SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Varstvo potrošnikov nekoč in danes : diplomsko delo
Maja Tomić, 2009, diplomsko delo

Ključne besede: potrošniki, varstvo potrošnikov, Evropa, potrošniške organizacije, diplomska dela
Objavljeno: 24.07.2009; Ogledov: 3023; Prenosov: 391
.pdf Celotno besedilo (435,70 KB)

6.
PREDLOG PRENOVE PROCESA REALIZACIJE KUPČEVEGA NAROČILA V PODJETJU SIGNUM D.O.O.
Maja Bernik, 2009, diplomsko delo

Opis: V času, v katerem živimo, je za podjetja pomembna sposobnost zaznavanja sprememb trga in konkurence ter njegov odziv na to turbulentno okolje, ki je lahko glavni pokazatelj uspešnosti nekega podjetja. Cilj podjetja ne sme biti samo preživetje, temveč tudi uspešen razvoj podjetja in zaposlenih v njem. Pot, ki lahko podjetje pripelje do uspešnosti in prepoznavnosti, je sestavljena iz več korakov. Med pomembne korake spadata urejen sistem organizacije dela v podjetju ter urejeno poslovanje s pomočjo informacijskega sistema. Temelj diplomske naloge obravnava izboljšavo pretoka informacij in vpeljevanje informacijskega sistema v malo slovensko podjetje Signum, d. o. o.. Namen izboljšave je dobiti organizacijsko strukturo podjetja, ki vsakemu zaposlenemu jasno določa njegove zadolžitve in odgovornosti v podjetju, ter vzpostaviti informacijski sistem, kar nam bo omogočilo tekoč pregled poslovanja v podjetju in s tem tekočo proizvodnjo z manj zastoji. Kljub prvotnemu mišljenju, da se informacijski program ne bo vživel v podjetje in da ga zaposleni ne bodo sprejeli, smo kmalu ugotovili veliko prednosti, ki nam jih lahko prinese. Z vztrajanjem in motiviranjem ostalih zaposlenih lahko program uspešno uporabimo pri celotnem poslovanju in izkoristimo vse zmožnosti, ki jih ponuja.
Ključne besede:  proizvodni proces  prenova organizacije dela v podjetju  vzpostavitev informacijskega sistema  zastave
Objavljeno: 22.01.2010; Ogledov: 1605; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (1,68 MB)

7.
ORGANIZACIJA DELA NA ODDELKU ZA NEFROLOGIJO
Tiana Dundžić, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je, z upoštevanjem nekaterih organizacijskih elementov sodobne zdravstvene nege, opredeljenih v teoriji, predstavljena organizacija dela izvajalcev zdravstvene nege na Oddelku za nefrologijo v Univerzitetnem klinicnem centru Maribor. Osnovni namen diplomskega dela je bil ugotoviti model obravnave pacientov na oddelku za nefrologijo. Uporabljena je bila deskriptivna metoda dela in metoda opazovanja. Podatke smo pridobili s pomocjo obrazca za opazovanje organizacije dela izvajalcev zdravstvene nege. Beležili smo izvedene intervencije izvajalcev zdravstvene nege oddelka za nefrologijo, cas izvedbe dolocene intervencije, kdo sodeluje in vodi timske sestanke, kdo delegira naloge, nacin delegiranja nalog in porocanje ter evidentiranje izvedenih intervencij zdravstvene nege. Na osnovi zbranih podatkov in njihove analize ter aktivnega sodelovanja z zaposlenimi na oddelku za nefrologijo v vseh treh izmenah delovnega casa smo odgovorili na zastavljeno raziskovalno vprašanje, ali je organizacija dela na oddelku za nefrologijo skladna s kriteriji sodobne organiziranosti dela, opredeljenimi v teoriji. Ugotavljamo, da prihaja do razkoraka med usmeritvami sodobne organiziranosti zdravstvene nege, kot izhaja iz teorije, in organizacijo dela na oddelku za nefrologijo, zato so potrebne dolocene spremembe.Spoznanja smo predstavili v strukturni obliki in predlagali potrebne izboljšave.
Ključne besede: Kljucne besede: organizacija dela, sodobni elementi organizacije, model obravnave pacientov, naloge medicinske sestre.
Objavljeno: 10.06.2010; Ogledov: 1835; Prenosov: 271
.pdf Celotno besedilo (224,73 KB)

8.
9.
Kritična ocena prostovoljnega dela : magistrsko delo
Tadeja Krajnc, 2010, magistrsko delo/naloga

Ključne besede: prostovoljno delo, prostovoljci, usposabljanje, nevladne organizacije, magistrska dela
Objavljeno: 12.10.2010; Ogledov: 1769; Prenosov: 422
.pdf Celotno besedilo (682,67 KB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici