| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Mirujoči promet v centru mesta Velenje v funkciji varnosti : diplomsko delo
Maja Naveršnik, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: mirujoči promet, parkirišča, garaže, varnost
Objavljeno: 14.11.2008; Ogledov: 2436; Prenosov: 468
.pdf Celotno besedilo (7,71 MB)

5.
6.
AVTOMATIZIRAN PARKIRNI SISTEM ZA POSLOVNI IN STANOVANJSKI OBJEKT
Aleš Rudolf, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje idejno zasnovo in izvedbo avtomatizacije zapore parkirišča v bližini centra mesta, ki ga uporablja nekaj podjetij zase in za svoje stranke ter okoliški stanovalci. Prikazane so možne rešitve avtomatizacije z vso pripadajočo opremo, predstavili smo cenovno ugoden sistem na osnovi mikrokrmilnika, ki zaradi programske fleksibilnosti močno izboljša njegovo uporabnost.Nam pa je zagotovil konkurenčnost in obstoj med podjetij s podobno dejavnostjo. Prikazani sta ekonomska upravičenost izgradnje avtomatizacije zapore in stroškovni analizi z vidika izvajalca in investitorjev.Diplomsko delo hkrati podaja ekonomske, tehnične in tehnološke parametre za načrtovanje podobnih projektov.
Ključne besede: avtomatizacija parkirišča, parkirišče, parkirni sistem, mikrokrmilnik, Bascom, stroški, cena, dobiček, ekonomska upravičenost, atmelmega8
Objavljeno: 07.04.2009; Ogledov: 2175; Prenosov: 236
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

7.
ANALIZA MIRUJOČEGA PROMETA V MESTU PTUJ
Tadej Zorec, 2013, diplomsko delo

Opis: Problematika mirujočega prometa v mestnih središčih predstavlja vedno večji problem zaradi porasta stopnje motorizacije in pomanjkanje mestnega prostora. V zadnjem desetletju smo priča velikemu porastu števila motornih vozil in podobno kot drugod, tudi pri nas takšnemu porastu prometa ni sledilo sorazmerno izboljšanje prometne infrastrukture. Le redka mesta se lahko pohvalijo z zadostnim številom urejenih parkirnih mest. Diplomsko delo temelji na analizi splošne problematike mirujočega prometa v središču mesta Ptuj. Prvi del diplomskega dela zajema teoretične in zakonodajne značilnosti mirujočega prometa. Drugi del vključuje predstavitev geografskih, gospodarskih in prometnih značilnosti mesta Ptuj ter podrobno analizo mirujočega prometa na podlagi štetja zasedenosti in ugotovljenega časovnega obrata vozil na posameznem parkirišču.
Ključne besede: mirujoči promet, vrste in načini parkiranja, zasedenost parkirišča, obrat vozil, Mestna občina Ptuj
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1052; Prenosov: 284
.pdf Celotno besedilo (6,35 MB)

8.
TIPIZACIJA OBSTOJEČIH IN NAČRTOVANIH PARKIRNIH POVRŠIN V SREDIŠČU MARIBORA
Aleksandra Šerjan, 2014, diplomsko delo

Opis: V tej nalogi so osrednja tema parkirne površine v središču mesta Maribora. Najprej so predstavljene z vidika zakonodaje in druge pomembne dokumentacije. Opisane so različne delitve parkirnih površin, ki so nato tudi tipizirane za potrebe inventarizacije. Predstavljen je postopek izvedbe inventarizacije, vključno z rezultati. Pridobljeni rezultati so tudi analizirani na podlagi zadnje uradne inventarizacije iz leta 2006. Na koncu sledijo najpomembnejši načrti Mestne občine Maribor na področju mirujočega prometa in sklepne misli.
Ključne besede: parkiranje, parkirišča, parkirne površine, inventarizacija, tipizacija, promet, Maribor
Objavljeno: 27.10.2014; Ogledov: 837; Prenosov: 280
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici