| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ UNIVERZALNEGA VEČPREDSTAVNOSTNEGA VGRAJENEGA SISTEMA
Miha Gostenčnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen razvoj večpredstavnostnega vgrajenega sistema, ki bi zagotavljal čim večjo univerzalnost vmesnikov. Najprej opisujemo tehnologije, katere smo uporabili pri razvoju. Sledi splošni opis programskih razvojnih okolij in kratek pregled izdelave večslojnih tiskanih vezij. Opisan je primer gradnje vgrajenega operacijskega sistema Linux v navzkrižnem-razvojnem okolju Linux, distribucije Ubuntu. Namen diplomske naloge je izdelati strojno in programsko opremo in tiskanino za vgrajeni večpredstavnostni sistem.
Ključne besede: vgrajeni sistem, operacijski sistem Linux, mikrokrmilnik, AT91SAM9, elektronika, pomnilnik, Buildroot, uBoot, tiskana vezja, vmesniki, Android, Windows CE
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 1743; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (7,00 MB)

2.
SPREMLJANJE IN NADZOR UPORABE MOBILNEGA TELEFONA NA DALJAVO
Grega Cehner, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu naslavljamo varnost in nadzor mobilne telefonije in podajamo pregled slabosti obstoječih rešitev. V nadaljevanju opišemo zasnovo lastne aplikacije za spremljanje klicev na mobilni platformi Android. Aplikacija nima uporabniškega vmesnika in teče v ozadju. Zbira podatke o dohodnih in odhodnih klicih in jih, po končanem klicu, zabeleži v lokalno podatkovno bazo. Preveri tudi vsako na novo prejeto kratko sporočilo SMS ter, če le to vsebuje vnaprej določeno kodo, vrne SMS z izvlečkom zbranih podatkov o klicih. Ob vzpostavljeni brezžični povezavi s svetovnim spletom prenese aplikacija podatke o klicih iz lokalne podatkovne baze na spletni strežnik. Izdelali smo tudi spletno aplikacijo, s pomočjo katere lahko pregledujemo podatke, shranjene na spletnem strežniku.
Ključne besede: Android, mobilni operacijski sistem, mobilna telefonija, sistemska programska oprema, strežnik-odjemalec, varovanje in nadzor.
Objavljeno: 14.03.2011; Ogledov: 3206; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

3.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SLEDENJE POTI NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Bojan Šel, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali stanje na trgu pametnih telefonov in njihovih operacijskih sistemov. Med operacijskimi sistemi smo podrobneje predstavili Android mobilno platformo, na kateri smo kreirali aplikacijo. Podrobneje smo predstavili razvojno okolje Eclipse in pametni telefon Motorola Milestone, ki smo ju uporabljali pri kreiranju aplikacije za sledenje poti na mobilni platformi Android preko GPS vmesnika. Implementirali smo aplikacijo, ki omogoča prikaz zemljevida z označitvijo opravljene poti uporabnika, hitrost, maksimalno hitrost, čas opravljanja poti, razdaljo poti, nadmorsko višino in maksimalno in minimalno nadmorsko višino. Po predstavitvi nastajanja aplikacije, smo v zadnjem poglavju opisali testiranje implementirane aplikacije na emulatorju in mobilni napravi Motorola Milestone. Pravilnost delovanja aplikacije smo preverili s primerjavo delovanja navigacijske naprave in ure Garmin.
Ključne besede: Android, mobilna platforma, mobilna aplikacija, pametni telefoni, razvoj aplikacije, operacijski sistem
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 2754; Prenosov: 298
.pdf Celotno besedilo (9,14 MB)

4.
RAZVOJ RAČUNALNIŠKIH IGER Z GRAFIČNIM POSPEŠEVANJEM NA MOBILNIH NAPRAVAH
Aljaž Babič, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Cilj diplomske naloge je razviti računalniško igro za operacijski sistem android. Igra je narejena po zgledu arkadne igre Whack a mole. V igri igralec uporablja zaslon na dotik in je primerna za zaslone vseh ločljivosti. Na kratko pregledamo zasnovo podobnih iger in lastnosti operacijskega sistema android. Posebej se posvetimo tudi grafičnemu pospeševanju, katerega vpliv preverjamo pri izvajanju razvite računalniške igre. Zato smo izvedli niz poskusov, katerih rezultati govorijo o vplivu grafičnega pospeševanja na interaktivnost razvite igre. Ugotavljamo, da se igra izvaja na večini današnjih mobilnikov s 60 sličicami na sekundo, kar je maksimum, ki ga podpira operacijski sistem android.
Ključne besede: računalniška igra, mobilna aplikacija, operacijski sistem android, grafično pospeševanje
Objavljeno: 27.09.2011; Ogledov: 1523; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (2,16 MB)

5.
RAZVOJ APLIKACIJE KINOTEKA NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Žiga Cepec, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Pametni mobilni telefoni in operacijski sistemi zanje so v zadnjih treh letih doživeli razcvet na področju mobilne telefonije. Operacijski sistem Android pridobiva na popularnosti in počasi prevzema vlogo vodilnega operacijskega sistema za mobilne naprave. Cilj diplomskega dela je spoznati platformo Android in razviti aplikacijo za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomskega dela tako predstavljamo platformo Android, sam razvoj, sestavne elemente in tudi arhitekturo operacijskega sistema Android. Sledi opis razvojnega okolja Eclipse, v katerem smo razvili aplikacijo Kinoteka. Podrobneje opisujemo tudi potek razvoja aplikacije Kinoteka. V okviru razvoja smo najprej pripravili načrt za aplikacijo, ter predvideli potrebne grafične gradnike in željen izgled uporabniškega vmesnika. Na koncu naloge predstavljamo tudi test aplikacije in končni izgled grafičnega vmesnika.
Ključne besede: mobilna aplikacija, operacijski sistem Android, razvojno okolje Eclipse
Objavljeno: 25.09.2011; Ogledov: 2230; Prenosov: 192
.pdf Celotno besedilo (1,52 MB)

6.
VODENJE QUADCOPTERJA Z OMREŽJEM ZIGBEE
Bojan Miličević, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje strojno opremo plovila AR.Drone. Opisani so elementi, ki so nameščeni na plovilu, njihove lastnosti, komunikacija med plovilom in klientom. Nameščene kamere na plovilu omogočajo prepoznavanje oznak drugih plovil, ter orientacijo v okolju. Med letenjem plovila poteka prenos navigacijskih podatkov in podatkov slike oz. videa preko brezžičnega omrežja. Za upravljanje plovila uporabljamo napravo z operacijskim sistemom android, ki komunicirata preko brezžičnega omrežja. V sami aplikaciji pa lahko prilagajamo nastavitve upravljanja plovila. Klient se direktno poveže na strežnik, ki je implementiran na AR.Drone. AR.Drone ima implementiran standard IEEE 802.11 g/n za brezžično povezavo. V diplomskem delu smo preučili možnost priklopa plovila na standard IEEE 802.15.4.
Ključne besede: plovilo AR.Drone, operacijski sistem Android, aplikacija AR.Free Flight
Objavljeno: 26.11.2012; Ogledov: 1235; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

7.
IMPLEMENTACIJA KOHONENOVIH NEVRONSKIH MREŽ ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Matija Vrbovšek, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bo najprej opisan operacijski sistem Android in njegova razvojna programska oprema, nato pa značilnosti Kohonenove nevronske mreže, njeni parametri in učni algoritem. Na operacijski sistem Android je bila implementirana Kohonenova nevronska mreža, za lažjo interpretacijo delovanja algoritma in izhodov pa je bila narejena vizualizacija njenega učenja v 3D-prostoru. Učenje je bilo izvedeno s parametričnimi enačbami likov in teles.
Ključne besede: Kohonenove nevronske mreže, operacijski sistem Android, 3D-vizualizacija, parametrične enačbe
Objavljeno: 27.11.2012; Ogledov: 924; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

8.
MOBILNI PRIROČNIK O VADBI IN PREHRANI ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Alen Sotlar, 2012, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je raziskati mobilno platformo Android in razviti mobilni priporočnik o hrani in vadbi za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomske naloge predstavimo platformo Android, razvojno okolje Eclipse, v katerem smo razvijali aplikacijo in SQLite ter SQLite Data Browser, ki smo ga uporabili za razvoj podatkovnih baz. V nadaljevanju opišemo potek razvoja mobilne aplikacije, njen načrt, gradnike … Na koncu predstavimo še njeno testiranje in rezultat.
Ključne besede: mobilni priročnik, operacijski sistem Android, vadba, prehrana
Objavljeno: 27.11.2012; Ogledov: 1032; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

9.
IZDELAVA APLIKACIJ ZA OPERACIJSKI SISTEM ANDROID
Primož Zagoričnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili osnovne lastnosti in zgodovino mobilnega operacijskega sistema Android. Podrobneje smo predstavili ter opisali orodja ki smo jih uporabljali za razvoj aplikacije. Opisali smo razvoj aplikacije, ki uporabniku omogoča iskanje restavracij glede na uporabnikovo lokacijo oziroma s pomočjo klasičnega iskanja po imenu oziroma kategoriji restavracije. Uporabniku smo omogočili tudi ocenjevanje restavracije, ki se nagradi z animacijo.
Ključne besede: operacijski sistem Android, iskanje restavracij, razvoj aplikacije
Objavljeno: 16.11.2012; Ogledov: 2185; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

10.
KOORDINIRAN PRENOS GPS PODATKOV MOBILNE NAPRAVE DO STREŽNIKA
Miha Ravber, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje razvoj Android aplikacije in strežnika ter vso uporabljeno tehnologijo. Predstavljen je koordiniran prenos GPS (ang. Global Positioning System) podatkov iz mobilne naprave do strežnika. Aplikacija pridobi GPS podatke naprave in jih pošlje strežniku, ki te podatke prejema. Strežnik bo tudi krmilil hitrost pošiljanja GPS podatkov s telefona na strežnik. Implementiran sistem tako omogoča uporabo GPS podatkov v različne namene.
Ključne besede: operacijski sistem Android, mobilna aplikacija, prenos podatkov GPS, model odjemalec-strežnik.
Objavljeno: 15.11.2012; Ogledov: 1302; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici