| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
KONSTRUIRANJE SISTEMA ZA GENERIRANJE PARE IN NJENEGA DOVODA V PEČNIŠKI PROSTOR PARNE PEČICE
Tadej Plantev, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazano konstruiranje sistema za generiranje pare in njenega dovoda v pečniški prostor parne pečice. Najprej smo pregledali konkurenčne aparate in obstoječe patente na tem področju. Nato smo določili parametre sistema. Sistem smo računalniško modelirali tako, da je prilagojen za uporabo v obstoječi pečici podjetja Gorenje. Pri tem smo upoštevali priporočila konstruiranja za proizvodnjo in izračune s področja termodinamike. Pri spojih z zaskočkami smo izračunali silo potrebno za spajanje. Sistem smo dali izdelati s postopkom hitre izdelave prototipov. Na koncu smo izvedli še meritve absolutne vlažnosti v pečniškem prostoru.
Ključne besede: razvoj izdelkov, pečica, parna pečica, pečniški prostor, suh zrak, vlažen zrak, para, generiranje pare, zaskočka
Objavljeno: 04.10.2011; Ogledov: 1550; Prenosov: 73
URL Povezava na celotno besedilo

2.
MERITEV PORAZDELITVE TEMPERATURE V VGRADNI PEČICI PRI UPORABI SISTEMOV Z VEČ GRELI
Božidar Pobirk, 2016, diplomsko delo

Opis: Za temo diplomskega dela smo se odločili izvesti meritev razporeditve temperature po pečniškem prostoru na vseh nivojih pečenja in s kombinacijo sistemov, ki uporabljajo več grelnih elementov. Do sedaj se tudi pri uporabi več grelnih elementov, ti vklapljajo hkrati (sočasno) in to s ciklom, ki ni krajši od ene minute. Pri uporabi več grelnih elementov hkrati namreč obstaja možnost krmiljenja vsakega električnega grelca posebej z ločenimi releji na krmilnem modulu. Za večtočkovno merjenje temperature smo izdelali žični model in program v okolju LabVIEW, ki sta dobrodošlo orodje za nadaljnje analize temperatur v pečniških prostorih, pečic različnih proizvajalcev.
Ključne besede: temperatura, pečniški prostor, enakomernost
Objavljeno: 16.09.2016; Ogledov: 1030; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (3,05 MB)

3.
Kompenzacija tlakov v pečniškem prostoru
Martin Hajsinger, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem reševal problem v pečniškem prostoru pri parnih aparatih BIO Gorenje, višjega cenovnega razreda. Pri tej seriji aparatov prihaja do problema vibriranja vrat pečice zaradi naraslih tlakov v pečniškem prostoru. Pri odpiranju vrat pečice se zrak v pečniškem prostoru hitro ohladi in ko vrata zapremo, se zrak prične hitro zopet segrevati, kar povzroči ekspanzijo zraka v pečniškem prostoru in posledično odpiranje vrat pečice. V diplomski nalogi sem predstavil potek reševanja problema s konstrukcijskimi rešitvami ter analitični pristop k problemu.
Ključne besede: BIO Gorenje, pečniški prostor, vibriranje, pečica
Objavljeno: 18.09.2018; Ogledov: 193; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici