| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Načrtovanje lahkega plovila na vodikovo gorivo
Filip Mlinarić, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je podana rešitev konstrukcije lahke večsedežne ladje s pogonom na vodikovo gorivo. Poleg konstrukcijske rešitve je v delu podana tudi polnilna naprava za vodik z uporabo sončne in vetrne elektrarne. Ekonomska analiza podaja izračun stroškov plovila za vodikovo gorivo.
Ključne besede: Lahko aluminijasto plovilo, vodik, polnilna postaja
Objavljeno v DKUM: 21.08.2017; Ogledov: 1224; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (5,52 MB)

2.
UPRAVLJANJE PLOVILA S POMOČJO SLEDENJA OBJEKTOV
Sergej Krajnc, 2015, diplomsko delo

Opis: Pri izdelavi diplomskega dela smo obravnavali dva večja zastavljena problema. Prvi je zajemal področje računalniškega vida in realno časovno zaznavo objekta, v našem primeru osnovnega geometrijskega telesa, kroga. Drugi problem je bil določanje pozicije v 3D prostoru temu objektu in preračunavanje potrebnih premikov plovila za sledenje le-temu. Skozi celoten postopek dela smo naredili pregled nad različnimi pristopi na področju zaznave objektov, posvetili smo se pristopu zaznavanja premikov objekta in osnovam upravljanja plovila v 3D prostoru. Oba zastavljena problema smo v praksi uspešno rešili. Končen produkt slednjih je predstavljalo uspešno izvedeno upravljanje plovila s pomočjo izvajanja premikov kroga.
Ključne besede: upravljanje, plovilo, sledenje, objekt
Objavljeno v DKUM: 27.05.2015; Ogledov: 913; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

3.
ODDALJEN NADZOR Z BREZPILOTNIM ZRAČNIM PLOVILOM
Luka Hrastnik, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem teoretično in praktično preučil, kakšne so možnosti uporabe brezpilotnih letečih naprav za zbiranje informacij ter oddaljen nadzor. V prvem delu diplomskega dela sem opredelil brezpilotne naprave ter njihov pomen in uporabo. V drugem delu sem opisal izdelavo brezpilotne naprave ter na koncu njeno testiranje in ugotovitve. Za testiranje in izdelavo sem si izbral napravo quadcopter, saj mi je le-ta omogočala vse potrebne funkcije za dostopno ceno. Po koncu testiranj sem prišel do ugotovitve, da so brezpilotne leteče naprave izredno praktične in bodo zato hitro postale nepogrešljiv del v veliko različnih organizacijah.
Ključne besede: Oddaljen nadzor, leteče plovilo, brezpilotno leteče plovilo, radijsko vodenje
Objavljeno v DKUM: 10.12.2014; Ogledov: 1356; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (2,88 MB)

4.
OBDAVČITEV PREVOZNIH SRESTEV
Maja Tina Dežman, 2013, diplomsko delo

Opis: Obdavčitev je pravno dejanje, ki ga opravi pristojni davčni organ tako, da izda davčno odločbo, kjer v izreku na temelju davčne osnove uporabi davčno tarifo. Prevozna sredstva so obdavčena z naslednjimi dajatvami: · davkom na dodano vrednost v skladu z določili Zakona o davku na dodano vrednost in Pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost; · davkom na motorna vozila v skladu z določili Zakona o davku na motorna vozila; · davkom na vodna plovila v skladu z določili Zakona o davku na vodna plovila; · dodatnim davkom od plovil v skladu z določili Zakona za uravnoteženje javnih financ; · dodatnim davkom na motorna vozila v skladu z določili Zakona za uravnoteženje javnih financ; · okoljsko dajatvijo za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja izrabljenih motornih vozil v skladu z določili Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja izrabljenih motornih vozil.
Ključne besede: Motorno vozilo, plovilo, zrakoplov, okoljska dajatev, davek na dodano vrednost, davek na vodna plovila, dodatni davek, Davčna uprava Republike Slovenije
Objavljeno v DKUM: 24.04.2013; Ogledov: 1423; Prenosov: 266
.pdf Celotno besedilo (377,20 KB)

5.
VODENJE QUADCOPTERJA Z OMREŽJEM ZIGBEE
Bojan Miličević, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje strojno opremo plovila AR.Drone. Opisani so elementi, ki so nameščeni na plovilu, njihove lastnosti, komunikacija med plovilom in klientom. Nameščene kamere na plovilu omogočajo prepoznavanje oznak drugih plovil, ter orientacijo v okolju. Med letenjem plovila poteka prenos navigacijskih podatkov in podatkov slike oz. videa preko brezžičnega omrežja. Za upravljanje plovila uporabljamo napravo z operacijskim sistemom android, ki komunicirata preko brezžičnega omrežja. V sami aplikaciji pa lahko prilagajamo nastavitve upravljanja plovila. Klient se direktno poveže na strežnik, ki je implementiran na AR.Drone. AR.Drone ima implementiran standard IEEE 802.11 g/n za brezžično povezavo. V diplomskem delu smo preučili možnost priklopa plovila na standard IEEE 802.15.4.
Ključne besede: plovilo AR.Drone, operacijski sistem Android, aplikacija AR.Free Flight
Objavljeno v DKUM: 26.11.2012; Ogledov: 1608; Prenosov: 162
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

6.
IDEJNA ZASNOVA IN VIZUALIZACIJA DRAVSKIH PLOVIL
Valentina Urbančič, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo zajema idejno zasnovo in vizualizacijo plovil različnih namembnosti, kar poteka skozi začetne korake zbiranja idej do končnega upodabljanja. Skozi poglavja spoznamo sestavo in namene plovil, bistvo koncepta ter postopke in načine modeliranja. Pred pričetkom zbiranja in udejanjanja idej, so predstavljeni primeri plovil, ki služijo kot prikaz obstoječih možnih rešitev. Posebno poglavje je posvečeno barvam, saj predstavljajo bistveno komponento, ne samo plovil, ki so predmet diplomskega dela, ampak tudi oblikovalskega procesa. Plovila, izoblikovana skozi postopek modeliranja, so rezultat lastnih zamisli in želje po upodobitvi le-teh.
Ključne besede: plovilo, Drava, vizualizacija, 3D modeliranje, plavajoča restavracija
Objavljeno v DKUM: 16.09.2011; Ogledov: 2216; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

7.
OBDAVČITEV PREMOŽENJA (OBDAVČITEV NEPREMIČNIN IN VODNIH PLOVIL)
Mojca Čretnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Država za svoje delovanje potrebuje finančna sredstva, ki jih v veliki večini pridobi s pobiranjem davkov in raznih dajatev. Čeprav je eno izmed načel pravne države zahteva po enakosti in enakopravnosti, pa vse bolj prihaja v ospredje dejstvo, da lahko kljub spoštovanju teh načel uvedemo dodatno obdavčitev posameznih, predvsem luksuznih predmetov. Za razliko od nekaterih držav članic Evropske Unije v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju Sloveniji) davka na nepremičnine še ne poznamo (z izjemo davka občanov), kot dajatev se plačuje samo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, pri čemer pa se kot osnovo obveznosti tretira vrednost zemljišča, na katerem nepremičnina leži, ne pa tudi velikost in vrednost nepremičnine. Za razliko od nepremičnin so vodna plovila že predmet obdavčitve po Zakonu o davku na vodna plovila. Davčno osnovo predstavlja kombinacija splošne obveznosti in plačila glede na meter dolžine plovila in kilovat moči pogona, ne pa tudi sama vrednost plovila. Plovila in nepremičnine, vsaj tiste nadstandardne, predstavljajo luksuzne dobrine, ki jih nekatere države že obravnavajo drugače v svoji fiskalni politiki in tudi na tak način pridobijo potrebna sredstva za delovanje države. Z napovedano obdavčitvijo luksuznih dobrin naj bi jim sledila tudi Slovenija.
Ključne besede: davek, premoženje, nepremičnina, plovilo
Objavljeno v DKUM: 24.06.2010; Ogledov: 3188; Prenosov: 348
.pdf Celotno besedilo (363,84 KB)

8.
Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici