| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
PODATKOVNI MODEL PROGRAMSKE REŠITVE ZA VODENJE EVIDENCE IZGUBLJENIH PREDMETOV
Mišel Mencinger, 2010, diplomsko delo

Opis: Za diplomsko delo sem si izbral naslov »Podatkovni model programske rešitve za vodenje evidence izgubljenih predmetov«. S tem delom sem želel kreirati model, ki bo uporaben tudi v praksi, saj dandanes vodenje evidenc izgubljenih predmetov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana — in tudi na nekaterih drugih letališčih — še vedno v veliki meri poteka le ročno, z vpisovanjem podatkov v zvezek. Delo je razdeljeno na dva dela, in sicer na teoretični in praktični del. V prvem delu so predstavljene vse teoretične opredelitve, medtem ko praktični del sestavlja sama podatkovna baza za vodenje evidence izgubljenih predmetov, ki je bila v celoti izdelana z orodjem Microsoft Access. Izdelal sem podatkovni model za vodenje evidenc izgubljenih predmetov. Delo je osredotočeno predvsem na samo zasnovo podatkovnega modela, ki omogoča nadaljnji razvoj in uvedbo v neki konkretni programski rešitvi. Vse povezave med posameznimi tabelami v podatkovni bazi so v diplomskem delu prikazane tudi z relacijskim diagramom. Poleg izdelanih obrazcev, ki v veliki meri uporabnikom olajšajo zapisovanje podatkov v bazo, so jim v pomoč tudi nekatera poročila. Z uvedbo podatkovnega modela v praksi bi olajšali delo zaposlenim, vsi podatki o izgubljenih predmetih pa bi postali veliko bolj pregledni, kot so trenutno.
Ključne besede: Podatkovni model, izgubljeni predmeti, SQL, sistemi za upravljanje podatkovnih baz, Microsoft Access.
Objavljeno: 07.09.2010; Ogledov: 1716; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

6.
POSODOBITEV IN OPTIMIZACIJA PREGLEDNIŠKE SLUŽBE ZA VZDRŽEVANJE CEST V MOM
Dejan Stević, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena reorganizacija pregledniške službe v Mestni občini Maribor. Za doseganje ustreznih rezultatov je bila potrebna preučitev dokumentacije s področja zakonodaje vzdrževanja cest ter ostalih odlokov in uredb s katerimi je vzdrževanje cest na področju občine urejeno. Diplomsko delo vsebuje opis Banke cestnih podatkov, njihovo kvaliteto, strategije zbiranja podatkov ter odločanje in izbiro ukrepov na podlagi le-teh. Opisan je trenuten potek izvajanja pregledniške službe na področju Mestne občine Maribor ter uvedba novega sistema ob podpori globalnega pozicioniranja. Sledi izvedba in kontroling novega sistema, kjer so predstavljena orodja s katerimi bo posodobljena pregledniška služba delovala.
Ključne besede: pregledniška služba, tipi poškodb, vzdrževanje cest, evidentiranje, sodobne tehnologije, preglednik, podatkovni sistemi
Objavljeno: 26.08.2010; Ogledov: 2545; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (2,41 MB)

7.
IZBOLJŠAVA SPLETNEGA GIS PREGLEDOVALNIKA OBČINE RAČE - FRAM
Gregor Ovnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomskega dela so v splošnem predstavljeni geografski informacijski sistemi, principi, po katerih delujejo, zgodovina sistemov in njihova uporaba. V nadaljevanju je izvedena primerjava med predhodnim in trenutnim GIS sistemom občine Rače - Fram. Jedro diplomskega dela se osredotoča na spletni GIS pregledovalnik podjetja Geofoto d.o.o., ki je posebej razvit za potrebe občine Rače - Fram. Predstavljeno je obstoječe stanje spletnega GIS pregledovalnika z možnostmi izboljšave podatkovnih slojev kanalizacija in vodovod za večjo avtomatizacijo procesov občinske uprave občine Rače - Fram.
Ključne besede: Geografski informacijski sistemi, spletni pregledovalnik, podatkovni sloji, strežnik.
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 584; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici