| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Oblikovanje paletnih skladiščnih regalov gotovih proizvodov : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa
Medina Mujkić, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali skladiščno poslovanje v izbranem podjetju. V prvem delu diplomskega dela smo obravnavali izbrano podjetje in povzeli teorijo skladiščenja. Analizirali smo namen skladiščenja, skladiščne procese ter transportno-skladiščno opremo, ki se uporablja za izvajaje procesa skladiščenja. V nadaljevanju diplomskega dela smo obravnavali obstoječe stanje skladiščnega poslovanja podjetja. Opisali smo kako v podjetju poteka postopek sprejema in uskladiščenja gotovih proizvodov v skladišče in nazadnje, kako poteka manipulacija ter odprema gotovih proizvodov. Z vzročno posledičnim diagramom smo analizirali izziv neučinkovitega procesa skladiščenja. Izpostavili smo glavni izziv manipulacije in pomanjkanje prostora za skladiščenje gotovih proizvodov. Kot predlog rešitev problema uskladiščenja gotovih proizvodov smo predlagali preoblikovanje obstoječih paletnih skladiščnih regalov za učinkovitejše uskladiščenje in uvedbo dodatne skladiščne opreme. Izvedli smo primerjavo obstoječega stanja skladišča in stanja po uvedbi rešitve. Pri določitvi regalnih oken v predlagani rešitvi smo ugotovili, da se je število paletnih mest zvišalo za 48 palet, kar je omogočilo uskladiščenje vseh gotovih proizvodov.
Ključne besede: logistika, skladiščenje, paletni regali, manipulacija, oblikovanje paletnih regalov
Objavljeno v DKUM: 13.02.2024; Ogledov: 69; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

2.
Prenova skladiščnega sistema za učinkovito poslovanje v podjetju Dolinšek transport d. o. o. : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa
Martin Dolinšek, 2022, diplomsko delo

Opis: Predstavljeno diplomsko delo se navezuje na področje skladiščnih procesov, skladišč ter na prikaz rešitev v skladišču podjetja Dolinšek transport d. o. o. V diplomskemu delu v prvem delu obravnavamo skladiščne procese in vrste skladišč. Poleg tega opredelimo tudi teoretične vsebine glede sistema skladiščnih regalov v zaprtih skladiščih. V drugem delu diplomskega dela analiziramo izziv neučinkovitih skladiščnih procesov v podjetju Dolinšek transport d. o. o., ki onemogočajo nadaljnji razvoj ter izboljšanje poslovnih rezultatov v primerjavi z drugimi logističnimi podjetji. Podjetje se poleg neučinkovitega načina skladiščenja spoprijema tudi z izzivom pomanjkanja skladiščnih površin. Prenova procesov skladiščenja v podjetju bi povečala produktivnost in dobiček ter skrajšala zamude tovornih vozil. Predlog prenove procesov vključuje tudi okoljevarstveni vidik pri uvedbi električnega viličarja in električnega industrijskega dvigala, kar bi povečalo produktivnost skladišča. Poleg tega bi uvedli tudi paletne regale, s katerimi bi dosegli boljšo organiziranost in preglednost v skladiščnem prostoru.
Ključne besede: skladišče, skladiščna oprema, skladiščni procesi, paletni regali, električni paletni viličar, industrijsko dvigalo, analiza učinkovitosti
Objavljeno v DKUM: 02.11.2022; Ogledov: 400; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

3.
Načrtovanje in postavitev dodatnih skladiščnih regalov v izbranem podjetju
Špela Čupeljič Perc, 2019, diplomsko delo/naloga

Opis: Skladiščenje – neizbežna funkcija, ki je nujna za premostitev raznoraznih ovir, s katerimi se srečamo skozi celotno obdobje, bodisi delovanja podjetja, organizacije, oskrbovalne verige itn. Drugače rečeno, če nimamo direktne oskrbe od mesta proizvodnje, do mesta potrošnje, potrebujemo vmesnik/blažilec ang. »buffer«, t.j.– skladišče. V prvem delu diplomskega dela bomo prikazali teoretični del skladiščenja. Navedli bomo kaj je v osnovi skladiščenje, od česa je odvisna njegova postavitev, kateri so procesi, ki se odvijajo v njem ter kakšna oprema se potrebuje za izvajanje skladiščenja. V drugem delu pa bomo teoretične osnove uporabili za prikaz na primeru iz prakse, kjer se bomo podrobneje srečali s problemom manipulacij in pomanjkanjem prostora za skladiščenje ter na izpostavljene probleme podali rešitve učinkovitejšega skladiščnega poslovanja.
Ključne besede: logistika skladiščenja, manipulacije, paletni regali, pretok blaga, načrtovanje regalnega skladišča
Objavljeno v DKUM: 19.12.2019; Ogledov: 941; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (2,46 MB)

4.
Izboljšava skladiščenja kolesnih dvojic v SŽ-VIT, d. o. o., center Ptuj s pomočjo RFID tehnologije
Danijel Milošević, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Živimo v času nepredvidljivo močne konkurence in tako ne vemo, kaj nas čaka jutri. Podjetja morajo zato slediti najnovejšim trendom in tehnologijam v upanju na zmanjševanje proizvodnih stroškov in izpolnjevanje želja strank. V diplomskem delu je predstavljeno podjetje SŽ-VIT, d. o. o., Center Ptuj, katerega osnovna dejavnost je vzdrževanje železniških prevoznih sredstev. Proučili smo obstoječe stanje skladišča in procese, s katerimi se podjetje ukvarja. Posebej smo poudarili način iskanja uskladiščenih kolesnih dvojic pred odpremo in odlaganje transportnih skladiščnih enot na prosta talna mesta, pri čemer smo opazili pomanjkljivosti in nepravilnosti. V nadaljevanju smo s pomočjo kritične analize poiskali rešitve za odpravo nepravilnosti v procesu. Predlagali smo sistem RTLS – tehnologijo RFID, preureditev lokacij odlagalnih mest po podjetju in postavitev novih paletnih regalov, kar bi omogočilo krajše čase iskanja kolesnih dvojic, večjo preglednost nad zalogami, sledljivost in urejenost podjetja.
Ključne besede: Skladiščenje, tehnologija RFID, sistemi RTLS, kritična analiza, paletni regali
Objavljeno v DKUM: 28.08.2017; Ogledov: 1160; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

5.
6.
LOGISTIČNA ANALIZA SKLADIŠČNEGA PROCESA V PODJETJU IMPOL PCP D.O.O.
Mateja Ratej, 2012, diplomsko delo

Opis: Pri posnetku obstoječega stanja smo opazili, da bi lahko v skladišču uvedli določene spremembe, s katerimi bi izboljšali skladiščno funkcijo. Problem je namreč v neučinkoviti uporabi tehnologije črtne kode in neučinkovitem skladiščenju polizdelkov. Na podlagi predlogov možnih rešitev (uporaba tehnologije črtne kode, uvedba dodatnih paletnih regalov in podaljšanje konzolnih regalov) postane skladišče učinkovitejše.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščna tehnika in tehnologija, paletni in konzolni regali, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti
Objavljeno v DKUM: 28.10.2012; Ogledov: 2444; Prenosov: 267
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

7.
Analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d.d., PE Celje : diplomsko delo
Damjan Tržan, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d. d., filiala Celje. Osredotočili smo se na skladiščne procese, ki jih Intereuropa izvaja za potrebe podjetja Biesterfeld Interowa. Gre za prejem, skladiščenje in izdajo plastičnih odlitkov oziroma granulata, ki se uporablja za izdelavo veliko različnih vrst plastičnih izdelkov. Plastični odlitki so pakirani v papirnate ali plastične vreče od 25 kilogramov do 1 tone. V okviru diplomske naloge smo predstavili teoretične osnove logistike in skladiščnega poslovanja. V nadaljevanju smo analizirali obstoječe stanje v skladišču in na koncu podali predloge za optimiranje skladiščnega procesa. S kritično analizo smo definirali vzroke za neučinkovito skladiščno poslovanje. Glavna problematika skladiščnega poslovanja je slaba sledljivost blaga in neracionalna izkoriščenost skladiščnega prostora. V diplomski nalogi smo predlagali uvedbo informacijskega sistema, konstrukcijo paletnih regalov in nakup transportnega sredstva. S predlogom smo prihranili časovne in finančne vire v samem procesu skladiščenja granulata, s čimer smo izpolnili tudi cilj diplomske naloge.
Ključne besede: skladišče, logistika, informacijski sistem, paletni regali
Objavljeno v DKUM: 29.11.2010; Ogledov: 4136; Prenosov: 661
.pdf Celotno besedilo (2,81 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici