| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Forenzično preiskovanje vzrokov požara : diplomsko delo
Mateja Cergol, 2010, diplomsko delo

Ključne besede: požari, nesreče, forenzika, kriminalistično preiskovanje, ogled kraja, diplomske naloge
Objavljeno: 20.08.2010; Ogledov: 2444; Prenosov: 486
.pdf Celotno besedilo (3,09 MB)

6.
PRIPRAVA PROGRAMA USPOSABLJANJA ZA VARSTVO PRI DELU IN VARSTVO PRED POŽARI
Maja Ramšak, 2010, diplomsko delo

Opis: Na začetku diplomskega dela smo predstavili osnovni pomen izobraževanja in pomen zdravja ter varstva pri delu. Pri nas je pravni red na tem področju urejen z Zakonom o varstvu in zdravju pri delu, ki temelji na evropskih ureditvah zdravja in varstva pri delu. V nadaljevanju smo se osredotočili na pripravo programa za usposabljanje varstva pri delu in varstva pred požari v podjetju Trgovina, d. d. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. Prvi del predstavlja teoretični vidik obravnavane teme, saj bomo na njegovi osnovi lažje razumeli praktični del, v katerem smo podrobneje predstavili program usposabljanja za varstvo pri delu in varstvo pred požari. V drugem, raziskovalnem delu, smo prikazali potek izobraževanja z izdelanim programom teoretičnega in praktičnega usposabljanja. Sledijo še analiza in rezultati izvedene raziskave. Zanimali so nas predvsem odgovori na vprašanja o tem, ali so se anketirani že usposabljali iz varstva pri delu in varstva pred požari, ali se jim navedena tematika zdi potrebna in smiselna, koliko časa so pripravljeni nameniti usposabljanju in kakšna znanja pričakujejo, da bodo pridobili na usposabljanju. Raziskava je pokazala, da udeleženci usposabljanje iz varstva pri delu in varstva pred požari ocenjujejo kot pozitivno in pomembno predvsem zaradi varnosti na delovnem mestu. Prav tako je pokazala, da si želijo več podobnih izobraževanj in da potrebujejo obnavljanje že pridobljenega znanja. Večinoma si želijo, da usposabljanje poteka na delovnem mestu in med delovnim časom.
Ključne besede: program, zdravje in varstvo pri delu, varstvo pred požari, zakonodaja, delovna sredstva
Objavljeno: 24.02.2011; Ogledov: 2477; Prenosov: 458
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

7.
8.
OPTIMIZACIJA TRANSPORTNO LOGISTIČNIH PROCESOV PRI POŽARIH V PREDORIH
Boris Žnidarko, 2011, diplomsko delo

Opis: Cestni predori predstavljajo pomemben, ampak šibek člen avtocestnih povezav, kajti zaradi zaprtosti predstavljajo veliko nevarnost v primeru izrednega dogodka. Zato je potrebno dobro preučiti in načrtovati varnost v predoru med samo izgradnjo in obratovanjem predora. Diplomsko delo je razdeljeno na tri dele. Prvi del obsega teoretične osnove o značilnostih predorov ter varnosti in požarih v njih. Drugi del obsega posnetek trenutnega stanja trojanskih predorov z vidika optimizacije transportno logističnih procesov pri požarih ter drugih izrednih dogodkih. V tem delu pridemo s kritično analizo do ključnih spoznanj, ki neposredno vplivajo na varnost v predorih. Tako v tretjem delu predlagamo izboljšanje transportno logističnih procesov s pomočjo optimizacije procesov. V zaključku pa ocenimo uspešnost izboljšav in upravičenost za realizacijo ter nadaljnji razvoj.
Ključne besede: požari v predorih, optimizacija, varnost, posredovalci, trojanski predori.
Objavljeno: 22.10.2011; Ogledov: 1061; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

9.
Načrtovanje in izvajanje načrta evakuacije iz zgradb : diplomsko delo
Janja Krajnčič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis:
Ključne besede: izredni dogodki, potresi, požari, evakuacija, načrt evakuacije, diplomske naloge
Objavljeno: 17.10.2011; Ogledov: 1425; Prenosov: 723
.pdf Celotno besedilo (6,19 MB)

10.
POSLEDICE KUŽNIH EPIDEMIJ IN POŽARA V MARIBORSKI ŽUPNIJI SV. JANEZA KRSTNIKA MED LETI 1712 - 1725
Dejan Horvat, 2011, diplomsko delo

Opis: Med letoma 1714 in 1716 se v mariborski župniji sv. Janeza Krstnika še zadnjikrat na tem območju pojavi kužna epidemija. V raziskavo je zajeto obdobje med letoma 1712 in 1725. Diplomsko delo temelji na obdelavi matičnih knjig župnije Jarenina, župnije sv. Peter pri Mariboru (Malečnik) ter že objavljenih virov o mariborski župniji. Pri analizi so bili za to obdobje glavnega pomena: število krstnih vpisov, delež krščenih glede na spol, delež nezakonskih krščenih otrok, število poročnih vpisov, število pokopnih vpisov, delež vpisanih pokopov glede na spol in delež neopredeljenih pokopnih vpisov. Zbrani podatki dovolj zgovorno pričajo, da je bila v tem obdobju na omenjenih področjih prisotna kužna epidemija. Vendar ti podatki zagotovo niso popolnoma točni, saj vpisov v matične knjige niso vpisovali natančno in vestno, kar se je pri raziskovalnem delu dalo logično razbrati. Predstavljen je tudi Maribor, in sicer v obdobju od kuge (1680–1682) do sredine 18. st. Mariborsko župnijo so prav tako prizadele druge elementarne nesreče, med njimi tudi uničujoči požari. Z obravnavanim obdobjem sovpada požar iz leta 1720, vendar o njem ni veliko zapisanega in raziskanega.
Ključne besede: zgodovina, kuga, Maribor, mariborska župnija sv. Janeza Krstnika, župnija Jarenina, župnija sv. Peter pri Mariboru (Malečnik), požari, 18. stoletje
Objavljeno: 27.02.2012; Ogledov: 1806; Prenosov: 226
.pdf Celotno besedilo (747,51 KB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici