| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optimizacija procesov upravljanja pisemskih pošiljk za dostavo
Merisa Amidžić, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V današnjem dinamičnem okolju konkurenca med podjetji postaja vse ostrejša. Za ohranitev prednosti na trgu morajo podjetja uporabiti različne strategije, taktike in orodja, ki jim pomagajo pri doseganju konkurenčne prednosti in dobrih rezultatov poslovanja. Informacijska tehnologija predstavlja pomemben element v poslovanju podjetja in je dobra strategija za doseganje zastavljenih ciljev. Namen diplomskega dela je podrobneje obravnavati procese upravljanja pisemskih pošiljk na pošti 3102 Celje v segmentu priprave knjiženih pisemskih pošiljk za dostavo. Izpostavili bomo pripravo pisemskih pošiljk za dostavo, znotraj tega segmenta pa se bomo podrobneje osredotočili na pripravo knjiženih pošiljk za pogodbenike in dostavne okraje. Celotno izvajanje knjiženja pošiljk ni najbolj optimalno organizirano, saj se pri nekaterih opravilih porabi preveč časa ter finančnih sredstev, prihaja pa tudi do napak pri vnosu. Kot predlog rešitve smo predlagali uvedbo mobilne opreme - dlančnikov. Uvedba dlančnikov bi omogočila hitrejše poslovanje, boljši pretok pisemskih pošiljk, zmanjšanje trenutnih stroškov ter napak pri poslovanju.
Ključne besede: logistika, pošta, pisemske pošiljke, knjiženje, informacijska tehnologija, dlančniki
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 665; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

2.
Biološki terorizem
Igor Vidrih, 2014, diplomsko delo

Opis: Terorizem predstavlja eno izmed največjih groženj današnji moderni družbi. Še posebej veliko grožnjo predstavlja biološki terorizem, ki je zaradi svojih nepredstavljivih posledic na civilno prebivalstvo ena najbolj krutih in sprevrženih metod teroristov pred katero ni nihče varen. Zato sem v diplomskem delu opredelil biološki terorizem, njegove začetke, in sredstva katera teroristi uporabljajo v namen biološkega orožja. Prav tako pa sem v diplomski nalogi opisal varnostne postopke v primeru biološkega terorizma v RS in varnostne ukrepe ter navedel in opisal tudi primer ukrepanja v primeru sumljive pisemske pošiljke v RS. V diplomskem delu smo tako ugotovili, da biološki terorizem v Republiki Sloveniji ne predstavlja resne grožnje, saj do danes v zgodovini RS ni bilo še nobenega napada. Kljub nizki stopnji ogroženosti, je RS ustrezno pripravljena na napad po standardih, ki so primerljivi glede na stopnjo ogroženosti z drugimi državami.
Ključne besede: terorizem, biološki terorizem, pisemske pošiljke, preprečevanje, varnostni ukrepi, diplomske naloge
Objavljeno: 29.01.2015; Ogledov: 1190; Prenosov: 220
.pdf Celotno besedilo (386,38 KB)

3.
Prenova procesa ročnega usmerjanja navadnih pisemskih pošiljk v PE PLC Maribor : diplomsko delo univerzitetnega študija
Matjaž Pušnik, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V današnjem času je vedno teţje obdrţati konkurenčno prednost na trgu, zato Pošta Slovenije d. o. o. svoje napore usmerja predvsem kakovostnemu, zanesljivemu in hitremu izvajanju svojih storitev. V diplomskem delu smo podrobneje spoznali predelavo navadnih pisemskih pošiljk v PE PLC Maribor. Pošiljke se usmerjajo na velikih in malih usmerjevalnih omarah po dostavnih okrajih in poštnih predalih za dostavo mesta Maribor. Delovni procesi, ki se izvajajo tekom noči, niso najbolje organizirani in vsebujejo velike količine podatkov, katere usmerjevalci potrebujejo za uspešno usmerjanje pisemskih pošiljk. Usmerjevalci so zaradi tega preobremenjeni in premalo zbrani, kar pa se odraţa na številu napačnih usmeritev na mesečni ravni in v preveliki količini skupno porabljenega časa. Skozi diplomsko delo smo skušali s prenovo nekaterih procesov zmanjšati skupno porabljen čas na minimum zato smo kot rešitev za zmanjšanje števila napačnih usmeritev predlagali predsortiracijo.
Ključne besede: poštne storitve, PE PLC Maribor, pisemske pošiljke, ročno usmerjanje, usmerjevalne naprave, prenova procesa
Objavljeno: 05.05.2011; Ogledov: 2342; Prenosov: 283
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici