| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
UPRAVLJANJE Z ZALOGAMI V PODJETJU DOORS D.O.O.
Urša Jerala, 2012, diplomsko delo

Opis: Zaloge predstavljajo pomemben člen v dobavni verigi podjetja, saj zagotavljajo nemoteno oskrbo podjetja s potrebnimi materiali in tako omogočajo tekoč delovni proces. Obstaja več vrst zalog. To so proizvodne zaloge, zaloge pomožnega materiala, zaloge polizdelkov in zaloge končnih izdelkov. Poleg tega pa so tu še varnostne, signalne, maksimalne, minimalne zaloge in druge. Zaloge v podjetju kompenzirajo napake zaradi neprimernih metod planiranja, nenatančnih podatkov o stanjih, zamud dobavnih rokov in odklone dobavljenih količin. Problem zalog je, da nase vežejo finančna sredstva, obenem pa povzročajo stroške. Večje kot so zaloge, večje stroške ima podjetje. Zato je potrebno posvetiti veliko pozornosti določanju optimalne višine zalog, to pa izhaja iz znanja o proizvodih in procesih, poznavanju dejavnosti in proizvodnih zmogljivosti podjetja, pa tudi iz zmožnosti dovolj natančnega napovedovanja prodaje. Teoretično obravnavo zalog sem nadaljevala s ponazoritvijo upravljanja z zalogami v podjetju Doors, d.o.o., kjer sem predstavila njihov način spremljanja zalog in nekatere podatke, ki omogočajo boljši pogled na zaloge.
Ključne besede: zaloge, ABC analiza, JIT, stroški zalog, skladiščenje, optimalna naročilna količina, metode vrednotenja zalog, kazalniki obračanja
Objavljeno: 06.12.2012; Ogledov: 1775; Prenosov: 218
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

3.
RACIONALIZACIJA SKLADIŠČNEGA POSLOVANJA Z UVEDBO INFORMACIJSKE PODPORE V PODJETJU NELIT S.P.
Tilen Železnikar, 2012, diplomsko delo

Opis: Podjetje Nelit s. p. se ukvarja s prodajo, z izposojo in s servisom rehabilitacijskih pripomočkov. Podjetje je imelo še pred slabim letom velike težave s skladiščenjem, saj je neurejen proces skladiščenja podjetju predstavljal velik strošek. Osnovne naloge skladiščenja so varovanje, izdajanje in sprejemanje materiala. Skladišča morajo biti postavljena tako, da omogočajo čim krajše poti in čim nižje stroške. Material v skladiščih mora biti pregledno postavljen in hitro dosegljiv, seveda pa mora biti vse podprto s programsko opremo, ki vse to omogoča. V diplomski nalogi sta predstavljena analiza obstoječega stanja skladiščnega poslovanja v podjetju Nelit s. p. in predlog za izboljšave z uvedbo informacijskega sistema za vodenje skladišča in zalog ter z uporabo tehnik za upravljanje zalog. Podana je tudi kritična analiza in vidik stroškov uvedbe novega informacijskega sistema in tehnik vodenja zalog.
Ključne besede: • Vodenje zalog • Logistika • ABC analiza • Optimalna naročilna količina • Informacijski sistem
Objavljeno: 09.10.2012; Ogledov: 1433; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (979,32 KB)

4.
Optimizacija zalog vhodnega materiala v podjetju CM - OS Mastnak
Igor Kolarič, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava tematiko s področja upravljanja zalog vhodnega materiala v podjetju CM – OS Mastnak. Problem nastopi zaradi dejstva, da se vse aktivnosti, povezane z zalogo, v podjetju izvajajo in rešujejo na podlagi subjektivnih presoj osebja. Tako nastajajo nepotrebni stroški in občasna nezaloženost, ki vodi do daljšanja rokov dobave končnih izdelkov. V ta namen smo na podlagi teoretičnega znanja tvorili optimiziran model, ki predvideva takšne naročilne količine, ob katerih so skupni stroški zalog najnižji. Prav tako smo določili nivoje zalog, ki varujejo podjetje pred nezaloženostjo ter nivoje, pri katerih bi bilo najbolje sprožati nabavne akcije.
Ključne besede: zaloga, stroški, optimalna naročilna količina, optimizacija, nivo zalog
Objavljeno: 21.11.2014; Ogledov: 898; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici