| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
OPTIMIZACIJA POSLOVNEGA PROCESA V JAVNEM SEKTORJU
Igor Brdnik, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo se osredotočili na proces pisanja kazenskih nalogov pri tem ko nas ustavi policist. Proces je glede na današnje tehnologije zastarel, saj večino dela policist opravi ročno. Zato smo se odločili proces spremeniti in izboljšati, pri tem pa smo upoštevali tehnologije, ki so v uporabi danes. Obstoječ proces smo preučili in ga s pomočjo notacije BPMN zmodelirali v orodju IBM Web Sphere Business Modeler. V istem orodju smo izdelali tudi izboljšan model procesa, ki je optimiziran za delo z računalnikom in tiskalnikom, vsi zakonsko zahtevani podatki pa bi se naj prenašali iz podatkovnih baz policije, kar pomeni manj dela za policiste in krajši čas izvajanja procesa.
Ključne besede: modeliranje poslovnega procesa, poslovni proces, plačilni nalog, optimizacija, BPMN
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1673; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

6.
OPTIMIZACIJA PROCESA IZHODNE LOGISTIKE V PODJETJU GORENJE D.D.
Nejc Fišer, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar obravnava izhodno logistiko v podjetju Gorenje. Raziskal sem, kaj je podjetje z investicijo v izgradnjo visokoregalnega skladišča NAVIS pridobilo, in to z vidika zaposlenih, skladiščnih površin in skladiščenih izdelkov. Preučil sem tudi optimizacijo procesa odpreme, da bi v podjetju realizirali optimalno odpremo končnih izdelkov.
Ključne besede: avtomatizirano visokoregalno skladišče (NAVIS), skladišče trgovskega blaga (STB), podjetje Gorenje, optimizacija nakladanja, optimizacija logističnega procesa, izhodna logistika.
Objavljeno: 17.12.2012; Ogledov: 1096; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (922,89 KB)

7.
Razvoj prototipne programske rešitve za spremljanje procesa luženja v podjetju SIJ Acroni
Sašo Ilić, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je rezultat sodelovanja med podjetjem SIJ Acroni, d. o. o., in Fakulteto za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Gre za razvojno-raziskovalni projekt z namenom izboljšanja učinkovitosti v proizvodnji oddelka Lužilnica v obratu Predelava debele pločevine (PDP). Končni namen projekta je razvoj modela za optimizacijo procesa luženja, namen diplomskega dela pa je ugotoviti, kateri podatki v internem informacijskem sistemu podjetja SIJ Acroni, d. o. o., so dostopni in katere podatke bi še potrebovali za razvoj optimizacijskega modela. Cilj je razviti prototipno programsko rešitev, ki bo omogočala beleženje manjkajočih podatkov in jo bo mogoče integrirati v obstoječi informacijski sistem podjetja. V uvodu je predstavljen problem, s katerim se srečujemo, in okolje, v katerem poteka delo. V drugem poglavju so opisane teoretične osnove programiranja v programskem jeziku Visual Basic in sama metoda opazovanja procesa luženja in beleženja podatkov. Sledi opis obstoječega stanja oz. trenutnega stanja po podatkih v informacijskem sistemu. To zajema pregled interne dokumentacije in analizo obstoječih podatkov. Sama programska rešitev je predstavljena v četrtem poglavju, v zaključkih pa so podani pogoji za uvedbo, učinki uvedbe in možnosti nadaljnjega razvoja programske rešitve.
Ključne besede: ‒ jeklarska industrija ‒ luženje ‒ optimizacija procesa ‒ zajem podatkov ‒ prototipna programska rešitev
Objavljeno: 22.10.2019; Ogledov: 50; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (2,70 MB)

8.
Uvedba skupnega visokoregalnega skladišča v SŽ-CD Dobova
Denis Dolinšek, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi želimo predstaviti razloge in rešitve za uvedbo novega skupnega visokoregalnega skladišča v poslovanje podjetja Proizvodnja Dobova, v katerem je avtor tega dela že opravljal praktično usposabljanje v sklopu šolanja in je sedaj tam tudi zaposlen. Predstavili bomo trenutno obstoječo skladiščno infrastrukturo - jo opisali in kritično analizirali – ter razloge in naš predlog načrta za uvedbo novega skupnega visokoregalnega skladišča. Podjetje Proizvodnja Dobova se primarno ukvarja z vzdrževanjem in reviziranjem vlečenih tirnih tovornih vozil, včasih pa se opravijo dela tudi na kakšnem drugem tirnem vozilu. Zaradi široke palete dela mora podjetje imeti na zalogi tudi veliko različnih rezervnih in nadomestnih delov, potrebnih za nemoteno delovanje proizvodnega procesa. Trenutno so skladišča, skladiščniki, skladiščne službe in mesta dejanske porabe razmetani in dislocirani po celotnem podjetju, zaradi česar prihaja do različnih težav, povezanih s tem. Glede na probleme, ki smo jih opazili pri delu v podjetju, bomo v diplomski nalogi podali predlog za rešitev predstavljenega problema in zapisali možnosti nadaljnjega razvoja.
Ključne besede: visokoregalno skladišče, optimizacija skladišča, izboljšanje procesa;
Objavljeno: 11.09.2012; Ogledov: 1158; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (937,37 KB)

9.
Prenova komisioniranja v izhodnem skladišču Polzela Tovarna nogavic, d.d.
Veronika Cestnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava drobno komisioniranje v izhodnem skladišču podjetja Polzela tovarna nogavic, d.d. Komisioniranje zahteva največ časa za izvedbo in nosi največje stroške izmed skladiščnih procesov. V skladišču še vedno izvajajo klasično papirno komisioniranje, ki pa dandanes ni več konkurenčno. Kot glavni problem, ki smo ga opazili na podlagi opisa obstoječega stanja, smo izpostavili neučinkovito komisioniranje, ki je posledica različnih vzrokov. Podali smo rešitve, ki bi proces v celoti izboljšale. Optimizacija procesa z uvedbo sodobne opreme omogoča krajši čas trajanja procesa, boljšo kakovost in manj stroškov. Prikazali smo, kakšen učinek ima posamezen predlog na proces. Opazili smo, da so skladiščni procesi med seboj soodvisni, kar pomeni, da napake v enem procesu ovirajo ostale procese. Tako bi bilo potrebno prenoviti še ostale skladiščne procese, da se bodo predlagane rešitve v celoti obrestovale.
Ključne besede: komisioniranje, informacijska podpora skladiščnemu procesu, optimizacija procesa
Objavljeno: 03.11.2012; Ogledov: 1459; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (3,10 MB)

10.
Optimizacija postavitve proizvodnje za izdelavo rampne deske pri podjetju Uniforest d.o.o.
Miha Rečnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V današnjem času vedno več podjetij opaža, da ni pomembno le to, da ima podjetje dober proizvod, ki je kupcem všeč, ampak tudi, da je ta proizvod narejen v najkrajšem času in z najmanj porabljenimi sredstvi. To imenujemo optimizacija proizvodnih procesov. V diplomskem delu sem opisal nov produkt, ki ga podjetje želi proizvajati, izračunal sem normativne čase ter število delovnih mest, ki jih podjetje potrebuje za vsako operacijo, prav tako pa sem predstavil teoretično najboljšo postavitev proizvodnje, ki bi za ta izdelek dala najboljše rezultate.
Ključne besede: Optimizacija proizvodnega procesa, postavitev proizvodnje, organizacijske strukture.
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 889; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici