| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Koncipiranje in snovanje rotirajoče razstavne ploščadi za avto
Jani Humar, 2021, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je predstavljeno koncipiranje in snovanje rotirajoče razstavne ploščadi za avto. V prvem delu je izdelan zahtevnik, na podlagi katerega se je izdelala funkcijska analiza. Nato so predstavljene konceptne rešitve delnih funkcij. Na podlagi rešitev delnih funkcij sta se izdelala variantna koncepta A in B. V drugem delu je predstavljeno snovanje izbranega koncepta. V sklopu snovanja je bila izdelana numerična analiza nosilne konstrukcije osrednjega segmenta ter določitev moči pogona in sile prednapetja vzmeti.
Ključne besede: rotirajoča razstavna ploščad za avto, snovanje, koncipiranje
Objavljeno: 08.07.2021; Ogledov: 50; Prenosov: 0

2.
Prenova zapuščenega objekta na Orožnovi 7
Žiga Judar, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je predstavljena idejna zasnova študentskega centra, ki ponuja bivalne prostore ter različne dejavnosti za potrebe študentov. Projektna naloga je sestavljena iz analize, ki zajema obstoječ objekt ter okolico, v kateri je pozicioniran grafični prikaz obstoječega stanja in nove zasnove objekta.
Ključne besede: prenova, Orožnova 7, arhitektura, interier, ploščad, Maribor
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 379; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (4,24 MB)

3.
Prenova skladiščnega poslovanja v podjetju šumi bonboni d.o.o.
Mateja Kramar, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Skladiščno poslovanje je ključnega pomena za nemoteno delovanje podjetja. V diplomskem delu smo podrobneje opisali obstoječe stanje le-tega v obravnavanem podjetju in pri tem zasledili problem. Ker proizvodnja poteka v dveh delih stavbe, ki sta medsebojno ločena, se v času slabega vremena celotni delovni proces ustavi, saj bi se sicer blago lahko poškodovalo ali celo uničilo. Zato smo se odločili, da bomo problem rešili z izgradnjo nadstreška in obenem pridobili dodaten prostor, ki bo pripomogel pri nakladanju in razkladanju blaga. Ker pa v podjetju manjka tudi nakladna ploščad, bomo tako rešili dva problema hkrati. Za obstoječi problem smo uporabili dve rešitvi. Prva je izgradnja nakladne ploščadi, s katero bi pridobili prostor za prevzem blaga in večji prostor za odpremo blaga. Druga predlagana rešitev je izgradnja nadstreška nad nakladno ploščadjo ter celotnim dvoriščem. S to investicijo bi pridobili proizvodni čas, ki se trenutno izgublja ob slabem vremenu zaradi obstoječega stanja objekta.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, skladiščenje, skladiščni procesi, nakladna ploščad, skladiščni nadstrešek
Objavljeno: 23.08.2017; Ogledov: 706; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

4.
Konstrukcija malega gozdnega goseničarja
Andraž Ferleš, 2016, diplomsko delo

Opis: Goseničar je koncept delovnega stroja za pomoč gozdarjem v hribovitem kot tudi v ravninskem predelu gozda. S pomočjo zastavljenega zahtevnika smo se lotili konstruiranja. Delovni stroj je konstruiran po sklopih, kar mu omogoča hitro zamenjavo obrabljenih delov in lahek dostop za servisiranje. Poganja ga bencinski agregat, le-ta pa poganja hidravlične komponente. Zaradi gosenic, ki sta med seboj ločeno vodeni je goseničar izredno okreten in stabilen.
Ključne besede: Goseničar, gozdni stroj, konstruiranje, zahtevnik, gosenice, ogrodje, vitel, nagibni mehanizem, nalagalna ploščad, hidravlika.
Objavljeno: 25.04.2016; Ogledov: 1271; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)

5.
Širitev prevoznih zmogljivosti podjetja Žižo transport s.p.
Goran Smiljanić, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Prevozna podjetja prevažajo tovor z vozili za prevoz tovora. Vozila se med seboj lahko razlikujejo po tehničnih lastnostih zaradi vrste tovora, ki ga prevažajo. Podjetje Žižo transport, s. p., za svojo prevozno dejavnost uporablja dostavna vozila. Z izvajanjem dodatnih prevozov poskuša podjetje uporabiti dostavno vozilo, ki ga ima drugače v rezervi, in na tak način povečati svoj finančni dohodek ter izrabo vozila. Dostavna vozila imajo manjše prevozne zmogljivosti zaradi svojih tehničnih značilnosti in omogočajo omejeno uporabo manipulacijskih sredstev. Pri izvajanju dodatnih prevozov je podjetje zato omejeno, katere vrste tovora lahko prevaža. Z vgradnjo dvižne ploščadi na rezervno vozilo lahko izboljšamo prevozno zmogljivost podjetja. Dvižna ploščad omogoča prevoz širšega obsega tovora, uporabo dodatnih manipulacijskih sredstev za tovor, prevoz težjega tovora z uporabo ročnih manipulacijskih sredstev, kot so ročni viličar, transportne ploščadi in ročni voziček, ter uporabo zaščitne opreme, kot je nosilec za motorno kolo. Po posodobitvi podjetje lahko prevaža dodatni tovor, kot so motorna kolesa, motorni štirikolesniki, napolnjeni sodi, razsuti tovor, tekočine in paletizirani tovor. Dostavno vozilo lahko istočasno z uporabo tovorne prikolice prepelje dodatne večje količine tovora. V zaključku so opisani učinkovitost predlagane nadgradnje, pogoji za njeno uvedbo, predstavljene so možnosti za nadaljnji razvoj podjetja.
Ključne besede: dostavno vozilo, hidravlična dvižna ploščad, prevozna zmogljivost
Objavljeno: 11.02.2016; Ogledov: 656; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

6.
Reorganizacija voznega parka
Rok Kerner, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili podjetje Intereuropa d.d., logistično podjetje katero se ukvarja tudi z dostavo pošiljk na dom. Na začetku smo predstavili nekaj teoretičnih osnov iz področja transporta, prevoznih sredstev, tovora, manipulacije in paketnih pošiljk. V nadaljevanju pa smo predstavili problem z voznim parkom, pri manipulaciji s pošiljkami. V primeru težjih pošiljk morajo vozniki kombiniranih vozil ročno manipulirati s pošiljko, v kolikor pri prejemniku ali pošiljatelju pošiljke nimajo ustreznega sredstva za naklad ali razklad. Predstavili pa smo tudi celoten proces manipulacije s pošiljko. Kot prvo možno rešitev smo podali dva modela hidravlične nakladalne ploščadi, ki bi se namestila na kombinirano vozilo. V drugem delu rešitve pa smo predstavili transportni voziček, ki bi ga imel vsak voznik kombiniranega vozila. Voznika tovornih vozil bi dobila ročni paletni voziček.
Ključne besede: nakladalna ploščad, kombinirano vozilo, tovorno vozilo, paletni voziček, manipulacija s pošiljko
Objavljeno: 30.01.2015; Ogledov: 882; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

7.
Sprejem paketnih pošiljk na pošti Šentjur
Jasmina Rozman, 2013, diplomsko delo

Opis: Ko danes pišemo pisma, pošljemo paket, oddajamo hitro pošto ali odpremo glasbeni telegram, se niti ne zavedamo, kako bo ali kako je bila ta storitev opravljena. Pomembno je, da so poštne storitve na voljo vsak trenutek in nepretrgoma. V diplomski nalogi je predstavljen proces poslovanja s paketnimi pošiljkami v organizaciji pošte Šentjur. Pošta Slovenije se v svojem dolgoletnem poslovanju predstavlja s široko vrsto dejavnosti, vendar se bom v diplomskem delu osredotočila na sprejem paketnih pošiljk na pošti Šentjur ter na težave, ki se pojavljajo na tem področju. Podrobneje bom predstavila, kako poteka sprejem ter s katerimi problemi se srečujejo pri tehtanju, razkladanju in nakladanju paketov, ki so večjih dimenzij. Pri oblikovanju rešitve je predlagan sistem namestitve nakladalne ploščadi na dostavni avto ter namestitev paketne oz. digitalne tehtnice na mesto, kjer poteka sprejem, ter kako tehtnico povezati z računalnikom, kar bo omogočilo direkten vnos podatkov. Prednosti, ki jih prinašajo novosti, omogočajo predvsem hitrejše in lažje delo ter zadovoljstvo zaposlenih.
Ključne besede: pošta Šentjur, Pošta Slovenije, nakladalna ploščad, paketna oz. digitalna tehtnica
Objavljeno: 12.04.2013; Ogledov: 1351; Prenosov: 220
.pdf Celotno besedilo (3,75 MB)

8.
KONSTRUKCIJA DELOVNE PLOŠČADI
Bojan Hebar, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen in opisan postopek konstrukcije delovne ploščadi. V prvem delu je prikazana numerična analiza delovne ploščadi od priprave modela do preračuna. V drugem delu je prikazan preračun pogonov in gibalnih elementov delovne ploščadi. Preračunan je pogon s kolesnim sistemom DRS za gibanje vzdolž livarskega jaška in dvižni pogon. Prikazana je izbira faktorjev, ki so potrebni za preračun in določitev. Na koncu pa so preračunani in izbrani gibalni elementi, in sicer veriga, verižnik, ležaji in kombinirani valji za vodenje.
Ključne besede: delovna ploščad, numerična analiza, gibalni elementi, preračun pogonov, litje v kokile
Objavljeno: 01.10.2010; Ogledov: 1526; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (4,36 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 1.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici