoznali z uspešnostjo nad osemdeset odstotkov,lepri določanju vrste taktov nismo bili tako uspešni. Za predvajanje razpoznane melodije smo uporabili knjižnico midi-dot-net, ki posnema zvok klavirja. Program je pisan strukturirano, tako da se lahko razširi z drugimi metodami za razpoznavanje vzorcev, razpoznavanjem večjega nabora glasbenih simbolov in drugimi predvajalniki razpoznane melodije.
Ključne besede: optično razpoznavanje glasbe, Houghova transformacija, polaganje šablon
Objavljeno v DKUM: 19.09.2013; Ogledov: 1597; Prenosov: 296
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

3.
AVTOMATIZACIJA IN ROBOTIZACIJA KABELSKIH SNOPOV V PODJETJU CABLEX-M
Janko Ovnič, 2012, diplomsko delo

Opis: Proizvodna podjetja so pod čedalje večjim pritiskom globalnega trga. Zmanjšati morajo vrednost dela, povečati svojo učinkovitost, dodano vrednost in s tem ohranjati konkurenčnost na svetovnem trgu. Eden od načinov za dosego tega cilja je avtomatizacija in robotizacija proizvodnih procesov v podjetju. Hitro razvijajoča se računalniška tehnologija s skoraj neomejenimi možnostmi zagotavlja hiter razvoj računalništva, robotike in informacij. S pomočjo analize proizvodnega procesa smo največje izgube ugotovili pri polaganju kabelskih snopov. Zasledovanje trendov konkurenčnih podjetij, tehnološke novosti na tržišču ter strokovno znanje sodelavcev so nas vodili k idejni zasnovi projekta avtomatizacije in robotizacije faze polaganja kabelskih snopov. Poleg avtomatizacije in robotizacije faze polaganja izdelkov je bil v projekt zajet tudi sistem polaganja z roboti na več polagalnih tablah hkrati. V projekt je bil zajet tudi nadzor nad delovanjem strojev in avtomatski zajem drugih informacij iz proizvodnje, s pomočjo katerih bi lahko lažje planirali in krmilili proizvodnjo. Z avtomatizacijo in robotizacijo faze polaganja bomo povečali število izdelanih izdelkov na izmeno in povečali kakovost izdelkov. Z računalniško podporo proizvodnje pa bomo povečali nadzor delovanja proizvodnje. Z avtomatizacijo natančno določimo razpored dela oziroma zaporedje dela izvajanja operacij po posameznih delovnih mestih. V podjetju uvajamo program PTP za podporo tehnologiji in proizvodnji, s katerim natančno določimo operacije, ki se izvajajo na posameznih delovnih mestih, čas izdelave, potrebe materiala za izvedbo itd. Zaradi tega bomo občutno zmanjšali stroške izdelave izdelka in tako ostali korak pred konkurenco.
Ključne besede: - polaganje kabelskih snopov - Cablex-M - avtomatizacija - robotizacija - proizvodni proces - prenova proizvodnega procesa
Objavljeno v DKUM: 16.05.2012; Ogledov: 2534; Prenosov: 278
.pdf Celotno besedilo (3,50 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici