| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Programska rešitev za evidentiranje ur strokovnega dela
Tanja Masterl, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena programska rešitev za evidentiranje ur dodatnega strokovnega dela profesorjev Gimnazije Kočevje. Program je nadomestilo za dosedanje evidence, ki se je opravljala s pomočjo Excelovih preglednic. V uvodu je opisana obstoječa rešitev in predvidene metode dela. Za izdelavo programske rešitve je izbran prototipni pristop. V osrednjem delu diplomske naloge je opisana zasnova in izdelava programske rešitve. Predstavljeni so uporabljeni elementi in postopki za izdelavo. Programska rešitev je bila testirana s testnimi vnosi za odpravljanje napak, ki je razvita s pomočjo orodja MS Access 2003. V zaključku naloge so predstavljeni pozitivni in uspešni učinki izdelane programske rešitve in predlagane možnosti nadaljnje nadgradnje programa.
Ključne besede: Vnos in pregledi ur dodatnega strokovnega dela, Microsoft Access, Podatkovne zbirke, Programska rešitev
Objavljeno: 09.08.2011; Ogledov: 1220; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

5.
Ponazarjalni primer in slovaropisna obravnava frazeologije
Vida Jesenšek, 2009, izvirni znanstveni članek

Opis: Besedilo obravnava pojem ponazarjalnega primera v sloveroslovnl teoriji in slovaropisni praksi. V ospredju so izbrani teoretični vidiki primera v splošnih in še posebej v frazeoloških slovar jih, predvsem razlaga izbranih vidikov namembnosti in funkcijskosti, ki so ponazorjeni s konkretnimi primeri iz izbranih slovarskih del. Izpostavljeni sta dve dominentni funkciji ponazarjalnega primera - pomenskopojasnjevalna in slovnična ter podan predlog meril za oceno kakovosti slovarskega ponazarjalnega primera.
Ključne besede: jezikoslovje, slovaropisje, frazeologija, splošni slovarji, frazeološki slovarji, podatkovne zbirke
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 814; Prenosov: 29
URL Povezava na celotno besedilo

6.
Razvoj metode za izbiro klasifikatorja
Aleš Černezel, 2016, doktorska disertacija

Opis: V doktorski nalogi opišemo razvoj metode za izbiro klasifikatorja. Glavni prispevek omenjene metode je izbor najustreznejših kombinacij: metode za merjenje točnosti, klasifikacijskega algoritma in velikostjo učne množice; v okviru uporabniško definiranih kriterijev. Metoda je splošna in posledično tudi prilagodljiva ter razširljiva. Postopek izvajanja je formalno zapisan v obliki psevdokoda. Za potrebe zagotavljanja teoretične podlage izvedemo tudi več empiričnih raziskav, kjer dobljene rezultate analiziramo s serijo statističnih preizkusov. Izsledki raziskav doprinesejo naslednje prispevke k znanosti. Formalizacija odločitev in kriterijev za izbiro najustreznejše metode za merjenje točnosti. Formalizacija odločitev in kriterijev za izbiro najustreznejšega klasifikacijskega algoritma. Izbor matematičnega modela, ki v splošnem najbolje opiše obliko učnih krivulj. Formalizacija terminalnih kriterijev za določanje najustreznejše velikosti učne množice.
Ključne besede: Strojno učenje, klasifikacija, klasifikacijski algoritmi, podatkovne zbirke, primerjava algoritmov, zmogljivost klasifikacije, navzkrižna validacija, metoda bootstrap, učna krivulja, prileganje krivulj, aproksimacija krivulj, potenčni zakon, eksponentni zakon, terminalni kriteriji
Objavljeno: 21.07.2016; Ogledov: 749; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

7.
PRENOS PODATKOV LOKALNIH NADZORNIH SISTEMOV BMS NA CENTRALNO ODDALJENO LOKACIJO
Primož Mahorič, 2016, diplomsko delo

Opis: Sodobne informacijske in komunikacijske naprave so vpete v vse pore sodobnega življenja. Njihovo delovanje je odvisno od računalniških centrov in njihovih oskrbnih sistemov. Te upravljamo z namenskimi nadzornimi sistemi, nameščenimi v lokalnem omrežju računalniškega centra. Obstaja neposredna povezanost med upravljanjem oskrbnih sistemov ter razpoložljivostjo informacijskih in komunikacijskih naprav v računalniških centrih. Krajši je čas prenosa informacij o kritičnih dogodkih in čim bolj je informacija o aktualnem stanju pravilna ter popolna, tem krajši je čas do odprave morebitne napake. V diplomskem delu smo analizirali zahteve ter z uporabo spletnih servisov zasnovali sistem za prenos podatkov iz nadzornih sistemov na oddaljen centralni nadzorni sistem. Spletne servise in ustrezne module sistema smo zasnovali tako, da omogočajo uporabo v različnih okoljih in niso odvisni od specifičnih rešitev v posamičnih računalniških centrih. Posebno skrb smo posvetili razvoju zanesljivega posredovanja in varovanja podatkov, s čimer smo preprečili njihovo izgubo ali zlorabo. V zaključku dela je bila izvedena analiza sistema glede na izhodiščne zahteve. Podali smo tudi usmeritve za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: BMS, podatkovne zbirke, prenos podatkov, računalniški center, spletni servis
Objavljeno: 08.09.2016; Ogledov: 476; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (5,90 MB)

8.
INTEGRACIJA PAKETOV PLM WINDCHILL IN FC-GROUP
Matej Špik, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava problem integracije dveh nepovezanih programskih rešitev. Rešitev prikazuje metode in programske rešitve, ki smo jih pri delu uporabili. Integracija programskih rešitev je izvedena z vmesno programsko opremo Talend Open Studio for Data Integration. Sama rešitev temelji na standardu XML. Diplomska naloga prikazuje tudi trenutni delovni potek v obeh programih ter integracijo programov.
Ključne besede: Informacijski sistemi, Upravljanje življenjskega cikla izdelka, Integracija poslovnih aplikacij, Vmesno programje, XML, Podatkovne zbirke, Talend
Objavljeno: 05.10.2016; Ogledov: 331; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (4,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici