| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
PROBLEMATIKA ZAGOTAVLJANJA POŽARNE OSKRBE V VODOVODNIH OMREŽJIH NA OBMOČJU RAZPRŠENE POSELITVE
Bojan Štesl, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga »Problematika zagotavljanja požarne oskrbe v vodovodnih omrežjih na območju razpršene poselitve« predstavlja strokovno analizo izgradnje predvidenega vodovodnega omrežja in objektov, s katerimi se v vodovodnem omrežju zagotovi zadostna količina vode za požarno oskrbo. Z njo želimo prikazati možnost izboljšav ureditve vodovodnega omrežja, ki so nujno potrebne že v fazi načrtovanja vodovodnega omrežja, kjer je potrebno na podlagi strokovnih osnov, potreb ter zahtev investitorjev zagotoviti racionalno in funkcionalno omrežje.
Ključne besede: vodovod, oskrba z vodo, projektiranje vodovoda in objektov, požarna voda, požarna zaščita
Objavljeno: 17.10.2016; Ogledov: 798; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (4,61 MB)

2.
POŽARNA VARNOST JEKLENIH STAVB
Senad Dervišević, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava požarno zaščito jeklenih konstrukcij v primeru požara, lastnosti in obnašanje jekla v požaru. Pojasnjuje osnovne pojme o nastanku in razvoju požara, faze požara ter vpliv požara na mehanske lastnosti jekla. Opisuje načine zaščite jeklenih konstrukcij pred požarom. Zaključek predstavlja primer analize jeklene hale v požaru.
Ključne besede: jeklene konstrukcije, požar, požarna odpornost, zaščita proti požaru, korozija, protikorozijska zaščita, cinkanje.
Objavljeno: 02.09.2016; Ogledov: 877; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (3,44 MB)

3.
Varovanje v neprofitnih organizacijah : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študija Varnost in policijsko delo
Srečko Namestnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Neprofitne organizacije so organizacije, ki imajo nepridobitne cilje. Ustvarjenega dobička ne smejo razdeliti med člane. Namenijo ga za razširitev, rast in izboljšanje kakovosti storitev ter dobrin. Neprofitne organizacije se delijo na javne organizacije, napol javne organizacije in privatne organizacije. Vse organizacije, tudi neprofitne, so cel čas podvržene raznim oblikam zunanjih in notranjih nevarnosti. Manj teh nevarnosti je, bolj varna je organizacija. Bolj varna je organizacija, bolj se lahko posveti uspešnemu poslovanju. Zato je treba dobro poskrbeti za varnost v kakršni koli organizaciji. To se da storiti z doslednim upoštevanjem zakonodaje. S tem mislimo predvsem na Zakon o varnosti in zdravju pri delu ter na Zakon o varstvu pred požarom, ne smemo pa pozabiti na Zakon o zasebnem varovanju. Za varnost v organizaciji se da dobro poskrbeti z vzpostavitvijo dobrega varnostnega sistema. Dober varnostni sistem vsebuje mehansko zaščito, protivlomni alarmni sistem in videonadzorni sistem. Mehanska zaščita je namenjena predvsem podaljševanju časa, ki ga potrebuje storilec, da vlomi v objekt. V tem času protivlomni alarmni sistem zazna in javi nepooblaščen vstop. Videonadzorni sistem posname storilca pri delu in tako služi kot dokazno gradivo, da je storilec storil kaznivo dejanje. Pri organizaciji je treba poskrbeti za učinkovito požarno varnost ter preventivne in aktivne ukrepe požarne varnosti. Pri gradnji objekta moramo razmisliti, kako bomo poskrbeli za evakuacijsko pot. Nujno je treba namestiti požarne javljalnike in gasilne aparate. Z metodo intervjuja smo analizirali, katera kazniva dejanja se najpogosteje pojavljajo v neprofitnih organizacijah in kako je v neprofitnih organizacijah poskrbljeno za varnost. Podrobno smo opisali varovanje v Športnem društvu Center Maribor in navedli, kakšne izboljšave bi se lahko v omenjenem društvu uvedle.
Ključne besede: organizacije, neprofitne organizacije, varnost, varovanje, tehnično varovanje, požarna varnost, mehanska zaščita, videonadzorni sistemi, alarmni sistemi, diplomske naloge
Objavljeno: 25.10.2013; Ogledov: 1015; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

4.
Model izboljšanja varnosti podatkov : specialistièno delo
Lina Dečman, 2006, specialistično delo

Ključne besede: požarna pregrada, protivirusna zaščita, nezaželena elektronska pošta
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 1214; Prenosov: 22

5.
6.
SISTEMI AKTIVNE POŽARNE ZAŠČITE ZGRADB Z DETEKCIJO NEVARNIH PLINOV
Ivo Jarc, 2010, diplomsko delo

Opis: Sistemi aktivne požarne zaščite zgradb z detekcijo nevarnih plinov so bistveni sestavni del vsakega večjega objekta. Namenjeni so zgodnji detekciji požara in nevarnih plinov, ki ogrožajo človeška življenja in materialne dobrine. V diplomskem delu smo zbrali najbolj pomembne podatke za celovito izvedbo sistema aktivne požarne zaščite objektov od predstavitve, projektiranja, izvedbe do uporabe in vzdrževanja sistemov. Upoštevali smo veljavne zakone, pravilnike, standarde in tehnične smernice za področje požarnega varovanja v Sloveniji. Naš namen je tudi, da omenjeno delo služi kot gradivo pri izobraževanju zaposlenih v podjetju na področju izvedbe sistemov aktivne požarne zaščite.
Ključne besede: aktivna požarna zaščita, avtomatsko javljanje požara, požar, dim, plin, javljalnik, varnostno-nadzorni center, predpis, standard
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 2046; Prenosov: 702
.pdf Celotno besedilo (8,00 MB)

7.
UVEDBA MODELA ZA PREPREČEVANJE SPLETNIH NEVARNOSTI
Anže Stojilkovič, 2010, diplomsko delo

Opis: Zaradi vse večjih potreb po dostopnosti do interneta in pošte ter vse večjega števila uporabnikov sta obstoječa požarna pregrada in protivirusna zaščita v podjetju premalo. Za zagotavljanje ustrezne tehnične podpore za nemoteno delovanje smo bili v podjetju prisiljeni izboljšati celotno zaščito podjetja. Z uvedbo IronPorta in testiranjem BlueCoata, smo pridobili povečan nadzor nad pretokom podatkov in informacij v podjetje in iz njega.
Ključne besede: požarna pregrada, protivirusna zaščita, nezaželena elektronska pošta, zaščita podatkov, IronPort, BlueCoat.
Objavljeno: 23.08.2010; Ogledov: 1491; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici