| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Parkiranje v mestih - uvedba Parkirnih centrov
Marko Blažinč, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Parkiranje v mestih postaja zaradi neustreznosti trenutnega parkirnega in prometnega sistema vedno večji problem. Težave se pojavljajo v vseh evropskih mestih in ker jih skušajo mesta samostojno odpraviti, so rezultati slabi in neuspešni. Menimo, da se je zaradi sestavljenosti težav potrebno z njihovim reševanjem spoprijeti na mednarodnem nivoju in ne lokalnem. Idejni koncept, imenovan Parkirni centri, smo izdelali kot predlog za univerzalno rešitev problemov parkirnega in prometnega sistema. V nalogi bomo predstavili njegovo obliko, načine delovanja in upravljanja, tehnologijo, ki jo uporablja, ter tudi njegov vpliv na okolje. Poleg tega bomo predstavili novo prometno ureditev v mestih in posebno obliko Parkirnega centra, ki je razvita posebej za avtocestna počivališča. Zavzemamo se za skupno rešitev, ki bi bila primerna za vsa evropska mesta, kar pomeni, da bi v vseh delovala pod enakimi pogoji in z enotnim načinom uporabe. Za mnenje o idejnem konceptu Parkirni centri smo v anketi povprašali prebivalce Zagreba, glavnega mesta Hrvaške.
Ključne besede: parkiranje, parkirna mesta, idejni koncept, Parkirni centri
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 879; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

3.
UREDITEV PROMETA V OBČINI POLZELA
Nejc Pogačnik, 2014, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomskega dela je ureditev prometa v širšem centru Občine Polzela, pri čemer smo se osredotočili na urejanje prometa z izvedbo enosmernih ulic. Izvedena je bila analiza obstoječe prometne ureditve, na osnovi katere so bili izpostavljeni problematični odseki cest in predstavljene možne rešitve, v smislu preureditve trenutnega dvosmernega prometnega sistema v enosmernega. Pri svojem delu smo na podlagi teoretičnih predpostavk preučili pozitivne in negativne posledice izbranega načina regulacije prometa in te ugotovitve ovrednotili na konkretnih primerih znotraj območja obdelave. Za vsakega izmed izpostavljenih cestnih odsekov je bil izveden popis del, s katerim smo ugotavljali ekonomsko upravičenost predlaganih rešitev prometne ureditve.
Ključne besede: ureditev prometa, enosmerne ulice, parkirna mesta, Občina Polzela.
Objavljeno: 26.06.2014; Ogledov: 854; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (3,86 MB)

4.
Nepravilno parkiranje na parkirna mesta invalidov v Zasavju
Mojca Pograjc, 2016, diplomsko delo

Opis: Problem nepravilnega parkiranja na parkirna mesta invalidov, je zelo pereča tema, ki pa po navadi nanjo opozarjajo samo invalidi. Zato je v temu diplomskemu delu prikazan ta problem, tudi iz strani ne invalida. V prvem delu smo se osredotočili na teorijo, ki je povezana z nepravilnim parkiranjem na parkirna mesta invalidov, tu je zajeto katere vrste invalidov so, ki so udeleženi v cestnem prometu, in na kratko omenjene invalidske organizacije, ki so najbolj omejene pri uporabi invalidskih parkirnih mest. Zajete so tudi pravne osnove, ki so določene pri parkiranju na parkirna mesta invalidov. Posebej osredotočeno na parkirno karto invalidov. V empiričnem delu pa je poudarek na statistične podatke, glede nepravilnega parkiranja, na parkirna mesta invalidov, ki zajemajo območje Zasavja, ki so bili pridobljeni iz strani medobčinskega redarstva. Prav tako pa je bila tudi opravljena kratka anketa, ki se je nanašala na invalide, ki uporabljajo parkirna mesta namenjena invalidom.
Ključne besede: parkiranje, parkirna mesta, invalidi, parkirna karta, parkirna mesta za invalide, nepravilno parkiranje, diplomske naloge
Objavljeno: 07.12.2016; Ogledov: 631; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici