| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TERMINSKO PLANIRANJE GRADNJE ŠPORTNE DVORANE MOZIRJE
Niko Brinovšek, 2012, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi je obravnavana organizacija gradbišča za Športno dvorano Mozirje, ki vsebuje: opis objekta, proučitev pogojev gradnje, dimenzioniranje začasnih objektov in instalacij, tehnično poročilo k projektu organizacije gradbišča, planiranje gradnje omenjenega objekta ter predračun pripravljalnih in zaključnih del. Prav tako je obravnavano terminsko planiranje gradnje omenjenega objekta. Na koncu diplomske naloge sta prikazana tudi organizacijska shema ureditve gradbišča in modificiran gantogram za terminski plan gradnje objekta.
Ključne besede: Gradbeništvo, organizacija grajenja, organizacija gradbišča, terminsko planiranje
Objavljeno: 16.02.2012; Ogledov: 2138; Prenosov: 485
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

5.
TEHNIČNO-VARNOSTNI VIDIK IN UPRAVIČENOST IZGRADNJE POVEZOVALNEGA TRAKTA MED INDUSTRIJSKIMA HALAMA
Barbara Tomše, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je najprej obravnavan tehnični in varnostni vidik izgradnje novega objekta, v katerem se bodo vzpostavili vertikalni transporterji. Tehnično-varnostni vidik je predstavljen s pomočjo projektne dokumentacije, ki je potrebna za pričetek gradnje objekta in za obravnavan objekt zajema prikaz organizacije gradbišča ter varnostni načrt. V zadnjem poglavju je prikazan ekonomski vidik diplomske naloge, ki obravnava upravičenost investicije v vertikalne transporterje. Na podlagi metode dobe vračanja in neto sedanje vrednosti pridemo do rezultata, da se investicija izplača.
Ključne besede: avtomatizacija proizvodnje, organizacija grajenja, organizacija gradbišča, varnost in zdravje pri delu, varnostni načrt, upravičenost investicije
Objavljeno: 20.02.2013; Ogledov: 1076; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (4,26 MB)

6.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TEHNOLOŠKI PROCES GRAJENJA VEČSTANOVANJSKEGA OBJEKTA OB PAKI V VELENJU
Ciril Medved, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja organizacijo gradbišča in tehnološki proces grajenja večstanovanjskega objekta v Velenju. Bralec se v prvem delu seznani s splošnim opisom projekta. V jedru diplomske naloge je predstavljena analiza pogojev, potrebnih za izgradnjo objekta, ter organizacija gradbišča, ki vsebuje tehnično poročilo, dimenzioniranje začasnih objektov, naprav in napeljav, shemo ureditve gradbišča ter popis pripravljalnih in zaključnih del. Zadnji del diplomske naloge opisuje tehnično izvedbo procesa za gradnje stanovanjskega objekta.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, tehnološki procesi grajenja
Objavljeno: 06.09.2013; Ogledov: 1220; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (5,84 MB)

7.
PROJEKT ORGANIZACIJE GRADBIŠČA >MEDGENERACIJSKI IZOBRAŽEVALNI CENTER MARIBOR< Z ANALIZO TERMINSKEGA PLANA
Branko Bohorč, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je za objekt medgeneracijski izobraževalni center izdelan projekt organizacije gradbišča in analiziran terminski plan, ki je izdelan v mrežni in gantogramski tehniki. Da se organizacija gradbišča lahko sploh izdela, je potrebno preučiti območje gradnje, funkcionalno zasnovo in tehnične značilnosti objekta. Nato se za potrebe same organizacije gradbišča najprej preuči predhodne pogoje gradnje, ki se nanašajo na razno dokumentacijo, možnosti nabave potrebnih gradbenih materialov in delovnih sredstev. Sledi dimenzioniranje začasnih objektov in inštalacij, ki so za gradbišče nujno potrebni. V zaključku organizacije gradbišča se izdela tehnično poročilo in shema gradbišča, kjer se vidi lokacija začasnih prostorov in deponij. V zaključku diplomskega dela je opisana posamezna faza gradnje ter izdelan mrežni diagram in terminski plan v gantogramski tehniki, ki prikazuje dejanski potek posameznih del ter spremljanje in analizo gradnje objekta do končnega roka.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija grajenja, analiza terminskega plana
Objavljeno: 24.05.2016; Ogledov: 747; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (11,25 MB)

8.
Organizacija gradbišča in tehnološki procesi grajenja za poslovni kompleks Hranilnica LON V Kranju
Sara Sajovic, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava organizacijo gradbišča in tehnološke procese grajenja za poslovni kompleks hranilnice LON v Kranju. Najprej so razloženi osnovni pojmi v zvezi z organizacijo gradbišča in tehnološkimi procesi grajenja ter cilji diplomskega dela, nato pa so opisani predvideni objekti, obstoječe stanje in okolica. Prav tako so povzeti vsi bistveni podatki iz projekta, sledi proučitev pogojev gradnje objekta. Najpomembnejši del diplomske naloge je dimenzioniranje vseh potrebnih deponij in skladišč ter kapacitet začasnih inštalacij. Rezultat dimenzioniranja je organizacijska shema gradbišča. Diplomska naloga vsebuje tudi popis pripravljalnih in zaključnih del ter vse potrebne sezname proizvodnih virov. Na koncu naloge so opisani še tehnološki procesi gradnje objekta.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, tehnološki procesi grajenja
Objavljeno: 09.09.2015; Ogledov: 852; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (6,62 MB)

9.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TEHNOLOŠKI PROCESI GRAJENJA POSLOVNO-SKLADIŠČNEGA OBJEKTA V MESTINJU
Veljko Mijatović, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja organizacijo gradbišča in tehnološki proces grajenja poslovno-skladiščnega objekta MOS Servis d.o.o. v Mestinju. V prvem delu so razloženi osnovni pojmi organizacije gradbišča in cilj diplomskega dela. Sledita predstavitev splošnih podatkov o projektu ter splošni opis objekta. V jedru diplomskega dela je predstavljena analiza pogojev, potrebnih za izgradnjo objekta. Najpomembnejši del predstavljata dimenzioniranje deponij, skladišč začasnih prostorov, naprav, napeljav ter popis pripravljalnih in zaključnih del. Na podlagi dimenzioniranja je bila izdelana shema organizacije gradbišča. V zadnjem delu diplomskega dela so opisani še tehnološki procesi gradnje objekta.
Ključne besede: gradbeništvo, gradbena dela, organizacija gradbišča, tehnološki procesi grajenja
Objavljeno: 20.04.2016; Ogledov: 627; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (7,37 MB)

10.
ORGANIZACIJA GRADBIŠČA IN TEHNOLOŠKI PROCESI GRAJENJA ZA PROIZVODNO-SKLADIŠČNO HALO V LAŠKEM
Tomaž Amon, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava organizacijo gradbišča in tehnološke procese pri grajenju proizvodno-skladiščne hale v Laškem. Prvi del diplomskega dela vsebuje namen, predpostavke in splošen opis projekta ter objekta. Jedro diplomskega dela predstavlja proučitev predhodnih pogojev za gradnjo in organizacijo gradbišča. Ob koncu diplomskega dela so prikazani tehnološki procesi gradnje proizvodno-skladiščne hale v Laškem.
Ključne besede: gradbeništvo, organizacija gradbišča, tehnološki procesi grajenja, gradbena dela
Objavljeno: 08.09.2016; Ogledov: 630; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (5,13 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici