| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
REGULACIJA IN KONTROLA TEMPERATURE NA NAPRAVAH ZA TERMIČNO OBDELAVO
Jožef Petelinek, 2013, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prenova in poenostavitev sistema regulacije in kontrole temperature popuščne peči na kalilni liniji. Glavni elementi prenove so izdelava krmilnega programa, ki nadzoruje in regulira temperaturo v peči in uporabniškega vmesnika, preko katerega uporabnik nastavlja delovanje peči ter shranjuje in kontrolira temperaturo peči. Regulacija sodi v področje vodenja procesov, za vodenje tega procesa, pa smo uporabili proporcionalno-integrirano-diferencialno regulacijo ali krajše PID regulacijo. Bistvo PID regulacije je pravilna nastavitev parametrov regulacije. Program regulacije izvaja Siemensov PLC napisan v programskem jeziku STEP 7. Uporabniški vmesnik na operacijskem panelu omogoča preprosto nastavljanje vseh želenih parametrov,prikazuje stanje posameznih con v peči in omogoča shranjevanje arhiviranih vrednosti temperatur v posamezni coni.
Ključne besede: regulacija, PID regulator, programmablelogiccontroller (PLC), operacijski panel (OP)
Objavljeno: 23.09.2013; Ogledov: 1345; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

2.
AVTOMATIZACIJA TRAČNE ŽAGE ZA REZANJE KOVIN PRVOMAJSKA SELECT-O-MAT 320
Jure Batorek, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je podrobneje predstavljena avtomatizacija tračne žage Prvomajska SELECT-O-MAT-320. Avtomatizacija je predstavljena v smislu načrtovanja, izbire strojne in programske opreme, ki so potrebne za zanesljivo delovanje v industrijskem okolju. Podrobneje je opisana zasnova krmilja, krmilnik HITACHI serije EH in njegova zgradba, frekvenčni pretvornik ter delovanje naprave v ročnem in avtomatskem režimu. Opisan je tudi programski del in izvedba programa z diagramom poteka, zagon in testiranje. Z avtomatizacijo projekta smo pripomogli k povečanju proizvodnje za že obstoječem stroju, ter k večji varnosti in boljšim delovnim razmeram.
Ključne besede: avtomatizacija, programabilni krmilnik, operacijski panel, frekvenčni pretvornik, tračna žaga za rezanje kovin.
Objavljeno: 21.11.2012; Ogledov: 2785; Prenosov: 421
.pdf Celotno besedilo (4,96 MB)

3.
PRENOVA KRMILJA IN VODENJA KOMORNIH PEČI
Marjan Tarkuš, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prenova zastarelega krmilja na komornih pečeh v obratu Folije in tanki trakovi podjetja Impol Folije in trakovi d.o.o. Obstoječi krmilni sistem ni bil več zanesljiv, pa tudi rezervnih delov se ni dalo več dobiti, zato smo se odločili, da posodobimo krmilni in nadzorni sistem. Nadgradnja sedaj omogoča zanesljivejše delovanje, arhiviranje podatkov in možnost prenosa podatkov kamorkoli za nadaljnjo obdelavo. Krmilni sistem je bil nadgrajen s PLK krmilnikom Siemens družine S7-300, operacijskim panelom občutljivim na dotik Siemens MP277 ter nadzornim sistemom iFIX.
Ključne besede: programabilni krmilnik, nadzorni sistem, operacijski panel, regulator temperature, grelna peč, aluminij
Objavljeno: 10.08.2012; Ogledov: 1398; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (5,38 MB)

4.
NADZORNI SISTEM PLINSKE PEČI ZA SEGREVANJE ALUMINIJASTIH DROGOV
Dejan Motaln, 2011, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je razvoj in izdelava nadzornega sistema na plinski peči ELHAUS za segrevanje aluminijastih drogov v podjetju Impol d.o.o. Naloga plinske peči je, da segreje aluminijaste drogove po določeni krivulji do želene temperature za nadaljnjo stiskanje. Nadgrajen nadzorni sistem sedaj nadzoruje celotno peč in arhivira podatke, kar obstoječ nadzorni sistem ni zagotavljal. Za kreiranje nadzornega sistema je bilo uporabljeno programsko orodje Unitronics Ladder U90 in STEP 5, katera je bilo potrebno tudi medsebojno povezati. S pomočjo teh programskih orodij je bilo mogoče izdelati nadzorni sistem, kateri uspešno nadzoruje plinsko peč in preprečuje napake ter arhivira podatke.
Ključne besede: nadzorni sistem, operacijski panel, programabilni krmilnik, plinska peč, aluminij, merilna konica, merilni pretvornik
Objavljeno: 24.05.2011; Ogledov: 2256; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (6,43 MB)

5.
6.
7.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici