| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
STATIČNA ANALIZA RAVNINSKIH LINIJSKIH KONSTRUKCIJ IN PROJEKTIRANJE LESENEGA OSTREŠJA V PROGRAMU FRILO
Primož Perko, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo prikazali delovanje programa Frilo na področju ravninskih linijskih konstrukcij in lesenega ostrešja. Program, ki je namenjen statični analizi in projektiranju konstrukcij, ponuja širok nabor modulov za reševanje različnih inženirskih problemov. Prikazana je statična analiza različnih primerov preprostih ravninskih linijskih konstrukcij. Prav tako smo dimenzionirali leseno ostrešje in lepljen strešni nosilec z uporabo standardov Evrokod.
Ključne besede: statična analiza, linijske konstrukcije, lepljen lameliran nosilec, ostrešje, analiza obtežb, dimenzioniranje, Frilo
Objavljeno: 03.01.2013; Ogledov: 2294; Prenosov: 728
.pdf Celotno besedilo (2,99 MB)

4.
Izvedba stanovanjske hiše
David Dobrotinšek, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je predstavljena izvedba stanovanjske hiše, pri čemer so opisana glavna gradbena dela od samega izkopa gradbene jame pa do strehe. Hiša je temeljena na temeljni plošči, stene so zidane, medetažne plošče armiranobetonske, ostrešje pa je iz masivnega lesa. Poudarek je na armiranobetonskih delih.
Ključne besede: gradnja, stanovanjska hiša, opečni zidovi, armirani beton, leseno ostrešje
Objavljeno: 28.08.2015; Ogledov: 1071; Prenosov: 469
.pdf Celotno besedilo (9,03 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

5.
RAČUNSKA ANALIZA REKONSTRUKCIJE LESENEGA OSTREŠJA Z JEKLENIMI NOSILCI
Sandi Žibrat, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje projekt zasnove in računske analize rekonstrukcije lesenega ostrešja, varovanega s spomeniškim varstvom objektov ter modifikacijo z jeklenimi profili. V zasnovi je definirana potreba po neizkoriščenem mansardnem prostoru za potrebe poučevanja. Podrobneje je razdelana analiza obtežb na leseno ostrešje, statična analiza obtežb, preveritev obstoječe ter dimenzioniranje nadomestne konstrukcije objekta. Prikazano je tudi dimenzioniranje spojev med jeklenim povezjem s preostalim lesenim delom ostrešja. Obravnavana je analiza projekta s cilji, taktika in plan izvedbe sanacije, plan projekta in taktika izvedbe prav tako tudi stroškovna primerjava modifikacije ostrešja z jekleno konstrukcijo napram leseni.
Ključne besede: gradbeništvo, računska analiza, rekonstrukcija, spomeniško varstvo objektov, sanacija ostrešja, leseno ostrešje, lesene konstrukcije, jeklene konstrukcije, statična analiza, dimenzioniranje, analiza in ekonomika projekta
Objavljeno: 26.02.2016; Ogledov: 807; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (7,01 MB)

6.
Statična analiza in dimenzioniranje nosilca ter stroškovna analiza
David Kralj, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je izdelana statična analiza ostrešja in dimenzioniranje nosilca iz lesa, jekla in armiranega-betona. Za objekt in posamezne vrste materiala nosilca je narejena stroškovna analiza ter izračuni stroškovnega deleža glede na celotno vrednost objekta. Analiza obtežbe in statična analiza sta izdelani s pomočjo programa Frilo. Vsi izračuni so izdelani v skladu s SIST-EN-Evrokod standardi in normativi Obrtne zbornice Slovenije, sekcije gradbincev. Na koncu se izkaže, da imamo najmanj stroškov s pridobitvijo pri lesenem nosilcu, najmanj dela z obdelovanjem pri jeklenem nosilcu in najmanj stroškov z vzdrževanjem pri armirano betonskem nosilcu.
Ključne besede: gradbeništvo, ostrešje, statična analiza, dimenzioniranje, stroškovna analiza
Objavljeno: 24.08.2016; Ogledov: 1003; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

7.
Tehnologija izgradnje strehe
Matic Prepelič, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je predstavljena tehnologija izgradnje strehe in nadstrešnic ter opisana sanacija oziroma menjava strehe. K temu spada opis različnih strešnih kritin ter drugih elementov, ki so potrebni pri izdelavi ali funkcionalnosti strehe. Pri vsakem opisu so, za boljše razumevanje, dodane slike elementov pred in po montaži. Na koncu je napisano mnenje glede strešnih kritin za različne tipe ostrešja.
Ključne besede: Streha, ostrešje, kritina, kleparski izdelki, nadstrešek, sanacija strehe …
Objavljeno: 30.09.2016; Ogledov: 559; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici