| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
RACIONALIZACIJA ČASA MENJAVE ORODIJ ZA BRIZGANJE PLASTIČNIH MAS V PODJETJU ISKRA MEHANIZMI D.D. LIPNICA
Tomaž Oblak, 2009, diplomsko delo

Opis: Spremembe, ki so stalnica današnjega časa, nastajajo zelo hitro. S tem se tudi okolje, v katerem živimo, nenehno in zelo intenzivno spreminja. Takšemu okolju se morajo hitro in nenehno prilagajati tudi podjetja, če si želijo zagotoviti svoj dolgoročni obstoj. V diplomski nalogi je predstavljeno nekaj osnov o brizganju plastičnih mas in preoblikovanje sistema menjav orodij na strojih za brizganje plastičnih mas s pomočjo uporabe metode SMED. V nalogi so predstavljene prednosti, ki jih metoda SMED prinaša in uporaba metode je prikazana na praktičnem primeru. Zaradi merjenja učinkovitosti metode SMED so se izvajale meritve časa menjave orodja pred in po izbolšavi. Dobljeni rezultati in stroškovna analiza prihrankov je prikazana v zaključku naloge.
Ključne besede: - organizacija - proizvodni proces - prenova proizvodnega procesa - brizganje plastike - preoblikovanje sistema menjav orodij - Iskra Mehanizmi, d.d., Lipnica
Objavljeno: 23.02.2010; Ogledov: 2501; Prenosov: 429
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

6.
PRENOVA PROIZVODNEGA PROCESA V PODJETJU PALFINGER D.O.O. MARIBOR
Franc Kelc, 2010, diplomsko delo

Opis: Podjetje Palfinger d. o. o. izdeluje med drugim izdelke zvarjence konzolnega dvigala (v nadaljevanju KS) — roka dvigal. V diplomski nalogi je predstavljena prenova proizvodnega procesa in zmogljivosti zvarjenca konzolnega dvigala. V uvodu je predstavljeno podjetje pred uvedbo prenovnega procesa. Sledi podroben opis uvedenih sprememb: novega časa planiranj, uvedba vizualnih pomagal, izboljšan materialni tok ter nenazadnje rešitve za odpravo izgub pri menjavi serije. V nadaljevanju pa z analizo prenovljenega procesa predstavimo vpliv uvedenih sprememb na proizvodni proces in na ta način razrešimo v diplomskem delu zastavljen problem, kako izboljšati proizvodni proces zvarjenca konzolnega dvigala KS.
Ključne besede: proizvodni proces, organizacija proizvodnega procesa, prenova proizvodnega procesa, zvarjenci konzolnega dvigala, Palfinger d. o. o.
Objavljeno: 12.04.2010; Ogledov: 3551; Prenosov: 381
.pdf Celotno besedilo (503,02 KB)

7.
PREDLOG PRENOVE PROIZVODNEGA PROCESA V PODJETJU GRIESHABER LOGISTIK D.O.O.
Nives Končar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen problem zasnovanih delovnih mest Laser 3 in Ročno pakiranje v podjetju Grieshaber Logistik, d. o. o., kjer prihaja do nekoristno porabljenega časa in s tem povezanih višjih stroškov. Z ustrezno rešitvijo bi lahko podjetje ta finančna sredstva porabilo za druge namene. Vemo, da je danes konkurenca na trgu vsak dan večja, zato menimo, da bi omenjeno podjetje moralo popolnoma reorganizirati obe delovni mesti, če želi obdržati eno izmed vodilnih mest na trgu. S predlagano rešitvijo želimo podjetju pomagati, da bi izboljšalo svoje poslovanje in doseglo večjo učinkovitost.
Ključne besede: proizvodni proces, organizacija proizvodnega procesa, prenova proizvodnega procesa, Grieshaber, d. o. o., notranja logistika
Objavljeno: 23.10.2011; Ogledov: 2316; Prenosov: 179
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

8.
Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici