| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Optična kontrola proizvodov z uporabo pametne kamere
Igor Bedök, 2016, diplomsko delo

Opis: Avtomatizirani optični nadzor serijsko proizvedenih izdelkov je sodoben način zagotavljanja brezhibnega proizvoda na koncu proizvodnega traku. Takšen nadzor odpravi kakršno koli možnost posredovanja neustreznih proizvodov, zaradi katerih bi povzročili reklamacijske postopke in posledično nezadovoljnega kupca. V začetni fazi smo posneli trenutno stanje na svetovnem nivoju rabe sistemov za optični nadzor dimenzij ter barve proizvodov. Odločili smo se uporabiti pametno kamero proizvajalca OMRON ter jo integrirali v proizvodni proces sestave avtomobilskih varovalk tipa NORM. Glavni razlog uvedbe sistema, ki ne bo dopuščal možnosti, da bi kupec prejel slabe proizvode, je bila reklamacija s strani kupca zaradi dimenzijsko oziroma barvno neustreznih proizvodov med dobrimi proizvodi. V proizvodno linijo implementirana kamera zajame sliko vsakega proizvoda. Na osnovi meritev različnih dimenzij in barve varovalk zazna kamera vsakršno dimenzijsko in barvno odstopanje in takšen proizvod s pomočjo pnevmatskega cilindra tudi odstrani v za to predvideno izmetno skladišče. Osnova za določanje dimenzijskih in barvnih parametrov kamere je standard ISO 8820-3:2010, ki definira dimenzijske tolerance in barvo avtomobilskih varovalk. Komunikacija kamere in industrijskega krmilnika poteka preko digitalnih vhodov in izhodov obeh naprav. Cilj diplomskega dela je bil dosežen, saj se je optična kontrola dimenzij in barve proizvodov s pomočjo pametne kamere izkazala za zelo zanesljivo in cenovno ugodno rešitev popolnega nadzora proizvodnje avtomobilskih varovalk.
Ključne besede: optična kontrola, pametna kamera, industrijski krmilnik, parametriranje
Objavljeno: 06.09.2016; Ogledov: 1566; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (5,89 MB)

2.
Naprava za optično kontrolo izdelkov v podjetju Tesnila GK D.O.O.
Alojzij Pisar, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena izdelava naprave za optično kontrolo izdelkov v podjetju Tesnila GK d.o.o.. Pred avtomatizacijo se je kontrola izdelkov v celoti izvajala ročno, zato se na začetku osredotočam na analizo stanja kontrole, s čimer bo ugotovljena najprimernejši način avtomatizacije. V nadaljevanju diplomske naloge je prikazano konstruiranje oz. načrtovanje stroja, ter izbira periferije (senzorji, aktuatorji,... ). Stroj je sestavljen iz: vibracijskega zalogovnika (za zalaganje izdelkov), tekočega traku (transport izdelkov) in kamer (za optično kontrolo). Za krmiljenje slednjih se uporablja industrijski krmilnik, ki ga je bilo potrebno ustrezno sprogramirati. S pomočjo ustreznih kamer za optično kontrolo se določa ustreznost izdelkov oz. njihova neustreznost. Na koncu naloge je prikazana analiza posodobitve optične kontrole, s katero prihajamo do ugotovitve za koliko je avtomatizacija izboljšala proces. Cilji diplomske naloge so bili doseženi, saj je optična kontrola izdelkov zanesljiva in se izvaja popolnoma brez posega delavcev.
Ključne besede: optična kontrola, avtomatizacija, vibracijski zalogovnik, transportni trak, pnevmatsko prijemalo, industrijski krmilnik, senzor, elektropnevmatski ventil, aktuator
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 1260; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (4,18 MB)

3.
Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici