| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALIZA DELOVNIH PROCESOV IN SISTEMIZACIJA DELOVNIH MEST V PODJETJU DIMNIKARSTVO DOVRTEL, D.O.O.
Simon Dovrtel, 2011, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Dimnikarstvo je zadnja leta podvrženo nenehnim zunanjim vplivom, ki so posledica tehnološkega napredka na področju ogrevanja, varstva okolja, političnih sprememb v državi, socialnih razmer prebivalstva, sprememb v šolstvu ter slabše publicitete v medijih. Če želijo podjetja nadaljevati tovrstno dejavnost, se morajo tem spremembam ustrezno prilagoditi. Dimnikarstvo Dovrtel, d. o. o., je poleg teh sprememb zaradi povečanega obsega dela moralo izvesti tudi širitev podjetja oz. dodatno zaposlovanje, kar vpliva na dosedanjo organiziranost podjetja in ustvarja nova delovna mesta. Zato se je podjetje odločilo prenoviti organizacijsko strukturo, redefinirati delovne procese in delovna mesta ter izdelati sistemizacijo delovnih mest, ki bo v oporo tako zaposlenim pri vrednotenju njihovega dela in kariernega razvoja kakor tudi podjetju kot vsestransko organizacijsko in managersko orodje. Prav tako bo treba za lažje delo vseh zaposlenih in preglednejše poslovanje delovne procese znotraj podjetja standardizirati, jih sprejeti kot interni akt ter pozneje prepisati v preprostejšo obliko – sestaviti bo treba t. i. brošure, v katerih bodo zahteve in navodila za posamezno delovno mesto. S tem se bodo odpravile možne zadrege iz preteklosti in pojasnile novosti pri zaposlenih, veliko lažje pa bo predstaviti obseg dela tudi novim kadrom. Diplomsko nalogo smo izvedli z analizo procesov, ki je temelj za novo določitev zahtev in sistemizacijo delovnih mest. Prav tako smo sestavili ocenjevalno lestvico za vse zaposlene v podjetju, v kateri smo ugotavljali njihove dejanske kompetence in jih primerjali z zahtevanimi. Na tej osnovi je mogoče oceniti njihovo trenutno poznavanje delovnega mesta (naloge, dolžnosti, odgovornosti) in njihovo delovno učinkovitost.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE Poslovni procesi, organizacijska struktura, opis delovnih mest, analiza delovnih mest, sistemizacija.
Objavljeno: 22.08.2011; Ogledov: 2841; Prenosov: 346
.pdf Celotno besedilo (2,71 MB)

2.
ANALIZA DELOVNIH MEST NA STANOVANJSKEM SKLADU REPUBLIKE SLOVENIJE
Kaja Rebula, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Sistemizacijo obravnavamo kot normativ, ki ureja odnose med dvema glavnima elementoma na področju dela, to sta delovni proces in izvajalec delovnega procesa. Določa organiziranost delovnega procesa. Pod pojmom sistemizacija lahko razumemo tudi katalog delovnih mest z opisi. Podatke za opis delovnega mesta pridobivamo s pomočjo analize dela. Analiza dela je zapis vseh nalog in zahtev na delovnem mestu, fizikalnih in socialnih delovnih razmer, odgovornosti ter ostalih osebnostnih lastnosti, ki so pomembne za opravljanje določenega dela. Na primeru Stanovanjskega sklada RS bomo obdelali pomembnost in ustreznost sedanje sistemizacije. Stanovanjski sklad posluje od leta 1991, skozi leta pa sta se njegova vizija in poslanstvo spreminjala. Posledično so se spremenile dejavnosti, ki jih sklad izvaja. V diplomskem delu smo ugotavljali, ali obstoječa sistemizacija dohaja potrebe sodobnega časa. Zanima nas, ali se sistemizacija, ki je bila napisana leta 2004, še vedno sklada s sistemom vseh opravil na Stanovanjskem skladu RS, glede na spremembo delovnih procesov in organiziranosti. Obravnavali smo sistemizacijo in analizo dela v finančnem sektorju. Primerjali smo opise delovnih mest, katera so navedena v katalogu delovnih mest z rešenim vprašalnikom, katerega so izpolnili zaposleni v finančnem sektorju. Preko rešenega vprašalnika so nam zaposleni podali sliko njihovih opravil in aktivnosti, ki jih izvajajo na delovnem mestu. V diplomskem delu smo podali predloge za opise delovnih mest, pri katerih prihaja do razhajanj in s tem prispevali predlog sistemizacije za finančni sektor, ki ustreza sedanjem stanju na Stanovanjskem skladu RS. Prav tako smo ugotovili, da se pojavlja potreba po novih delovnih mestih. Sedanja sistemizacija ne kaže jasne in realne slike procesov, ki se v organizaciji odvijajo in njihove medsebojne povezave. Na podlagi podatkov, ki jih vsebuje zastarela sistemizacija, potrebe po novem delovnem mestu kadrovska služba v organizaciji ni zaznavala.
Ključne besede: Sistemizacija delovnih mest, analiza dela, javna uprava, opis delovnega mesta, Stanovanjski sklad Republike Slovenije
Objavljeno: 10.10.2016; Ogledov: 621; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

3.
Analiza delovnih mest v podjetju Kavarent-Damjan Jelenko s.p.
Barbara Grobelnik, 2018, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na analizo delovnih mest v konkretnem delovnem okolju. V podjetju Kavarent Damjan Jelenko s. p. se do zdaj niso ukvarjali z analizo in sistemizacijo delovnih mest. Menijo, da ne potrebujejo sistemizacije, saj ta v slovenski zakonodaji ni potrebna, če ima podjetje manj kot deset zaposlenih. Delavci posledično ne vedo, kaj so njihove ključne naloge in dolžnosti, podjetje ima težave pri zaposlovanju in tako je celotna slika podjetja neorganizirana. V teoretičnem delu smo na kratko opisali najpomembnejše pojme, ki se pojavljajo v literaturi, in opredelili različna mnenja avtorjev o posameznih pojmih. V empiričnem delu smo predstavili osnovne podatke, ki smo jih zbrali za analizo delovnih mest, jih opisali in na podlagi vprašalnikov, intervjuja in lastnega opravljanja dela pripravili opis delovnih mest. S tem diplomskim delom smo pripravili predlog za sistemizacijo delovnih mest. Prav tako smo podjetju predstavili opis delovnih mest, ki bi ga želeli uvesti v organizacijo. S pomočjo analize dela vsak delavec ve, kaj so njegove naloge in dolžnosti in tako lahko pripomore k boljši organiziranosti podjetja. Z upoštevanjem analize dela bi podjetje pristopilo k bolj urejenemu sistemu dela.
Ključne besede: Sistemizacija delovnih mest, analiza dela, opis delovnega mesta, organizacija, kompetence
Objavljeno: 28.03.2018; Ogledov: 409; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici