| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
KONSTRUIRANJE IZDELKOV IZ PLOČEVINE Z NEGARANTIRANIMI TRDNOSTNIMI LASTNOSTMI
Uroš Kokolj, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so prikazane in opisane smernice, kako konstruirati izdelke iz pločevine, ki nima garantiranih trdnostnih lastnosti. In sicer kako konstruirati izdelek, da ob slabšem materialu in tanjši pločevini, še vedno opravlja svojo funkcijo. Poleg prikazanih smernic konstruiranja, je v diplomskem delu analiziranih nekaj tipičnih izdelkov, na katerih so sistematično opredeljena izhodišča za konstruiranje s stroškovno analizo, ob upoštevanju proizvodnih možnosti.
Ključne besede: Izdelki iz pločevine, pločevina, materialne lastnosti, preoblikovanje pločevine, konstrukcijske smernice, stroškovna analiza
Objavljeno: 11.05.2009; Ogledov: 2280; Prenosov: 341
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

5.
OPTIMIZACIJA OPERATIVNEGA PLANIRANJA PROIZVODNJE KOVINSKE EMBALAŽE
Marjeta Močnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Naloga obravnava optimizacijo operativnega planiranja proizvodnje kovinske embalaže. Podana je analiza stanja, ki vključuje razvoj in opis podjetja, teoretična izhodišča osnov planiranja in vodenja proizvodnje, posnetek stanja procesa izdelave kovinske embalaže in predstavitev obstoječega planiranja. Obstoječe planiranje je podrobno opisano besedno, prav tako so prikazani obstoječi uporabniški vmesniki v informacijskem sistemu. V zadnjem delu so predstavljeni kriteriji, po katerih so se ovrednotili učinki predlagane optimizacije proizvodnega procesa lakiranja.
Ključne besede: pločevina, lakiranje, planiranje, delovni nalog, čas
Objavljeno: 12.04.2010; Ogledov: 1503; Prenosov: 237
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

6.
PREOBLIKOVANJE PLOČEVINE IZ JEKLA S POVIŠANO TRDNOSTJO
Jure Planinc, 2010, diplomsko delo

Opis: Visokotrdnostne pločevine se v vedno večji meri uporabljajo v avtomobilski industriji, saj njihove izjemne mehanske lastnosti dopuščajo gradnjo lažjih, varnejših in ekološko dovršenih avtomobilov. Slabost uporabe novih visokotrdnostnih pločevin pa se kaže predvsem v omejitvah njihovih preoblikovalnih sposobnosti, saj se zaradi posebnih lastnosti teh jekel izredno težko napove obnašanje pločevine med preoblikovanjem. Zato se moramo posluževati računalniških simulacij, brez katerih si danes procesa snovanja orodja za preoblikovanje visokotrdnostnih pločevin ne moremo več predstavljati. Teoretičnim dejstvom sledi praktični primer analize preoblikovalnih lastnosti z računalniškimi simulacijami, pri katerih je dobro razvidna razlika med preoblikovanjem nizkoogljičnih jekel in jekel s povišano trdnostjo.
Ključne besede: preoblikovanje, globoki vlek, visokotrdnostna pločevina, simulacije preoblikovanja
Objavljeno: 11.10.2010; Ogledov: 2789; Prenosov: 372
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

7.
TEHNOLOGIJA PREOBLIKOVANJA VISOKOTRDNOSTNE PLOČEVINE V VROČEM
Miran Puc, 2010, magistrsko delo

Opis: Magisterska naloga obravnava tehnologijo vročega preoblikovanja visokotrdnostne pločevine. V okviru magisterske naloge je predstavljen celoten praktičen projekt vleka v vročem. Predstavljeni so problemi, ki so se pri tem pojavili in načini kako smo jih rešili. Naloga predstavlja problematika vročega preoblikovanja, tehnološke parametre, omejitve in značilnosti odpreskov, ki jih dobimo na ta način. Predstavljena so področja kjer se ta tehnologija uporablja in možnosti za izdelavo teh orodij.
Ključne besede: Preoblikovanje pločevine, preoblikovanje pločevine v vročem, visokotrdnostna pločevina, orodjarstvo, numerične simulacije
Objavljeno: 02.11.2010; Ogledov: 2575; Prenosov: 242
.pdf Celotno besedilo (29,84 MB)

8.
NUMERIČNI PRERAČUN ORODJA ZA GLOBOKI VLEK ČELNE PLOŠČE ŠTEDILNIKA
Aleksander Plaskan, 2010, diplomsko delo

Opis: Podjetje Gorenje Orodjarna d.o.o., za katerega sem opravljal diplomsko delo, izdeluje predvsem orodja za preoblikovanje pločevine in brizganje plastike. Diplomsko delo obravnava numerični preračun orodja za globoki vlek čelne plošče štedilnika. Numerična analiza je bila narejena s programom Abaqus. Namen izračuna je bil določitev deformacij na orodju. V nalogi so podane tudi teoretične osnove globokega vleka.
Ključne besede: pločevina, globoki vlek, računalniške simulacije, Abaqus, metoda končnih elementov.
Objavljeno: 07.12.2010; Ogledov: 3068; Prenosov: 629
.pdf Celotno besedilo (3,09 MB)

9.
RAČUNALNIŠKO PODPRT RAZVOJ ROKE NAKLADALNIKA
Denis Žitek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan računalniško podprt razvoj roke nakladalnika pri določenem tipu nakladalnika. Namen diplomskega dela je predstaviti metodologijo pristopa k razvoju takšne roke. Vse tovrstne roke so v celoti izdelane iz pločevine. Opisane so teoretične osnove preoblikovanja pločevin in smernice konstruiranja pločevinastih polizdelkov. Na koncu je predstavljen potek modeliranja roke nakladalnika in izdelave tehnične dokumentacije v programskem paketu CATIA V5.
Ključne besede: konstruiranje, gradbena mehanizacija, bagri, pločevina, zahtevnik, CAD, CATIA V5
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1614; Prenosov: 333
.pdf Celotno besedilo (7,52 MB)

10.
SNOVANJE PREOBLIKOVALNIH ORODIJ ZA UPOGIBANJE PLOČEVINE
Jernej Hribernik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo zajema osnove preoblikovanja, ena izmed vrst preoblikovanja je tudi upogibanje, ki je tudi bolj podrobno opisano. Predstavljene so tri najpogosteje uporabljene vrste upogibanja; to so upogibanje na letvi, upogibanje na prizmi in upogibanje na valjih. V sami diplomski nalogi so zajete tudi razne enačbe, katere nam pridejo v pomoč pri samem upogibanju. V nadaljevanju diplomskega dela je predstavljen upogibni stroj za upogibanje na prizmi »Carter 200x4000«, katerega imajo v podjetju, kjer sem opravljal praktično usposabljanje. Kot primer sem uporabil zadnjo stranico bagrske žlice, izdelal sem potrebno tehniško dokumentacijo in tehnološki postopek upogibanja.
Ključne besede: preoblikovanje, pločevina, upogibanje pločevine, orodja za upogibanje, stroji za upogibanje.
Objavljeno: 12.10.2011; Ogledov: 4303; Prenosov: 1159
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici