| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpliv stresa na organizatorje pri organizaciji dogodkov
Luka Muhič, 2019, magistrsko delo

Opis: Strokovnjaki uvrščajo kot enega izmed najbolj stresnih poklicev na svetu poklic organizatorja dogodkov. Kako vpliva stres na organizacijo dogodka in posameznika, smo opredelili skozi teoretično in raziskovalno delo. V teoretičnem delu smo podrobneje predstavili sam pomen stresa na delovnem mestu, vplive iz okolja na stres – stresorje, posledice stresa (vključno z izgorelostjo na delovnem mestu) in kako stres obvladovati oz. premagati. Za povezavo stresa z organizacijo dogodka pa smo opredelili potek dela organizatorja dogodka. V raziskovalnem delu smo skozi kvalitativno analizo polstrukturiranih intervjujev ugotovili zahtevnost dela organizatorja dogodka, kako posamezniki zaznavajo stres, faze oz. procese dela, kjer organizatorji dogodkov zaznavajo stres, vzroke stresa, fizične, psihične in vedenjske posledice stresa ter tehnike/dejavnosti za obvladovanje stresa. Ugotovljeno je, da je delo organizatorja zahtevno delo, pri katerem je veliko stresnih situacij. Stres se največkrat pojavi tik pred samo izvedbo dogodka zaradi vpletenosti predvsem v koordinacijo, preverjanje in nadzor, to so obenem tudi vzroki stresa, posledice, ki jih stres povzroči, pa so najpogosteje: utrujenost, težave z želodcem, bolečine v mišicah, izgorelost, stiska, nespečnost, zmedenost, nihanje razpoloženja, vzkipljivost itd. Najbolj učinkovita tehnika za obvladovanje in premagovanje stresa je po mnenju intervjuvancev telesna oz. fizična aktivnost. Ugotovljeno je, da je delo organizatorja zelo stresen poklic, saj je jasno, da ob večini organizacij ne gre vedno vse po načrtu in po navadi gre nekaj narobe, zato je pomembno, da smo pri organizaciji dogodkov fleksibilni in odporni na slabe situacije, ki lahko vodijo v stres, torej da se ne zlomimo ob težkih trenutkih, kajti z dogodkom oz. z načrtovanjem moramo nadaljevati ne glede na vse.
Ključne besede: stres pri organizatorjih dogodkov, organizacija dogodkov, vzroki stresa, posledice stresa, premagovanje/obvladovanje stresa
Objavljeno: 14.01.2020; Ogledov: 377; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

2.
VPLIV DRUŽBENIH OMREŽIJ NA INTENZIVNOST KOMUNIKACIJE VELIKIH DOGODKOV: PRIMER EVROPSKE PRESTOLNICE KULTURE MARIBOR 2012
Tina Žehelj, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili internet kot komunikacijski sistem ter se podrobneje osredotočili na komunikacijo v spletnih družbenih omrežjih. Internet je javno dostopen že 20 let in se še vedno spreminja, saj mediji postajajo vse bolj družbeni. Tudi med tistimi, ki dobro vedo, kako ga uporabljati, se vzorec uporabe še vedno spreminja. S pomočjo interneta se tako oblikujejo dodatni socialno-dialoški prostori, v katerih se posamezniki lahko srečujejo in med seboj združujejo, pogovarjajo in razpravljajo. Spletna družbena omrežja ponujajo nove možnosti družbenega vpliva. V diplomski nalogi smo izpostavili značilnosti spletnih družbenih omrežij – njihov vpliv in vlogo v družbi ter pri organizaciji dogodkov, podrobneje smo se dotaknili omrežja Tviter. Osredotočili smo se na komunikacijo Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 na spletnem družbenem omrežju Tviter. Analizirali smo tako komunikacijo, ki so jo preko Tviterja posredovali v letu 2012, ko so se v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 odvijala različna dogajanja, kot tudi komunikacijo pred in po letu 2012.
Ključne besede: spletna družbena omrežja, Evropska prestolnica kulture Maribor 2012, spletno komuniciranje, internet, organizacija dogodkov
Objavljeno: 02.07.2014; Ogledov: 1429; Prenosov: 289
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

3.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA ORGANIZACIJO DOGODKOV V KONGRESNEM CENTRU
Anže Topolovec, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava izdelavo programske rešitve za organiziranje dogodkov v kongresnem centru s pomočjo programa Microsoft Access. Aplikacija, ki temelji na podatkovni bazi, je namenjena podpori za kongresne centre ali ostala podjetja, ki se v kakršni koli meri srečujejo z organizacijo dogodkov. S podobnim delovnim procesom sem se tudi sam srečal v času študentskega dela in na podlagi lastnih izkušenj skušal ustvariti aplikacijo, ki bi pripomogla k boljšemu sodelovanju med oddelki, ki so odgovorni za organizacijo in izvedbo prireditev. Namen diplomskega dela je izboljšati prenos informacij med kadri, ki sodelujejo pri organizaciji dogodka v kongresnem centru. Osnovni cilj obravnavanega problema pa je izdelava delujočega prototipa. Izdelana aplikacija je preprosta za uporabo, sami obrazci so uporabniku prijazni, prav tako pa tudi njihova funkcionalnost. Poročila, ki jih aplikacija kreira prikazujejo vse potrebne informacije, ki jih organizator potrebuje pri organizaciji dogodka. Same pomankljivosti aplikacije, ki so se pojavile so bile, da je bil pregled lanskih dogodkov, pregled delovanja organizatorja in prikaz podatkov o mesečnem ali letnem poslovanju kongresnega centra onemogočen.
Ključne besede: Kongresni center, organizacija dogodkov, informacijska podpora.
Objavljeno: 10.12.2013; Ogledov: 865; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici