| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Informativni paviljon z manjšim lokalom nasproti občinske stavbe v Celju
Nuša Korošak, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je izdelana arhitekturna rešitev informativnega paviljona, v katerega so vključeni prostori manjšega lokala, mobilnih kioskov in manjši večnamenski prostor. Lokacija se nahaja nasproti občinske stavbe v starem mestnem jedru Celja. Prvi, teoretični del, na kratko opisuje zgodovino in razvoj Celja, družbenokulturne danosti mesta in Celje v današnjem času s poudarkom na problematiki mestnega jedra. V drugem, aplikativnem delu, je natančno analizirana anketa in opravljena je analiza obstoječega stanja ter okoliških objektov. Na podlagi predhodnih analiz je predstavljena arhitekturna rešitev informativnega paviljona s spremljevalnimi programi in urbanistično urejeno okolico.
Ključne besede: arhitektura, paviljon, mobilni kiosk, manjši lokal, staro mestno jedro, problematika mestnega jedra, Celje
Objavljeno: 14.08.2015; Ogledov: 1168; Prenosov: 215
.pdf Celotno besedilo (38,92 MB)

2.
VIDNE BETONSKE POVRŠINE
Tina Žiher, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava vidne betonske površine kot fasadni ovoj arhitekture. V prvem delu obravnavamo beton in vidni beton v teoretičnem smislu. Predstavljeni so načini izdelave oz. vgradnje vidnih betonov ter postopki površinskih obdelav vidnih betonskih površin. Prikazane so tudi površinske napake pri delu z vidnimi betoni. Prav tako so obravnavani posamezni primeri zgradb, ki so izbrani glede na različne tehnologije obdelave vidne betonske površine. Drugi del diplomskega dela je namenjen eksperimentalnemu raziskovanju vidnih betonskih površin in je razdeljen v dva sklopa. V prvem sklopu so prikazani različni vzorci, ki so bili izdelani v okviru diplomskega dela. V drugem sklopu pa je zasnovan manjši razstavni paviljon, kjer bi ti vzorci lahko bili prikazani.
Ključne besede: beton, vidni beton, vzorec, razstavni paviljon
Objavljeno: 26.09.2012; Ogledov: 1535; Prenosov: 1112
.pdf Celotno besedilo (4,90 MB)

3.
Zasnova počitniškega paviljona
Urša Gomboc, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo spoznali karakteristike materialov les in steklo, povzeli študije leseno-steklenih kompozitov, analizirali objekte pri katerih sta les in steklo glavna elementa fasadnega ovoja (vendar steklo ni upoštevano kot primarni nosilni element). Na koncu pa bomo zasnovali lastno arhitekturno rešitev lesenega počitniškega paviljona.
Ključne besede: les, steklo, leseno-stekleni kompoziti, paviljon
Objavljeno: 23.09.2014; Ogledov: 711; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (7,96 MB)

4.
Umetnostna galerija Maribor: Idejna zasnova informacijskega paviljona s kavarno
Selma Rogač, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Pri predmetu Studio III 2013/2014 smo izdelali idejno zasnovo nove galerije na območju ob reki Dravi, ki predstavlja izjemen potencial urbane strukture mesta. Informacijski paviljon s kavarno je nadgradnja študijskega projekta, ki novo galerijo približa ljudem, obenem pa s svojo postavitvijo neposredno ob in celo na vodo reši enega izmed ključnih problemov Lenta – neizkoriščenost reke Drave. Naloga je sestavljena iz teoretičnega in projektnega dela. V prvem delu je predstavljen Maribor, zgodovina, poslanstvo in obstoječe stanje UGM ter predstavitev mojega študijskega projekta. S pomočjo primerov dobre prakse in upoštevanjem analiznih ugotovitev je v projektnem delu predstavljena idejna zasnova paviljona. Ta je jasno zasnovana in ima spoštljiv odnos do historične mestne strukture.
Ključne besede: Umetnostna galerija Maribor, Maribor, paviljon, Benetke
Objavljeno: 14.08.2015; Ogledov: 644; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (27,16 MB)

5.
Gostinski paviljon v Celju
Roman Mario Bozorov, 2018, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja idejno zasnovo gostinskega paviljona v Celju. Sestavljeno je iz analize obstoječega stanja v obravnavanem kraju, situaciji in zasnovi gostinskega objekta znotraj starega mestnega jedra Celja.Teoretični in analitični del projektne aloge vsebuje podatke o kraju v katerega nameravamo postaviti predlagano rešitev, analizo zgodovine Celja, gospodarske in kulturne podobe današnjega mesta, kot tudi samega družbenega okolja v katerega postavljamo arhitekturo. Analizirali smo lokacijo same postavitve, ter predvideli ureditev degradiranega območja, menjavo tlakov in preureditev parkirišč v bližini same restavracije. Okoli restavracije nameravamo oblikovati sodoben urbani ambient s prostori za sedenje, gredami z grmovnicami, klopmi in drevninami.
Ključne besede: arhitektura, paviljon, Celje, jeklena konstrukcija, krog, rotunda
Objavljeno: 11.05.2018; Ogledov: 248; Prenosov: 75 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (54,64 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici