SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d.d., PE Celje : diplomsko delo
Damjan Tržan, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena analiza skladiščnega procesa v podjetju Intereuropa, d. d., filiala Celje. Osredotočili smo se na skladiščne procese, ki jih Intereuropa izvaja za potrebe podjetja Biesterfeld Interowa. Gre za prejem, skladiščenje in izdajo plastičnih odlitkov oziroma granulata, ki se uporablja za izdelavo veliko različnih vrst plastičnih izdelkov. Plastični odlitki so pakirani v papirnate ali plastične vreče od 25 kilogramov do 1 tone. V okviru diplomske naloge smo predstavili teoretične osnove logistike in skladiščnega poslovanja. V nadaljevanju smo analizirali obstoječe stanje v skladišču in na koncu podali predloge za optimiranje skladiščnega procesa. S kritično analizo smo definirali vzroke za neučinkovito skladiščno poslovanje. Glavna problematika skladiščnega poslovanja je slaba sledljivost blaga in neracionalna izkoriščenost skladiščnega prostora. V diplomski nalogi smo predlagali uvedbo informacijskega sistema, konstrukcijo paletnih regalov in nakup transportnega sredstva. S predlogom smo prihranili časovne in finančne vire v samem procesu skladiščenja granulata, s čimer smo izpolnili tudi cilj diplomske naloge.
Ključne besede: skladišče, logistika, informacijski sistem, paletni regali
Objavljeno: 29.11.2010; Ogledov: 2904; Prenosov: 533
.pdf Celotno besedilo (2,81 MB)

2.
LOGISTIČNA ANALIZA SKLADIŠČNEGA PROCESA V PODJETJU IMPOL PCP D.O.O.
Mateja Ratej, 2012, diplomsko delo

Opis: Pri posnetku obstoječega stanja smo opazili, da bi lahko v skladišču uvedli določene spremembe, s katerimi bi izboljšali skladiščno funkcijo. Problem je namreč v neučinkoviti uporabi tehnologije črtne kode in neučinkovitem skladiščenju polizdelkov. Na podlagi predlogov možnih rešitev (uporaba tehnologije črtne kode, uvedba dodatnih paletnih regalov in podaljšanje konzolnih regalov) postane skladišče učinkovitejše.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščna tehnika in tehnologija, paletni in konzolni regali, tehnologija črtne kode, analiza učinkovitosti
Objavljeno: 28.10.2012; Ogledov: 1352; Prenosov: 171
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

3.
Logistična analiza skladiščenja v podjetju Alpos posebne storitve
David Arbajter, 2012, diplomsko delo

Ključne besede: skladiščenje, skladišče, paletni regali, načrtovanje, analiza
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 304; Prenosov: 13
URL Celotno besedilo (0,00 KB)

4.
Izboljšava skladiščenja kolesnih dvojic v SŽ-VIT, d. o. o., center Ptuj s pomočjo RFID tehnologije
Danijel Milošević, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Živimo v času nepredvidljivo močne konkurence in tako ne vemo, kaj nas čaka jutri. Podjetja morajo zato slediti najnovejšim trendom in tehnologijam v upanju na zmanjševanje proizvodnih stroškov in izpolnjevanje želja strank. V diplomskem delu je predstavljeno podjetje SŽ-VIT, d. o. o., Center Ptuj, katerega osnovna dejavnost je vzdrževanje železniških prevoznih sredstev. Proučili smo obstoječe stanje skladišča in procese, s katerimi se podjetje ukvarja. Posebej smo poudarili način iskanja uskladiščenih kolesnih dvojic pred odpremo in odlaganje transportnih skladiščnih enot na prosta talna mesta, pri čemer smo opazili pomanjkljivosti in nepravilnosti. V nadaljevanju smo s pomočjo kritične analize poiskali rešitve za odpravo nepravilnosti v procesu. Predlagali smo sistem RTLS – tehnologijo RFID, preureditev lokacij odlagalnih mest po podjetju in postavitev novih paletnih regalov, kar bi omogočilo krajše čase iskanja kolesnih dvojic, večjo preglednost nad zalogami, sledljivost in urejenost podjetja.
Ključne besede: Skladiščenje, tehnologija RFID, sistemi RTLS, kritična analiza, paletni regali
Objavljeno: 28.08.2017; Ogledov: 145; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

Iskanje izvedeno v 0.02 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici