| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Usklajevanje poklicnega in družinskega življenja v občini Komenda
Vida Kokalj Ficko, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo obravnavali temo usklajevanja poklicnega in družinskega življenja, ki je v današnjem času zelo aktualna. Opisali smo, kako je to področje urejeno v državi oziroma kateri so ukrepi, s katerimi država pripomore k lažjemu usklajevanju. Opisali smo tudi teoretične pojme, povezane z delom in zaposlitvijo, ter razložili vlogo ženske kot matere in moškega kot očeta v družini. Raziskavo smo izvedli v občini Komenda, ki je ena izmed občin v Sloveniji, v kateri narašča priseljevanje mladih in posledično število družin z otroki. Raziskovali smo, ali so ženske še vedno bolj obremenjene glede vzgoje in gospodinjskih del in kakšna je pri tem vloga modernega očeta oziroma partnerja. Proučevali smo porazdeljenost gospodinjskih del med partnerjema in ali še vedno prevladuje tradicionalna vloga ženske kot skrbnice družine. Iskali smo odgovor, ali delodajalci razumejo težave, ki jih imajo zaposleni z usklajevanjem poklicnega in družinskega življenja. Zanimalo nas je tudi, ali so fleksibilne oblike delovnega časa v pomoč pri usklajevanju poklicnega dela in zasebnega življenja oziroma ali se zaposleni starši odločijo to pravico tudi koristiti in kaj jih ovira pri odločitvi za delo s skrajšanim delovnim časom. Ugotovili smo, da imajo moški pri iskanju zaposlitve prednost pred ženskami in da delodajalci pogosto raje zaposlijo moške, saj se predpostavlja, da so bolj predani delu in karieri, ženske pa so bolj usmerjene v družino in dom. Ugotovili pa smo tudi, da se zaposlitev velikokrat ponudi, ko je prava oseba ob pravem času na pravem mestu in ni odvisno od tega, katerega spola je.
Ključne besede: • družina, • poklicno delo, • družinsko življenje, • usklajevanje, država
Objavljeno: 05.05.2017; Ogledov: 1292; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (756,96 KB)

2.
USKLAJEVANJE POKLICNEGA IN DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA ZAPOSLENIH V SPLOŠNI BOLNIŠNICI NOVO MESTO
Mateja Šimec, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo z naslovom Usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zaposlenih v Splošni bolnišnici Novo mesto sestavljata dva dela. Prvi del je teoretični, v katerem smo predstavili družinsko in poklicno življenje, zadovoljstvo zaposlenih in usklajevanje družinskega in poklicnega življenja. V nadaljevanju smo predstavili projekt Družini prijazno podjetje, katerega del je tudi Splošna bolnišnica Novo mesto (SBNM) ter certifikat Družini prijazno podjetje (DPP). Drugi del naloge je empirični, kjer smo predstavili rezultate raziskave, ki smo jo opravili med zaposlenimi v SBNM, da bi ugotovili, kako zaposleni v SBNM usklajujejo družinsko in poklicno življenje, kakšni so odzivi zaposlenih na izvajanje ukrepov za lažje usklajevanje družinskega in poklicnega življenja v sklopu certifikata DPP in koliko ti ukrepi dejansko pripomorejo k lažjemu usklajevanju družinskega in poklicnega življenja zaposlenih v povezavi z zadovoljstvom zaposlenih. Ugotovili smo, da skoraj polovica anketiranih zaposlenih porabi za neplačano delo več kot 17 ur/teden, kar predstavlja zelo velik delež »prostega« časa glede na način dela v bolnišnici. Večino anketiranih zaposlenih usklajevanje delovnih in družinskih (zasebnih) obveznosti obremenjuje. Z usklajevanjem pa so najbolj obremenjene mame, stare do 40 let, z enim ali več otrokom, starim do 11 let. Rezultati so pokazali, da je »Izboljšati komuniciranje med podrejenimi in nadrejenimi o željah zaposlenih« tisti predlagani ukrep, ki bi po mnenju večine vprašanih najbolj pripomogel k lažjemu usklajevanju dela in družinskih (zasebnih) obveznosti. Z raziskavo smo tudi ugotovili, da je po mnenju anketiranih zaposlenih ukrep »Filozofija/načela vodenja (naklonjenost družini)« tisti od ponujenih ukrepov, ki se v bolnišnici izvajajo, ki je najbolj ustrezen in od katerega imajo zaposleni največ koristi pri usklajevanju dela in družine.
Ključne besede: družinsko življenje, poklicno življenje, zadovoljstvo zaposlenih, usklajevanje družinskega in poklicnega življenja, certifikat Družini prijazno podjetje
Objavljeno: 13.10.2016; Ogledov: 1501; Prenosov: 306
.pdf Celotno besedilo (620,49 KB)

3.
USKLAJEVANJE POKLICNEGA IN DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA
Matjaž Škafar, 2014, diplomsko delo

Opis: V današnjem sodobnem svetu je vedno manj časa za družinsko življenje, saj je vse več poklicnega dela, pehanja za zaslužek in kariero ter prizadevanj za doseganje čim boljših rezultatov organizacij. Skrb in nega starostnikov je postala zaradi podaljševanja življenjske dobe pomembnejša kot v preteklosti, prav tako pa so tukaj tudi otroci in mladostniki, ki jim lahko starši zaradi zaposlitve namenjajo manj časa in posledično se mnoga sodobna družinska razmerja rahljajo, kar vodi spet v nove težave. Za uspešno življenje posameznika je uskladitev poklicnega in družinskega življenja ključnega pomena, kar prihaja še toliko bolj do izraza v zadnjih desetletjih zaradi sprememb, ki jih doživlja naša družba. Prav zaradi tega sem se odločil, da si bom za temo svojega diplomskega dela izbral usklajevanje poklicnega in družinskega življenja ter se poskušal čim bolje seznaniti s to problematiko. V nalogi sem opredelil pojma poklicno in družinsko življenje, vlogo države pri tem, opis te problematike v direktivah EU in sodni praksi SEU. Predstavil sem tudi nekaj modelov držav pri usklajevanju poklicnega in družinskega življenja. V nadaljevanju diplomske naloge sem predstavil, na osnovi pravnih aktov in strokovne literature, usklajevanje poklicnega in družinskega življenja v Sloveniji in koncu predstavil primer takega usklajevanja v konkretni organizaciji v Sloveniji, to je v podjetju Saubermacher& Komunala d.o.o. iz Murske Sobote. V sklepu sem podal lastne ugotovitve, ki so rezultat opisanega proučevanja poklicnega in družinskega življenja.
Ključne besede: Delo s krajšim delovnim časom, diskriminacija, nosečnost, poklicno in družinsko življenje, starševstvo, uspešno življenje posameznika.
Objavljeno: 02.12.2014; Ogledov: 1054; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (251,71 KB)

4.
USKLAJEVANJE POKLICNEGA IN ZASEBNEGA ŽIVLJENJA ŽENSK
Romana Žorž Žvokelj, 2012, diplomsko delo

Opis: Uspešen je lahko le tisti posameznik, ki ima usklajeno osebno in poklicno življenje – in obratno. V vsakdanjem življenju se ženske vsakodnevno soočajo z izzivom, kako kar najbolje uskladiti poklicno in zasebno življenje, zato smo se odločili, da ta izziv preučimo v diplomskem delu. V diplomskem delu na podlagi obstoječih teoretičnih dognanj predstavljamo dejavnike, ki vplivajo na usklajevanje poklicnih in družinskih obveznosti – to so tiste, ki se pojavljajo na strani poklicnih in tudi tiste na strani družinskih obveznosti. Nadalje predstavljamo vlogo, ki jo ima država pri usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, ter primere dobrih praks, ki jih imajo druge države članice Evropske unije. Seveda imajo pomembno vlogo pri usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja tudi delodajalci; vsak izmed nas pa lahko na tem področju z ustrezno organizacijo samega sebe veliko stori tudi sam. Eden od ciljev diplomske naloge je bil tudi, da pridobimo podatke o dejanskem stanju med zaposlenimi ženskami v državni upravi, gospodarstvu in socialnovarstvenem zavodu, ter predstavimo dobre izkušnje, ki jih imajo posameznice na področju usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. Nadalje smo z opravljeno raziskavo potrdili tezo, da sta zadovoljstvo poklicnega in zasebnega življenja žensk povezani. Prav tako nam je uspelo potrditi tezo, da ženske zaposlene v gospodarstvu in socialnovarstvenem zavodu različno prilagodijo delovni čas svojim potrebam, kot njihove kolegice iz državne uprave. S tem je mišljeno, da imajo npr. možnost priti v službo pozneje ali pa prej zapustiti delovni proces, če se pojavijo nepredvidene zasebne obveznosti.
Ključne besede: ženske, poklicno življenje, zasebno življenje, delodajalci, država, samoorganiziranje.
Objavljeno: 12.03.2013; Ogledov: 2077; Prenosov: 451
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

5.
VPLIV MATERINSTVA NA POKLICNO ŽIVLJENJE
Irena Rems, 2011, diplomsko delo

Opis: Večina zaposlenih žensk in mater se sooča s problemom, kako učinkovito uskladiti družinsko in poklicno življenje. V diplomski nalogi smo predstavili položaj žensk, predvsem mater, ki se srečujejo s težavami usklajevanja delovnih in družinskih obveznosti. V teoretičnem delu smo se dotaknili natalitete-rojstva otrok na Slovenskem, nosečnosti in varstva pri delu nosečnic. Izdelali smo podroben pregled zakonov in zakonske podlage v Republiki Sloveniji. Obravnavali smo Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ter Zakon o delovnih razmerjih. Podrobneje smo se osredotočili na usklajevanje dela in družine, kakšna je delitev dela znotraj družine med partnerjema, kakšni so načini zaposlovanja žensk v vlogi matere in kakšna je njihova odsotnost z dela (bolniški absentizem). Diplomska naloga nudi tudi vpogled v pomen pridobitve »Certifikata družini prijazno podjetje«, ter kako vpliva na delo žensk v podjetju. Empirični del zajema raziskavo, katera zajema žensko populacijo. Z njo smo želeli ugotoviti ali starost vpliva na sklenitev delovnega razmerja, je število otrok povezano z nadurnim delom in kakšna je pomoč partnerja pri družinskih opravilih. Skozi diplomsko nalogo smo analizirali probleme v zvezi z usklajevanja poklicnega in osebnega življenja slovenskih mater. Skušali poiskati rešitve in predloge, ki bi prispevali k boljši uskladitvi materinstva in poklicnega življenja.
Ključne besede: Ključne besede: materinstvo, poklicno življenje, zakonodaja, certifikat Družini prijazno podjetje
Objavljeno: 23.08.2011; Ogledov: 1825; Prenosov: 193
.pdf Celotno besedilo (717,22 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici